Camis Opublikowano 3 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2008 Pojawil sie Firefox 4.0a1pre :) http://ftp.mozilla.org/pub/mozilla.org/fir...ozilla-central/ zaraz obadam co w trawie piszczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 3 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2008 Mozilla niech się mi tu nie pokazuje bez firefoksa w wersji x64 :) Dobrze ze przynajmniej komus się chce go przeportować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 7 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2008 Można gdzieś w opcjach FF zmienić szybkość przewijania okna kółkiem myszki? Dla przykładu, to forum, strona główna: Opera - 3,5 obrotu FF - 8 obrotów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wyyzy Opublikowano 8 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2008 Gdzie Liska najwięcej... http://blog.wired.com/monkeybites/2008/01/...ox-made-wo.html Polska w czołówce ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smoq Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2008 Lisek zjada 100% mocy CPU. Co robić!? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2008 Smoq wróżka ma dzisiaj wolne, podaj więcej szczegółów. Od czego się zaczęło, jak stary profil, jakie rozszerzenia. Można gdzieś w opcjach FF zmienić szybkość przewijania okna kółkiem myszki?Np. tak https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/5846 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smoq Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2008 Smoq wróżka ma dzisiaj wolne, podaj więcej szczegółów. Od czego się zaczęło, jak stary profil, jakie rozszerzenia. Np. tak https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/5846 Od czego się zaczęło? Hmmm, od niczego. Po prostu pewnego razu tak się stało, że FF zjada non-stop 100% mocy CPU. Podejrzewam to może coś z GTK (FF na tym jedzie?), albo z moim systemem. FireFox wersja 2.0.2.12 Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.1.12) Gecko/20080201 Firefox/2.0.0.12 Mam potwieranych wiele kart (STANDART - informuję na następny raz). A może do Skype, ponieważ jak ne miałem tego rozszerzenia nigdy mi się to nie przydażyło. Występuje to cały czas, a nie przy danej czynności. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2008 1. W firefoksie nie ma GTK... 2. Wyłącz rozszerzenia. 3. Pokaz zrzut z process explorera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eragonek Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2008 Czyściłeś cache ? Spróbuj założyć nowy profil, może jakiś syf tam jest ;) . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2008 Znów mam pytanie. Jak sprawić, aby strony wywoływane z okienek wyszukujących (np na YouTube - patrz screen) i z paska adresu otwierały się w nowej karcie, a nie w aktywnej? W Operze wystarczyło przytrzymać Shift i odnośnik otwierał się wnowej karcie. Natomiast w FF, otwiera się tylko w aktywnej karcie, nieważne, czy z Shiftem, czy z Ctrl. A ja chciałbym, aby było, tak jak w Operze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smoq Opublikowano 16 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2008 Już mówię co było nie tak... Wyłączyłem rozszerzenie Skype i zaktualizowałem rozszerzenie Flashgot-a, więc to któreś z tych było przyczyną. Jednak nie ma za bardzo szybciej :/ Operki używałem przez pewien czas i jest naprawdę szybciej :/ (mam zasyfiony rejestr przy nowej instalce raczej różnica jakby mniejsza). /Ach te komunikatory komercyjne - choć fajnie się ich używa ( takie np.: tunsy - prosta rzecz, a jak potrafi uciszyć; no niestety oprogramowanie komercyjne jest po to aby je kupić i przez to się wydaje, że jest lepsze, bo zabiegają o klienta. Open Source trochę inaczej działa - dopiero stosunkowo niedawno zaczęli się tu starać na swój sposób - lepszy, ale mniej userfriendly) to syfią. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 16 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2008 Po zainstalowaniu dodatków (Ogame'owych) mam wkurzający problem. Otóż, po otworzeniu nowej karty w pasku adresu mam "about:newtab". Wkurza mnie to ze względu na konieczność kasowania pola przed wpisaniem/wklejeniem nowego linku, z opery mam automatyczny odruch szybkiego wklejania i otwierania. Łapę się na tym co trochę, a że pracuję na obu, nie sposób się przestawić. Jak sprawić żeby nowa karta miała puste pole adresu? Druga sprawa, da się wyłączyć to całe uzupełnianie okien? Wpisuję w pole 2 i pokazuje mi co kiedyś wpisywałem, 2, 20, 20000 wiadomo... Irytujące na maksa ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 17 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2008 Havoc, po co w ogóle otwierasz nową kartę? Zainstaluj TabMix Plus, wybierz w opcjach jak ma się otwierać wklejony link i zapomnij o ręcznym otwieraniu kart. Uzupełnianie znajdziesz w opcjach, w ustawieniach prywatności. no niestety oprogramowanie komercyjne jest po to aby je kupić i przez to się wydaje, że jest lepsze, bo zabiegają o klienta. Open Source trochę inaczej działa - dopiero stosunkowo niedawno zaczęli się tu starać na swój sposób - lepszy, ale mniej userfriendly :D Cóż pozostaje ci się cieszyć dostępnością komercyjnego oprogramowania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 17 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2008 No dobra, ale o co chodzi. Tj, żeby wkleić link w dane okno nie tracąc obecnego muszę nową kartę otworzyć ;] W ustawieniach można zmienić wiele ale nie ma czegoś takiego, żeby wklepaną do paska adresu stronę otwierać w nowej karcie ;> może że czegoś nie łapę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 17 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2008 Jest, jest. :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smoq Opublikowano 17 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2008 (edytowane) Ja mam taki problem, że po jakimś czasie w FF literki mi si podmieniają ( a może raczej układ klawiatury?). Dla przykładu.. Ja mam taki problem, e po ajkimđ cysie w FF literki mi si podmieniaj. Dla pryzkadu.. O wađnie. mam nadyij, e si docyztacie. O właśnie. Mam nadzieję, że się doczytacie. Wkurza mnie już ta przeglądarka - tyle z nią mam problemów :/ Edytowane 17 Marca 2008 przez Smoq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 17 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2008 To nie problem przegladarki tylko systemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smoq Opublikowano 17 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2008 (edytowane) To nie problem przegladarki tylko systemu.No właśnie - też mi się tak wydawało, ale dlaczego mam tak tylko i wyłącznie pod tą przeglądarką!? 1. W firefoksie nie ma GTK... http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=15&am...biblioteki+GTK+ //paulo Nie mówię tutaj o tej przeglądarce bezpośrednio - offtopuję (PRZEPRASZAM). 'Porty' na Windowsa programów open source są naprawdę super. Ja używam na komputerze w 90% przeglądarki internetowej. Korzystam również z GIMP-a. Dodam, że nie korzystałem nigdy z żadnego innego programu graficznego. Programy Open Source są 'userfriendly'. System Linux też nie jest niczym trudnym, tylko trzeba 'zmienić myślenie' (tzn. myśleć nie o tym co chcę zrobić używając komputera - w dużo większej mierze - tylko o tym jak pozbyć się problemu systemowego /'komputerowego' (zmienić 'udział procentowy')- wtedy nawet jest sporo łatwiej niż pod Windows - Linux jest PROSTY!!. Tak - myślenie logiczne - prawda?, ale jakoś tak wychodzi, że na Windows wcale tak nie trzeba i mimo wszystko działa [gorzej lub lepiej]. Używając Linuksa należy posiadać jakąś tam wiedzę (i wtedy jest nawet łatwiej), na Windowsie niby nie jest to konieczne, a pod MacOS X to chyba rzeczywiście poziom wiedzy jaki trzeba posiadać jest prawie zerowy. Ostatnio zauważyłem też jak systemy komercyjne przekładają się na życie praktyczne (/ekonomiczne) ludzi (w moim prywatnym odczuciu) i zacząłem truć bez sensu. FireFox jest intuicyjny i 'userfriendly' co najmniej tak jak inne przeglądarki GIMP juz podobno mniej, ale dla mnie to prawdą nie jest. Jak chcecie to wytnijcie ten mój 'offtop' - nie będę miał pretensji. Edytowane 19 Marca 2008 przez Smoq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 17 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2008 Paulo czy aby na pewno rozumiesz o co mi chodziło? Znaczy się, chciałbym aby po otwarciu nowej karty miał pusty pasek adresu, obecnie mam tam tekst "about:newtab" (napisałem z nadzieją, że może to mieć jakieś znaczenie, jak to wyłączyć). Chce mieć pusty pasek...po prostu, żebym mógł otworzyć sobie tą kartę CTRL+T i od razu pisać a nie sięgać po myszkę, klikać, kasować treść itd. A co do tej wtyczki, to mi nie potrzebne takie dodatki, po prostu chcę otworzyć nową kartę za pomocą klawiatury, wpisać sobie dajmy na to adres basha i czytać sobie co jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 17 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2008 Ja nie wiem o czym piszesz bo nie mam tego tekstu przy nowej karcie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrOOliK89 Opublikowano 17 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2008 @SGJ: Po zainstalowaniu dodatków (Ogame'owych) mam wkurzający problem. Otóż, po otworzeniu nowej karty w pasku adresu mam "about:newtab". Domyślam się że chodzi o FoxGame? Ja to bym proponował skończyć z tą grą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 17 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2008 (edytowane) Dlatego wspomniałem, że to wtyczki FoxyGame o OgameToolbar pewnie dodały mi to pieroństwo, ale zastanawiam się czy w tych całych konfigach da się coś dopisać/usunąć żeby nie było żadnego tekstu spowrotem. Domyślam się że chodzi o FoxGame? Ja to bym proponował skończyć z tą grą.Bez przesady, kończyć nie muszę, wypełnia mi luki czasowy kiedy się nudzę i tyle ;) Inaczej nie interesowałoby mnie w ogóle otwieranie nowych kart i robienie czegoś na necie :D Edytowane 18 Marca 2008 przez Havoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 18 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2008 Havoc, piszesz że otwierasz nową kartę i masz w pasku adresu tekst, który ci przeszkadza. Ja napisałem ci co zrobić, żeby strona otwierała się w nowej karcie bez potrzeby ręcznego otwierania nowej karty. Wtedy problem nie istnieje, mam rację? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 19 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2008 A to o to chodziło :) No tak, działa jakoś;) Thx. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smoq Opublikowano 19 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2008 Download Statusbar 0.6.9.1 zacząłmi chodzić tak wolno (albo bardzo podobnie) - obciążając przy tym maszynę - jak Menedżer pobierania FireFox-a. Co mam zrobić aby było OK? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 23 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2008 Mam "kłeszczyn" ;) No wiec w FF 2 miałem w prawym dolnym rogu na pasku możliwość powiększania stron na pomocą jednego kliknięcia myszki. W FF 3b4 dość znacznie mi tego brakuje, nie pamiętam czy było to za pomocą jakiejś wtyczki czy standardowo w FF 2, przechodząc do sedna czy ktoś wie jak sprawić aby to powiększanie pojawiło się w FF 3 ? ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrOOliK89 Opublikowano 23 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2008 Jak to zrobić to nie wiem, ale używanie ctrl + scroll jest aż takie uciążliwe? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 23 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2008 Jak to zrobić to nie wiem, ale używanie ctrl + scroll jest aż takie uciążliwe? Jak by nie było (zaznaczam: dla mnie) to bym nie pytał ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 23 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2008 Ja mam mysze z przyciskiem powiekszania ;) To musiało byc któres rozszerzenie(duzo tego jest na stronie) bo domyslnie takiej funkcji nie ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 23 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2008 (edytowane) Ja mam mysze z przyciskiem powiekszania, tylko sterów pod x64 nie mam :lol: To musiało byc któres rozszerzenie(duzo tego jest na stronie) bo domyslnie takiej funkcji nie ma. Hym mówisz wtyczka to niedobrze bardzo niedobrze... Bo większość moich wtyczek (a nie milem ich nigdy dużo) nie działa na FF3 ;/ No cóż powalczę choć cudów się nie spodziewam ;) EDIT: No więc znalazłem co było odpowiedzialne za to całe powiększanie, mianowicie styl Vista-aero który jest dla FF 2 i w wersji testowej dla FF 3.0b1 po wmuszeniu instalacji na FF 3.0b4 nie wygląda to najlepiej ;) Na cóż trzeba poczekać aż Autor coś z tym zrobi... Edytowane 23 Marca 2008 przez Mardok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...