Skocz do zawartości
sinner

temperatura celerona-d 2.4

Rekomendowane odpowiedzi

podczas TORTURE TEST temperatura cpu dochodzi do 80 stopni a temperatura pwm do 60 ?? czy to normalne ??

zaznaczam ze proc nie jest krecony.

po overclockingu do 2.7 temp cpu wrasta do 90 stopni.

to bardzo zle ??

co to jest to cholerne PWM ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jestem pewnien ze kuler jest zalozony dobrze. pasta jest. czujniki ?? prawdopodobne ale ...

cholera przy normalnej pracy (urzycie porcesora 10%) 61 stopni :/ to wedlug mnie stanowczo za duzo :/ nie wiem czy zmiana kulera pomoze. chcialem go krecic ale przy takich temperaturach nie ma sensu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ładne temperaturki!!!!! Chyba cooler bez pasty albo z jej za dużą ilością!!!!! Sprawdz to bo możesz nawet sprzet stracić!!!!!! Jaki masz zasilacz?? Kiedys mialem problem na starym zasilaczu 250-300 wat mialem celka 1,7 na Asusie p4p266se i mi sie cholernik do 50 stopni grzal. Po wymianie zasilki temperaturki bylu nizsze a po wymianie pasty wogole miodzio spadek o okolo 10-12 stopni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja bym na twoim miejscu jeszcze raz ściągął qler, wyczyścił spód qlera i spreadheat'era na procu i założył to jeszcze raz... trzymając się wskazówek zawartych na http://www.arcticsilver.com/arctic_silver_...nstructions.htm ... jeżeli to nie pomoże to nie wiem co to może być

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i temat sie rozwiacal praktycznie sam :) Po pierwsze update biosu - rezultat ? poprzedni bios mial falszywe odczyty temperatur. po drugie cooler byl podpiety pod sysfan a nie pod cpufan. wydawaloby sie ze nie ma wiekszej roznicy, okazuje sie jednak ze zwiekszyly sie obroty wiatraka. :lol:

Teraz przy normalnej pracy i przy taktowaniu 2,4 Ghz temeratura 40-45 stopni. TORTURE TEST do 70

Po overclockingu do 3.0 Ghz temperaturka 45 - 50 stopni. TORTURe TEST do 75

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tez o tym czytalem ale wydaje mi sie ze tez czytalem o tym ze to poprawili ale ostatnio czytalem tyle roznych rzeczy ze moglo mi sie cos pomieszac. najlepiej sprawdzic jakims termometrem pod warunkiem ze bedzie on poprawnie pokazywal temperature :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi