Dreq Opublikowano 9 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2004 Zakupiłem sobie dzisiaj drugą kostkę pamięci 512 MB.... teraz są dwie identyczne, takie jak w podpisie poniżej... Pierwsza kostka była założona w banku 1, zakupioną wstawiłem w bank 2 i... zaczęło się.... zwisy i restarty... kombinowałem ze zmianą FSB, mnożnika, timingów... nic to nie dawało... Przełożyłem kostkę z banku 2 do 3 i... wszystko zaczęło działać normalnie....;) Czy tak powinno się obsadzać banki pamięci, 1 i 3? Czy z płytką mam coś nie tegez...? Płyta ASUS A7V600-X, 3 banki pamięci. Obecnie ustawiłem FSB na 210 MHz, więc pamięć chodzi na 420 MHz, timingi: 2,5-3-3-7... nie wiem czy dobrze mam tu ustawione, ale wszystko póki co stabilnie działa....(CL fabryczny to 3, zmieniłem na 2,5) Poradźcie coś, bom zgłupiał już....;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dreq Opublikowano 9 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2004 aaa....zapomniałem jeszcze spytać... gdzie ustawić napięcie pamięci? Czy ta płyta daje możliwość zmiany tego napięcia...bo qrcze szukałem w BIOS'ie i ni ma... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomii Opublikowano 10 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2004 o ile się nie myle 1 i 3 to dual , ja miałem że pamięci nie chodziły w 1i2 slocie a wtrzeecim latały ja bym sprawdził 2 kość pamięci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 15 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2004 Pamięci mogą być w 1 i 3 slocie ASUS A7V600-X nie ma Duala Napięcia zmienisz w biosie w Advanced Cipset Features - DDR Reference Voltege Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klyde Opublikowano 7 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2004 no wlasnie, w biosie nie mozna zmienic napiecia pamieci, TRAGEDIA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...