Jedan Opublikowano 9 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2004 Pozdro dla wszystkich, a szczegónie dla tych którzy mi doradzą. Mam plyte Asusa A7V8X-X, 256 RAM 400MHz, Ati Radek 9200 128Mb 128bit, 2400+ Athlon XP (2,0). Chcialbym dokupic pamiec 256 333MHz, nowa zasilke 350W, SoundBlaster Live i lepszy wentyl na procka. Czy dobrze wybralem i czy zmiana(szybkość) bedzie widoczna? Komp troche sie grzeje na procku ok. 55 C. Z gory serdeczne dzieki!!!!!!!! :D :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 9 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2004 Nie opłaca się brać pamięci 333 jak masz 400, a jaki model tej zasiłki :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brachol Opublikowano 9 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2004 podaj ile masz kasy do dyspozycji, wtedy bedzie nam latwiej doradzic jak ja zagospodarowac ;) Tak jak mowi psychodeliczny nie oplaca sie brac w Twoim przypadku pamieci 333MHz, doloz lepiej te 5-10 zl do 400MHz, zwlaszcza ze juz masz 400-setki. Tylko kup jakies firmowe, nnp Kingston. Zasilacz to moze Chieftec 360W a cooler Pentagram Freezone QC80CU a jak nie starczy to ALCU. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jedan Opublikowano 9 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2004 Na plycie juz nie mam miejsca na 400MHz dlatego chce ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> 333. Kasy mam 400. zrezygnowalem z karty muzycznej. Zasilacz chce kupić Huntkey chyba dobry? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 9 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2004 Co do zasiłki to OK, a pamięci 400 mogą równie dobrze chodzić na 333 więc nie będzie problemów jak kupisz 400 :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ExodusXXL Opublikowano 9 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2004 Co to znaczy że nie masz miejsca na płycie dla 400Mhz???? :lol: Sorki ale ty chyba nie Kumasz za dóżo o tym o czym piszesz.Ale powracając do tematu to Hunkey jest dobry a co do pamięci to przemyśl lub poczytaj jak to jest . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 9 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2004 Facet jest tu nowy więc trzeba mu trochę pomóc :wink: Bez nerwów :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jedan Opublikowano 9 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2004 Hej na tej plycie glownej ja mam tylko jedno wejscie na 400MHz i dwa na 333MHz. Kingston? Czemu nie? ale czy cena adekwatna do jakosci, a firme tez sie placi. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ram1rez Opublikowano 9 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2004 A ja dodam że pamięci 400MHz chodzą równie dobrze na 100 (ddr 200) 133 (266) 166 (333) 200 (400) MHz więc nie ma różnicy czy kupisz 400 czy 333. A tak nawiasem mówiąc 400 są tańsze :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 9 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2004 Tu możesz poczytać o zasilaczach. Polecam Chieftecka 360W. Co do pamięci, to lepiej kup 400. Pewnie kiedyś zmienisz mobo... Na procka może jakiegoś Pentagrama. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jedan Opublikowano 10 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2004 Też myślałem o Pentargramie. Dzięki za odpowiedzi dotyczące RAM-u. Już kumam w czym rzecz. A jesi Kingston to jakie? 256Mb 400MHz mnie interesują :wink: Pozdro wszystkich! :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocurek Opublikowano 10 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2004 z tego co wyczytałem w instrukcji, to 400MHz może być w dwóch bankach,byle nie w trzech Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jedan Opublikowano 10 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2004 Jeżeli tak to spojrz na strone sklepu RroLine. Znajdziesz tam ową płytke. Będzie pisało "Ilość gniazd pamięci 3 szt. (1x DDR400, 2x DDR333)". :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jedan Opublikowano 10 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2004 Sorri za literowke. PROLINE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 10 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2004 oni wypisuja 128 bit dla kart graficznych majacych bitow 64, w zyciu nie sugeruj sie tym co pr0line napisze na swojej stronie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qlka Opublikowano 10 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2004 Co do zwiększenia ilości ramu to na pewno tak zmiana będzie widoczna-zwłaszcza przy dużym obciążeniu. Zasilacz możesz kupić choćby Modecoma lub Acera-sam mam 400 i jest stabilny. jak nie masz super wymgań to wywalaj kasy na zasilacz.-no chyba że lubisz ciszę. co do dzwięku wybieraj w systemie Audigy wtedy to coś daje. Wentylatorr najlepiej w 100% z miedzi np. Petagram QC-92Cu (polecam) lub QC-80Cu wydasz na to około 100pln. Oczywiście możesz kupić inny ale najpierw przejrzyj testy w internecie chociażby na www.frazpc.pl Powodzenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocurek Opublikowano 12 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2004 Jeżeli tak to spojrz na strone sklepu RroLine. Znajdziesz tam ową płytke. Będzie pisało "Ilość gniazd pamięci 3 szt. (1x DDR400, 2x DDR333)". :wink: mam tą płytę i oryginalną instrukcję do niej a opis jest taki : DDR400 (PC3200) Support DDR400 (PC3200), the latest and fastest DDR memory standard, supports bandwidth up to 3.2GB/s to provide enhanced system performance. (Note: PC3200 Max. to 2 banks only; PC2700 Max. to 4 banks only) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...