paulo Opublikowano 9 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2006 Ta wersja jest nowsza od 2.0 ? [;Nie. FF 1.0.x był rozwijany równolegle z 1.5.x az do momentu wydania FF 2.0. FF 1.5.x będzie rozwijany do czasu wydania 3.0 itd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 9 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2006 Nie tyle rozwijany co beda dziury łatac. Własciwie to 3.0 które ma byc w przyszłym roku powinno byc wersją 2.0. A obecny 2.0 byc czyms od 1.6 do 1.9. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 9 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2006 Za każdym razem kolejne 1.0.x, 1.5.0.x, 2.0.x itd zawierały tylko poprawki dotyczące bezpieczeństwa i stabilności (co w sumie można nazwać rozwojem ;p ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dayus Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 Jak ustawić, by przy kliknieciu np. na link mp3 nie została ona odtwarzana o wyskakiwało okienko "Zapisz plik" ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 W opcjach (download actions) zmień ustawienia dla mp3. Jeżeli nie masz tego formatu na liście, to dodaj go za pomocą poniższego rozszerzenia: Mime_Type_Editor_0.2.zip (powinno działać z FF 2.0) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dayus Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 OK.Czy Wam na FF2 przy otwarciu wiekszej ilosci zakaldek (np. allegro, gdzie sa zdjecia) muli się lisek? Mi na FF2 bardzo czesto chwyta zawiasa, na FF1 i FF1.5 tego nie było! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 14 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2006 Problemów na stronach ze zdjęciami nie zauważyłem, a FF 2.0 nie zawiesił mi się jeszcze ani razu. Może problem tkwi w profilu lub systemie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cebix Opublikowano 14 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2006 No tu trzeba pochwalić zespół FF. 1.0.x zawieszał się od razu przy problemie, 1.5 trochę pomyślał, zawiesił się po jakimś czasie lub działał normalnie, natomiast 2.0 jeszcze ani razu się nie zawiesił :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dayus Opublikowano 14 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2006 Dalej nei chce mi mp3 zapisywać na dysk. Mam tak ustawione okienko w MIMETypes: A chcę pobrać mp3 z tej stronki: http://www.technoparty.pl/index.php?option...parent=category ( u góry znak pobierz ) Zamaist się zapisywać na dysk, otwiera się w FF (w QuickTime) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 18 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2006 A moze to nie jest mp3?? Wnioskując z otwarcia QT, jest to plik w formacie QT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dayus Opublikowano 18 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2006 ale QT obsluguje rowniez .mp3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 18 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2006 Ustaw w MIME żeby plik QT też zapisywało na dysk. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stregobor Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 Dla mnie sie liczy, ze z FF2.0 dziala wtyczka flashgot - jest to rozszerzenie, ktore najczesciej uzywam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 mi w sumie tez ff 2.0 lepiej dziala od poprzedniej wersji 1.5.x. tam czasami mialem taki cyrki ze jak powiekszalem znalezione zdjecie w google/graphic to mi sie wylaczal ff \o/ tu tego klopotu nie ma no i na cale szczescie wszystki wtyczki ktore uzywam sa kompatybilne ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lopik_ Opublikowano 29 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2006 Witam. W katalogach / zakładkach jest taka opcja 'Otwórz wszystkie w zakładkach' czy da się to jakoś usunąć ? (nigdy z tego nie korzystam / korzystałem) Dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 29 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2006 Pewnie, że się da :). Dodaj to do userChrome.css : .openintabs-menuitem,.openintabs-menuseparator { display: none !important;} Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lopik_ Opublikowano 29 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2006 Dzięki działa !! :) Ale za to teraz nie działa odzyskiwanie sesji :| (to wbudowane w ff 2.0) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 29 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2006 (edytowane) To nie powinno mieć żadnego związku z sesjami. Jeżeli jednak ma, to zamiast tego kodu możesz użyć rozszerzenia Menu Editor. edit: niestety tego wpisu Menu Editor nie usuwa. Edytowane 29 Listopada 2006 przez paulo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lopik_ Opublikowano 29 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2006 Ok działa jak należy :) W TabMixPlus w -> Session przez te zmiany przestawiło się na: "Show a blank page" Przestawiłem na odpowiednią pozycje i jest ok. Dzięki. PS. Z Menu Edit korzystam, i właśnie w tym problem że tam się nie da tego przestawić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 jest jakas wtyczka która by dodała do paska narzędzi nawigacyjnych funkcję włączenia i wyłączenia proxy :] ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 https://addons.mozilla.org/firefox/1557/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lopik_ Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 Ja używam FoxyProxy Testowałem kilka, ale ta mi najbardziej odpowiada. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 Hej. Mam nadzieje ze nie zbesztacie mnie za nieprzejrzenie "tylko" 32stron ;) Ale czy jest szansa na zainstalowanie 2 FF na dysku bez mieszania profili i jakichkolwiek komplikacji? Chodzi mi dokladnie o jednego FF normal a drugiego wersje PurePC. Dla mnie i dla brata osobno. Bez zabawy w jakies konta userow w windzie itd. Po prostu czy jak wrzuce do innego folderu w program files to bedzie wszystko dzialac bez mieszania historii, coockies itp.? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 Tak, jest to możliwe. Załóżmy, że masz zainstalowanego "normalnego" FF i zrobiony profil dla brata. 1. Instalujesz FF PurePC do innego katalogu. 2. Uruchamiasz go z parametrem -P C:\Program Files\Mozilla Firefox PPC\firefox.exe" -Puruchomi się profile manager. 3. Zakładasz profil dla siebie np. Havoc. 4. Tworzysz skrót do FF PPC z nazwą twojego profilu. "C:\Program Files\Mozilla Firefox PPC\firefox.exe" -P "Havoc"Do skrótu dla brata nie musisz dodawać nazwy profilu, jego profil jest profilem domyślnym. 5. Każdy z was korzysta ze swojego skrótu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lopik_ Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 Mi się to kiedyś nie udało tak "ładnie" zrobić jak się to wydaje. Chciałem mieć FF 2.0 i 1.5 i jak zainstalowałem jednego na dysk E: a drugiego na C: i ten na E: miał profil na E: a ten na C: miał na C: i jak uruchamiałem te się jak by widziały, bo wtyczki się sychronizowały przy każdym uruchomianiu danej każdej wersji. W każdym razie dziwnie to wyglądało. Ale możliwe że coś zrobiłem nie tak, jak powinienem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 A jesteś pewny, że uruchamiałeś właściwe profile ? Ja przez jakiś czas tak korzystałem z TB i nie miałem żadnych problemów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lopik_ Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 (edytowane) No teraz już nie pamiętam jak to uruchamiałem, ale wiem że profile miałem w innych lokalizacjach. Może spróbuję jeszcze raz, i zobaczę jak to działa, bo czasem brakuje mi FF 1.5 ;) Edytowane 3 Grudnia 2006 przez lopik_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateo1988 Opublikowano 6 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2006 Witam, ja mam taki problem już od dłuższego czasu, nie ładuje mi się stronka orange.pl i nie mam menu na stronie esc.pl. Wyłączałem już firewalla i wtyczkę adblock ale to nic nie daje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 6 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2006 Menu ładuje się bez problemu, skoro Adblocka już wyłączałeś, to wyczyść jeszcze cache. Orange u mnie działa. Sprawdź czy działa na innych przeglądarkach. W obu przypadkach przyczyną może też być proxy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateo1988 Opublikowano 6 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2006 (edytowane) Wszystko co napisałeś robiłem wcześniej...... ehhh Na IE mi się wszystko ładnie ładuje :sad: Edytowane 6 Grudnia 2006 przez Mateo1988 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...