Skocz do zawartości
qwerk

Dziwne ikonki z rozszerzeniem .lnk

Rekomendowane odpowiedzi

czesc

mam problem. wczoraj po restarcie systemu wszystkie skroty na pulpicie zamienily sie w dziwne ikonki (takie jak jakis plik ktorego nie zna windows i pyta sie jakim programem ma to otworzyc) nic nie dziala.

najlepsze jest to ze wszystkie pliki exe, bat itp - wszystkie startowe programow tez sie zmienily. jak klikam na ktorys to windows sie mnie pyta jakim programem ma to otworzyc ?!?!?!!?

prosze o pomoc

probowalem przeinstalowac winde ale w polowie instalacji wyskoczyl komunikat "prosze wybrac program ktorym mozna otworzyc plik rundll32"

i podkreslam ze nie wchodzi w rachube format partycji z winem bo na niej mam wszystko

porszeeee o pomocc

dzieki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

skojarzenia wykonywalnych poszly sie pasc..

jest taki program, ktory blokuje exeki wykorzystujac wlasnie mozliwosc zmiany skojarzenia - moglbys go zainstalowac, potem wlaczyc skojrzenia tego programu i wylaczyc - przy wylaczaniu program przywrocilby oryginalne skojarzenia dla Windows... problem jednak w tym.. jak bys go uruchomil..?

jedyne wiec, co sie mi nasuwa, to podlaczyc dysk u kumpla, przerzucic dane na inna partycje i 'format c:'

albo wczesniej poszukaj, czy nie masz gdzies w windzie kopii rejestru - czasami robi kopie bez naszej wiedzy i to ratuje nam zycie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi