Tagasu Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Thx ;). A zawartość cache'a w jakim folderze sie miesci ? Pytam bo mimo ze mam 300 MB na cache to i nic na youtube mi nie pozostaje zbuforowane, czesto mam ze forum ppc pobiera obrazki od nowa itd (nawet jak wyczyszczę cache'a i powchodzę na strony od nowa). wszystkie foldery mozilla zajmuja razem 45 mb wiec nie wiem o co biega :|. C:\Documents and Settings\użytkownik\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\Mozilla\Firefox\Profiles\profil\Cache ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Tym co jeszcze nie znaja tego dodatku do FF FEBE szczerze polecam robi backupy plikoof cookies bookmarksow i inne bajery :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzej Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2008 (edytowane) a kiedy ktos nie chce robic backup'ow cookies i historii, tylko chce, zeby firefox sam z siebie pamietal historie i cookies po restarcie kompa? strasznie wolny ten firefox. jak zamkne okienko z przegladarka i za 2 sekundy wlacze je jeszcze raz to pokazuje ze firefox jest wlaczony i zeby zamknac tamten, aby wlaczyc znowu.musze wtedy wywalac proces z menadzera zadan. Edytowane 15 Sierpnia 2008 przez dzej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2008 a kiedy ktos nie chce robic backup'ow cookies i historii, tylko chce, zeby firefox sam z siebie pamietal historie i cookies po restarcie kompa? strasznie wolny ten firefox. jak zamkne okienko z przegladarka i za 2 sekundy wlacze je jeszcze raz to pokazuje ze firefox jest wlaczony i zeby zamknac tamten, aby wlaczyc znowu.musze wtedy wywalac proces z menadzera zadan. Też tak mam. Zdaje mi sie że to przez "myślenie" od tych live bookmarkach czy coś. A tak btw: jak ustawić w TMP aby "pokrewne" strony otwierały sie za sobą ? Tzn grupowały sie. Czyli np z forum ppc są koło siebie a np. z wikipedii koło siebie ? (nie chodzi mi o opcje "otwieraj nowe karty za aktywną kartą"). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2008 strasznie wolny ten firefox. jak zamkne okienko z przegladarka i za 2 sekundy wlacze je jeszcze raz to pokazuje ze firefox jest wlaczony i zeby zamknac tamten, aby wlaczyc znowu.musze wtedy wywalac proces z menadzera zadan. Wolny ,wolny a jak mu sie dolozy add on'sow to 5x wolniejszy od IE :/ No i czesto sie przywiesza , chodzi najlepiej bez dodatkow/pluginow jak mu sie zacznie dokladac to czesto lubi zglupiec (przywiesic sie ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vENiZE Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Czy jest sens instalować Fasterfoxa do FF3? Nie powstała nowa wersja i zastanawiam się czy FF3 domyślnie nie jest faster. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2008 strasznie wolny ten firefox. jak zamkne okienko z przegladarka i za 2 sekundy wlacze je jeszcze raz to pokazuje ze firefox jest wlaczony i zeby zamknac tamten, aby wlaczyc znowu.musze wtedy wywalac proces z menadzera zadan.A co to ma wspólnego z szybkoscią przeglądarki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzej Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2008 a jak to ku*** niby mam nazwac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vENiZE Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Raczej SGJ miał na myśli szybkość przeglądania stron, a nie programu samego w sobie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielski Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2008 dosc długo uzywam mozzili firefox i nigdy nie było z nia problemu. od pewnego czasu pokazuja mi sie okienko błedu firefoxa i moge debugowac, wysłac raport czy zamknac okienko przy czym wszystko prowadzi do wyłaczenia sie przegladarki. czasami uda sie komunikat przesunac i działac dalej, a czasami totalnie zwiesza foxa, i nie nie da sie zrobic jak tylko wyłaczyc. probowłem przeinstalowac , ale nei skutkuje. spotkał sie ktos moze z czym takim juz kiedys ? z gory dizeki, pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wacek22 Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Witam. Mam problem z Firefoxem, którego nie potrafię usunąć... Mianowicie za każdym włączeniem nowego okna lub karty w Firefoxie wyskakuje mi ten sam błąd, który jest bardzo uciążliwy i przeszkadza w użytkowaniu sad.gif Próbowałem go usnąć w skanerach online - nie dało rady, co wy proponujecie? Zrzut z ekranu poniżej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Elviso26 Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2008 (edytowane) wygląda to na pasek megaupload który powoduje problemy Edytowane 25 Sierpnia 2008 przez Elviso26 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wacek22 Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2008 wygląda to na pasek megaupload który powoduje problemy Ale ja tego paska nie mam... nie masz pomysłu jak to wywalić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2008 znalazlem sposob na kompatybilnosc dodatkow do nowszych wersji foxa ( tlumaczenie + poprawki moje ) I see a lot of frustration in getting AutoCopy to work with newer versions of FireFox. Relax, it's simple to make it happen.1. ściągnij na dysk rozszerzenie które chcesz "zupdatowac" ( kliknij prawym na rozszerzeniu i zapisz na dysku ) 2. zmień rozszerzenie xpi na zip 3. otwórz zipa 4. rozpakuj z rozszerzenia plik install.rdf 5. otwórz go w dowolnym notatniku 6. znajdz takie cos : <em:minVersion>2.0</em:minVersion> <em:maxVersion>3.0</em:maxVersion>7. zmien maxVersion z 3.0 na np 3.2 ( zy jakiekolwiek wyzsze ) 8. zapisz plik9. dodaj zmieniny plik Install.rdf do archiwum zip10. zmien rozszerzenie zmodyfikowanego archiwum zip na xpi 11. otrzorz przedladarke nastepnei add-ons i przeciagnij "nowe " rozszerzenie12. resetnij foxa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Elviso26 Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2008 (edytowane) znalazlem sposob na kompatybilnosc dodatkow do nowszych wersji foxa ( tlumaczenie + poprawki moje ) I see a lot of frustration in getting AutoCopy to work with newer versions of FireFox. Relax, it's simple to make it happen.1. ściągnij na dysk rozszerzenie które chcesz "zupdatowac" ( kliknij prawym na rozszerzeniu i zapisz na dysku ) 2. zmień rozszerzenie xpi na zip 3. otwórz zipa 4. rozpakuj z rozszerzenia plik install.rdf 5. otwórz go w dowolnym notatniku 6. znajdz takie cos : <em:minVersion>2.0</em:minVersion> <em:maxVersion>3.0</em:maxVersion>7. zmien maxVersion z 3.0 na np 3.2 ( zy jakiekolwiek wyzsze ) 8. zapisz plik9. dodaj zmieniny plik Install.rdf do archiwum zip10. zmien rozszerzenie zmodyfikowanego archiwum zip na xpi 11. otrzorz przedladarke nastepnei add-ons i przeciagnij "nowe " rozszerzenie12. resetnij foxa Gościu jesteś boski... własnie tym sposobem sobie zrobiłem w firefoxie 3.1alpha2pre przed momentem szklaną ramkę glasser, która nie działała mimo wył spr. kompatybilnosci w about:config dziekuję bardzo !!!! RESPEKT ;) oto efekt stylish tez juz mi działa: Edytowane 25 Sierpnia 2008 przez Elviso26 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Przeciez edycja wersji jest znana od lat i wiele razy juz było o tym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Elviso26 Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2008 no widzisz ale ja akurat o tym nie wiedziałem gdyż zazwyczaj te rozszerzenia których używałem działały bez trików stąd moje zadowolenie gdyż zadowala mnie lepsza wydajnosć FF 3.1 a teraz mam już to co chciałem czyli fajny wygląd pod Vistą.. PZDR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Ktoś może polecić jakiś czytnik EXIFów? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Wam też nowy lisek pogrubia niektóre teksty, które przedtem były normalne? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deadfrog Opublikowano 6 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2008 Wie ktos jak pozbyc sie calkowice awesome bara? Wyglad juz mam odpowiedni po zainstalowaniu odlbara i old location bar ale najbardziej przeszkadza mi to ze wpisujac np "a" pojawiaja sie strony nie zaczynajace sie na "a" tylko jakies losowe (moze nie do konca losowe ale nie na A) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vENiZE Opublikowano 7 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2008 Witam, Czy da się (jeśli tak to jak?) ustawić jakiś skrót klawiszowy, który pozwalałby przeskakiwać pomiędzy kartami? Np. 1 - poprzednia, 2 - następna jak w Operze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 7 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2008 Wystarczy skorzystac z czegos takiego jak "Pomoc" w programie zamiast o to pytać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiki20 Opublikowano 9 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2008 (edytowane) panowie mam problem często i gęsto mi wywala błąd exe w mozilli i nie tylko i nawet w IE i tez w operze gdy wejde na jakąś stronę internetową :angry: Edytowane 9 Września 2008 przez rafiki20 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shenlong Opublikowano 19 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2008 Hmm czy da się wyłączyć przeszukiwanie zakładek wpisując adres strony w pasku adresu ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 11 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2008 W zakladkach kazda strona po lewej stronie ma taka mini ikone. Jest jakis sposob, aby to wylaczyc ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 8 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2008 (edytowane) Macie jakiś pomysł na rozwiązanie problemu z javą? Nie ładuje mi strony, a właściwie oprogramowania na necie. Tj tak...ładować ładuje, ładne logo Java, paseczek...dochodzi do końca i ERROR :/ Strona: http://demo.finotec.com/demo.jsp Java Plug-in 1.6.0_10 Using JRE version 1.6.0_10 Java HotSpot Client VM User home directory = C:\Documents and Settings\User java.lang.NoClassDefFoundError: org/apache/log4j/Logger at forex.forex.<clinit>(forex.java:89) at sun.reflect.NativeConstructorAccessorImpl.newInstance0(Native Method) at sun.reflect.NativeConstructorAccessorImpl.newInstance(Unknown Source) at sun.reflect.DelegatingConstructorAccessorImpl.newInstance(Unknown Source) at java.lang.reflect.Constructor.newInstance(Unknown Source) at java.lang.Class.newInstance0(Unknown Source) at java.lang.Class.newInstance(Unknown Source) at sun.plugin2.applet.Plugin2Manager.createApplet(Unknown Source) at sun.plugin2.applet.Plugin2Manager$AppletExecutionRunnable.run(Unknown Source) at java.lang.Thread.run(Unknown Source) Caused by: java.lang.ClassNotFoundException: org.apache.log4j.Logger at sun.plugin2.applet.Applet2ClassLoader.findClass(Unknown Source) at java.lang.ClassLoader.loadClass(Unknown Source) at java.lang.ClassLoader.loadClass(Unknown Source) at java.lang.ClassLoader.loadClassInternal(Unknown Source) ... 10 more Caused by: java.io.IOException: open HTTP connection failed:http://demo.finotec.com/org/apache/log4j/Logger.class at sun.plugin2.applet.Applet2ClassLoader.getBytes(Unknown Source) at sun.plugin2.applet.Applet2ClassLoader.access$000(Unknown Source) at sun.plugin2.applet.Applet2ClassLoader$1.run(Unknown Source) at java.security.AccessController.doPrivileged(Native Method) ... 14 more Exception: java.lang.NoClassDefFoundError: org/apache/log4j/Logger Na IE7 działa, na FF i Operze już nie :/ Edytowane 8 Listopada 2008 przez Havoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 8 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2008 Może wystarczy przeinstalowac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 8 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2008 Nie, już 2 reinstale windy były, za każdym razem nowsza wersja Javy. Nie pomaga. To coś innego. Nie wiem...może mam ściągać cały pakiet z sdk czy czymś tam ważacy 150MB żeby to chodziło? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielski Opublikowano 24 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2008 witam a ja mam taki problem, zainstalowałem foxa 1.5 bo nanowyszy nie chciał mi zakładek zgrac (?) wiem mam syf, jutro format. ale do rzeczy, gdy przegladam strony, włacza mi sie nowe okno przegladarki z puta strona o adresie www.cativern.com i sie dalej ciagnei ten link. jak ktos spotkał sie juz sie z ta strona, prosze o rade :D z gory dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darks Opublikowano 27 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2008 Głupi problem z Firefoxem... Tzn. gdy naciskam na rolce w myszce otwieranie zakładek to przeglądarka czasami otwiera mi 3-5 te same zakładki a klikam tylko raz. Miał ktoś podobny problem ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...