Skocz do zawartości
arturjan

asrock k7s8x v.1.02

Rekomendowane odpowiedzi

No fakt nie mam mostków od mnożnika :(.Zauważyłem jeszce ,że w biosie nie ma funkcji do podnoszenia napięcia o te 5% jak to jest w v3.01 CZy są jeszce jakieś istotne różnice? Czy na forum ma może ktoś z Was tę wersję płytki a jak tak to jak Wam ona się spisuje ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeżeli nie masz odblokowanego mnożnika w procku to daj sobie spokój z ver 3.. ja bym na twoim miejscu wymienił tą płyte na k7s8xe też wersja 1.. ona różni sie tylko że jest na sis748 wyglada identycznie ale za to stabilniejsza i pamieć się lepiej kreci i płyta wytrzymuje wysokie fsb ja mam wersje 3.. k7s8xe i miałem też wersje 1.. na wersji 3... bardzo skacza napiecia na procesorze to nie zabardzo świadczy o stabilności płyty przy wersji 1.. nie było takiej sytuacji

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

k7s8xe jest lepsza co wiecej gadać jeżeli zależy ci na wysokim fsb to wybierz k7s8xe umnie leci na 215mhz wiecej nie da rady bo pamieć siada do wersji 1.0 k7S8x i k7s8xe są vmody do płyty do zmiany napiecia pamieci i chipsetu oraz też jest mod do płynnej regulacji napiecia procesora w wersjach 3.. nie ma takiej możliwości już jedyny plus wersji 3... to możliwość zmiany mnożnika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po zmianie płyty z v3.01 na 1.02 zaobserwowałem ,że na te pierwszej gorzej mi się kręci procek.

Na v3.02 na napięci 1,75 mój durek 1600 chodził na 2000 stabilnie a na 1.02nawet na napięci 1.8 nie chce chodzić stabilnie

wywale prime 95.

Czy ktoś miał podobne problemy ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...