Skocz do zawartości
Domell

R480---Oficjalna specyfikacja.....

Rekomendowane odpowiedzi

Moim zdaniem czynnikiem wplywajacym dzisiaj na zakup albo X800XT PE i jego nastepcy albo GF6800Ultra bedzie poprostu ocena tego w co kto gra, na jakiej karcie co chodzi lepiej, ktora jest mniej pradozerna i ktora zajmuje 1 a ktora 2 sloty po zamontowaniu :)

P.S. Mi GF nie pasuje bo trace dwa wejscia USB i FireWire z ktorego korzystam. A to, ze w niektorych grach na ATi jest 10 FPS mniej niz na GF to mnie nie rosza, bo wtedy i tak jest cos kolo 50 FPS czyli chodzi plynnie :)

P.S2 wlasnie zobaczylem, ze sa rowniez Cat4.12beta :) ciekawe co zmienia :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No oki-- np. test na Xbitlabs czy na Firingsquad...Chodzi mi o testy wersji finalnej a nie BETA...

Hmmm.Pewnie ATI wygrało na Drivenheaven ale to by nie było nic dziwnego bo to typowo PRO-ATIkowy serwis..

Więcej linków nie znam gdzie są testy w wersji finalnej CS:S....

I oczywiście masz rację że także czasem zależy kto jak testuje bo np.niby Tomb Raider:AOD chodzi NIBY szybciej na ATI a na kilku serwisach są testy w których to karty NV są szybsze....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jasne... roznica wydajnosci w LO 1280x1024 AF8x+AA4x to bagatela 20%-25%...

imho nadal jest to ponizej poziomu grywalnosci - min framerate jest znacznie ponizej sredniego, ale ok nie wazne.

ogolnie sie nie zrozumielismy. ja uwazam, ze jesli w wiekszosci testow karta jest przynajmniej dwa razy szybsza od swojej poprzedniczki, to test w ktorym wyniki nagle robia sie porownywalne jest

dla mnie malo miarodajny i praktycznie nie do przyjecia. czy jesli w jakims tescie w 1600x1200 z af8x i aa4x x800xtpe mialby tyle samo klatek co 9800xt stweirdzilbys, ze jest to mozliwe? imho to nie jest mozliwe, a jesli tak jest to nie swiadczy to dobrze o silniku lub sterach...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi