samzi Opublikowano 25 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2011 (edytowane) Witam mam taki mały problem firefoxa mam zainstalowanego na dysku "C" i gdy robię formata wiadomo wszystko co było w przeglądarce zapisane znika I mam pytanie czy da radę zrobić tak zęby wszystkie te strony co sa zapisane w zakładkach i w pasku zakładek skopiować i po formacie wkleić do nowej przeglądarki i w tej nowej one się pojawią ??????? mam tam bardzo dużo stron zapisanych a niechce mi się ich po kolei kopiować i zapisywać a potem na nowo dodawać ;/ prosił bym o jak najszybsza odpowiedź Edytowane 25 Października 2011 przez samzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 25 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2011 Przecież FF ma tak dużą liczbę dodatków, ze po wpisaniu backup na pewno byś coś znalazł. Np. FEBE - ostatnio sprawdzałem i z 3.6 udało mi się przenieść na 7.0 praktycznie cały profil. PS. Jest chyba ogólny temat dla FF, dlatego poszedł raport. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 25 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2011 Zakładki > Wyświetl wszystkie zakładki > Importowanie i kopie zapasowe. Można też prawdopodobnie skopiować folder C:\Documents and Settings\użytkownik\Dane aplikacji\Mozilla w Windows XP lub odpowiednik w innym OS. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samzi Opublikowano 25 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2011 dzięki klaus nawet nie wiedziałem ze coś takiego jest <zonk> ^^ w zarządzaniu zakładkach jest backup wszystkich zakładek :) wielkie dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 9 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2011 (edytowane) Dziś został wydany Firefox 8. Mają rozmach, cztery wersje 'główne' w przeciągu jednego roku. Tak zwanych ulepszeń na pierwszy rzut oka nie widzę, choć pewnie dotyczą one HTML5 i zżerania ramu przez przeglądarkę. zzizzy, próbowałeś "Extensions.checkCompatibility"? Mi po takim zabiegu pewne istotne wtyczki przystosowane dla 2.x działają od 4.0 wzwyż ;). Niepotrzebne wtyczki? Fakt, niektórych nie da się tak po prostu usunąć, pozostaje kombinować jakoś w ten deseń - http://annoyances.org/exec/show/article08-600, bądź googlować. Edytowane 10 Listopada 2011 przez AragornPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 9 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2011 Stratiform nie działa <_< Da się w jakiś sposób usunąć niepotrzebne wtyczki (pokroju BitComet Agent - nie wiem skąd to...)? Da się je jedynie wyłączyć, a najlepiej byłoby w cholerę się je pozbyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ombre Opublikowano 2 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2011 (edytowane) Panowie, taki problem. Używałem przez dłuższy okres czasu dwóch stanowisk, laptopa na stancji i komputera w domu, wiadomo, na kazdym dodawałem różne zakładki, ulubione. i teraz zależy mi na tym, żeby połączyć te zakładki, ulubione w jedną. Jest do tego jakis plugin? Edytowane 2 Grudnia 2011 przez Ombre Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 2 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2011 (edytowane) Firefox Sync? W każdej przeglądarce domyślnie. Edytowane 2 Grudnia 2011 przez zzizzy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ombre Opublikowano 2 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2011 (edytowane) Niestety nie jest zgodny z najnowszym firefoxem, ale dziękuje za trop. // update. Wystarczy mi opcja dwóch profili, jednak na komputerze był starszy firefox niż mam teraz na laptopie i najnowszy firefox nie chce mi tego brać pod uwagę, jakieś pomysły? Edytowane 2 Grudnia 2011 przez Ombre Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 2 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2011 (edytowane) Eksport listy zakładek na jednym z komputerów, po czym zaimportowanie jej na drugim, celem stworzenia wspólnej listy? :) Edytowane 2 Grudnia 2011 przez AragornPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ombre Opublikowano 3 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2011 tak, mysle, ze mamy to samo na mysli. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 3 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2011 Zakładki > Wyświetl wszystkie zakładki > Importowanie i kopie zapasowe. Starszy FF miał dostęp do tego chyba przez manu Plik. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 3 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2011 Pomijając wersję - CTRL-SHIFT-B Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emikyou Opublikowano 5 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2012 Polecam obadanie tworu zwanego Pale Moon. Bałem się, że to kolejny wynalazek wyprzedzający swoje czasy, a tu niespodzianka - flash działa, adblock działa, a całość już chyba tak sprawna jak nie przymierzając Opera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 5 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2012 A ja ostatnio znalazłem Waterfoxa - stabilna 64bitowa wersja na bazie FF 9. Dodatkowo po zainstalowaniu uruchomił mi się w nim domyślny profil z Firefoxa, więc nie musiałem instalować rozszerzeń czy konfigurować cokolwiek. Jednak za mało korzystam z tej rodziny przegladarek by dobrze zaobserwować różnice w działaniu. Pale Moon też znam i mam. Czasem uruchomię, ale jeszcze rzadziej niż WF. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emikyou Opublikowano 5 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2012 Da się w Firefoksie przechodzić pomiędzy kartami za pomocą klawiatury? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 6 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2012 Da się Skróty klawiszowe | Jak to zrobić | Pomoc dla Firefoksa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 10 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2012 A da się na FF 9.0 odpalić Mouse Gesture Redox? Wsparcie autora wygasło gdzieś w okolicach 3.coś_tam albo i 4. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katohaikara Opublikowano 11 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2012 Mam problem, gdyż zainstalowałem najnowszą wersję FF i nie mogę nigdzie znależć "cookies". Zawsze były w zakładce prywatność. Wie ktoś może gdzie jest ta opcja? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 11 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2012 Zawsze były w zakładce prywatność. Wie ktoś może gdzie jest ta opcja? A teraz dla odmiany jest w zakładce prywatność. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katohaikara Opublikowano 12 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2012 A teraz dla odmiany jest w zakładce prywatność. Gdyby było w tej zakładce to bym nie pytał... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 12 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2012 Ja mam dostęp do ciasteczek w zakładce prywatność w FF 9.0.1 PS. Co to za ciach!o do którego masz link w sygnaturze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katohaikara Opublikowano 13 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2012 No i właśnie problem w tym że tego nie ma... Po "wyczyść ostatnią historię" nic nie ma. PS: Link wywalony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 13 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2012 (edytowane) Spróbuj może przeinstalować FF. Możesz też użyć pluginów edit: zal0st jesteś wielki ;) Edytowane 14 Stycznia 2012 przez Klaus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zalOst Opublikowano 13 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2012 a czy może przypadkiem nie wybrałeś z tej listy, żeby przeglądarka nie zapamiętywała historii? spróbuj wybrać coś innego z tej listy i sprawdź czy będziesz miał dostęp do ciasteczek ... 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allkey Opublikowano 26 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2012 Witam. Mam mały problem, przez przypadek ściągając którys program aby ponownie postawić system przez pendrive wybrałem yahoo jako dommyślna przeglądarkę. Teraz za chiny nawet z pomocą google nie mogę zmienić do domyślnej opcji tzn. po wpisaniu w pasek adresowy frazy aby wyszukiwało mi wyników w google, jakiś pomysły? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 26 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2012 (edytowane) Allkey - wpisujesz w pasku adresu "about:config", obiecujesz zachowanie ostrożności ; ) po czym w filtrze wpisujesz "search" i zmieniasz wartość pozycji browser.search.defaultenginename na "Google". Edytowane 26 Stycznia 2012 przez metal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allkey Opublikowano 27 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2012 (edytowane) Co ciekawe nie działa...toolbary odinstalowane. http://imageshack.us/f/713/gwno.png/ Edytowane 27 Stycznia 2012 przez Allkey Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baranek11 Opublikowano 22 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2012 działa wam poprawnie facebook na firefoxie 10.0? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 23 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2012 Ja mam 10.0.2 i nie widzę żadnych problemów. Co konkretnie nie działa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...