Skocz do zawartości
Jedan

Kto doradzi???????????????

Rekomendowane odpowiedzi

Pozdro dla wszystkich, a szczegónie dla tych którzy mi doradzą. Mam plyte Asusa A7V8X-X,

256 RAM 400MHz, Ati Radek 9200 128Mb 128bit, 2400+ Athlon XP (2,0). Chcialbym dokupic

pamiec 256 333MHz, nowa zasilke 350W, SoundBlaster Live i lepszy wentyl na procka.

Czy dobrze wybralem i czy zmiana(szybkość) bedzie widoczna? Komp troche sie grzeje

na procku ok. 55 C. Z gory serdeczne dzieki!!!!!!!! :D :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

podaj ile masz kasy do dyspozycji, wtedy bedzie nam latwiej doradzic jak ja zagospodarowac ;) Tak jak mowi psychodeliczny nie oplaca sie brac w Twoim przypadku pamieci 333MHz, doloz lepiej te 5-10 zl do 400MHz, zwlaszcza ze juz masz 400-setki. Tylko kup jakies firmowe, nnp Kingston. Zasilacz to moze Chieftec 360W a cooler Pentagram Freezone QC80CU a jak nie starczy to ALCU.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do zwiększenia ilości ramu to na pewno tak zmiana będzie widoczna-zwłaszcza przy dużym obciążeniu. Zasilacz możesz kupić choćby Modecoma lub Acera-sam mam 400 i jest stabilny. jak nie masz super wymgań to wywalaj kasy na zasilacz.-no chyba że lubisz ciszę. co do dzwięku wybieraj w systemie Audigy wtedy to coś daje. Wentylatorr najlepiej w 100% z miedzi np. Petagram QC-92Cu (polecam) lub QC-80Cu wydasz na to około 100pln. Oczywiście możesz kupić inny ale najpierw przejrzyj testy w internecie chociażby na www.frazpc.pl Powodzenia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli tak to spojrz na strone sklepu RroLine. Znajdziesz tam ową płytke.

Będzie pisało "Ilość gniazd pamięci 3 szt. (1x DDR400, 2x DDR333)". :wink:

mam tą płytę i oryginalną instrukcję do niej a opis jest taki :

DDR400 (PC3200) Support

DDR400 (PC3200), the latest and fastest DDR memory standard, supports bandwidth up to 3.2GB/s to provide enhanced system performance. (Note: PC3200 Max. to 2 banks only; PC2700 Max. to 4 banks only)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi