L.S.K Opublikowano 9 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2004 Witka!!! Sprawa jest tak, że przymieżałem sie do kupna new compa jakos w lutym. Czemu w tedy po dobno ceny torche ida w dół po gwiazdce (hmm ciekawe czy to prawda, co sądzicie?) Planuje przeznaczyc na procai płyte głowną 800-900 zł, bo moim zdnaiem nie opłaca siek upowac nowości, a starocia tez nie chce. (po drugie kasa :P) Jadnak nie wiem czy to sie nie przyspieszy, co mi nie do końca pasuje. Chodzi mi o tego bartona mobile 2500+ głosno o nim i zastanawiam sie czy jest sens kupienia go. Koles na allegro sprzedaj całkiem dobra serie podobno http://www.allegro.pl/show_item.php?item=34382792 albo jeszcze lepiej bo taniej http://www.allegro.pl/show_item.php?item=34651132. Jednak czy warto, moze poczekac do przełomu stycznia/lutego i wtedy cos kupic (moze jakis A64, ale one drogie jeszcze, lecz moze własnie stanieją). Zastanawiem sie poprostu czy to jest az taka super okazja z tym mobile, bo jakoś nie jestem do konca pzekonany. Troche przestazały juz chyba? ALe zarazem sprawdzony :) Wsumie ten barton byłby spox jako moje poczatki w o/c ale na innych tez mozna zaczynac:) I co robić? Kupić, czy nie kupić? CZekać, czy nie czekać? O to są pytania? A i jeszcze: posiadma teraz athlona 1333 i zastanawiam sie czy duzy skok wydajnosci bedze jak kupie tego proca? (jak wielce zauważalny). Za wszelkie opinie z góry dzięki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złoty Opublikowano 9 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2004 Ostatnio potaniały athlony 64 i za 900 zł można by było dostać płytę i procka. Ale nie napisałeś nic o pamięciach. Jeżeli masz ddr 266, to oprócz płyty i procka musisz też kupić pamięć, bo kręcenie mobila na fsb 133MHz mija się z celem. Napisz jakie masz pamięci i ile. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L.S.K Opublikowano 10 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2004 Znaczy pamięci tez zamieżałem kupic (wsumei moglem to napisac ;P) sadze ze 300-350zł przeznacze na nie. czyli jakies pożadne ddr 512 powinienem kupic za tyle. A tak wogule to kiedy wychodzą ddr2 i płyty pod nie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złoty Opublikowano 10 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2004 Pamięci ddr2 i płyty już są, tyle że nie na socket a i socket 754. Zestaw na socket 754 (athlon 64 2800+ i np. abit kv8pro) kosztuje ok 950 zł, więc więcej niż podałeś. Jednak oszczędność przy zakupie 2500+ mobile nie będzie duża, bo dobra płyta na socket a też kosztuje ok. 400 zł, a sam procesor jest nieco ponad 100zł tańszy od najsłabszego athlona 64. Może warto rozważyć dopłatę do zestawu z 64 bitowym procem? Co do pamięci, to w tej cenie dobrym wyborem będą hynix d43. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L.S.K Opublikowano 11 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2004 Dobra zastanowiłem sie i poczytałem jeszcze troche to i owo. Stwierdzam ze wstrzymam sie do końca stycznia. Co nagle to po diable i żeczywiście rożnica cenowa teraz jest nie duża i bedze mam nadzieje mniejsza, a zawsze ma sie cos co bedze działać w przyszłości. Dzięki Złoty za pomoc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...