T4URENIK Opublikowano 10 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2004 Mam Radeona 9550 i mi sie wiesza w grach...To jest bez sensu---odpala mi sie 3dMark2003 i przeleca wszystkie testy chociaz zaroowno procek i pamieci mam gorace (375/250),a stara gra jak np.Quake3 nie chce mi nawet menu pokazac chociaz karta jest zimna...JAK TO MOZLIWE ???przeciez to nie wina zasilacza skoro w 3dMarku dziala??? wiec czego??? sterownikoow??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomii Opublikowano 10 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2004 możę za wysoko podkręciłeś , quake 3 nie działa -może od tego że jest na opelgl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
T4URENIK Opublikowano 10 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2004 w 3dMarku puszczalem podkreconego, ale gry odpalam na defaultowych ustawieniach 250/200...a poza tym wiesza mi sie tez 2 na 5 razy jak wchodze do WINDOWSA...mam XP Sp1, mialem Sp2 bylo to samo...Catalysty 4.9 , na 4.10 bylo to samo , i na Omegach. i na DNA --- HELP !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J-A-J-O Opublikowano 10 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2004 Pewnie coś w biosie źle ustawiłeś. AGP Aparture size - ustaw na 64 Fast Writes - daj na off Sidebank Adressing - daj on AGP Mode - ustaw na 4x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
T4URENIK Opublikowano 10 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2004 nie mam w biosie takich opcji jak Fast writes :) a reszte mam tak jak moowiles...zmienilem zasilacz na FEEL 300W <:P> i jest tak samo...sprawdzalem u koompla i u niego jest wszystko ladnie pieknie :/ no nie wiem-płyta główna za stara?? czekam na dalesze sugestie-bede sprawdzał wasze rady... edit-sidebank adressing jednak mam i mam na on Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black256 Opublikowano 10 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2004 Mam bardzo podobny problem z GeCube9550XTrev2.1, jak go za mocno podkrece to mam freeze'a... A specjalnie dzisiaj zmienialem zasilke z Codegena300W na NeoTEC'a 380W, no i jak narazie to nic nie dalo. Aha mialem przesiadke z nvidii bez reinstalki systemu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
T4URENIK Opublikowano 11 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2004 No ja zainstalowałem nowy system...ale myśle że to jest przez tą moja stara architekture :P sprawdzałem u koompla to wszystko bylo ok chociaz ma podobnej klasy zasilacz co ja...ale czy jest mozliwe (nie znam sie) ze np.płyta głoowna jest za stara?? a na pocieszenie mialem wyniki 3dMarka u tego koompla: on mial na swoim Szafirku 9550 2650 pktoow a ja na moim Gigabyte 9550 2800 pktoow hehe...mimo wszystko dobrze wybralem...:) no i teraz np.quake3 mi dziala, Empire Earthe nie pokaze nawet menu, a MU sie zawiesza po 45 s... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 11 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2004 No ja zainstalowałem nowy system...ale myśle że to jest przez tą moja stara architekture :P sprawdzałem u koompla to wszystko bylo ok chociaz ma podobnej klasy zasilacz co ja...ale czy jest mozliwe (nie znam sie) ze np.płyta głoowna jest za stara?? a na pocieszenie mialem wyniki 3dMarka u tego koompla: on mial na swoim Szafirku 9550 2650 pktoow a ja na moim Gigabyte 9550 2800 pktoow hehe...mimo wszystko dobrze wybralem...:) no i teraz np.quake3 mi dziala, Empire Earthe nie pokaze nawet menu, a MU sie zawiesza po 45 s... jest mozliwe ze płyta jest za stara...b, na moim epoxie ktory jest na kt400 nie moge włączyć agp x8 bo mam takie krzaki i zwisy ze nawet do windowsa nie mozna wejsc.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 11 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2004 a jaką masz wersje sterów? moze masz jednak włączone fast writes? nie wiem jakie masz stery ale w omegach pyta czy włączyć fast writes- jak są wyłączone to znika 3/4 problemów z radkami. Co do starej architektury to mam starą płyte od athlona 900 i bez problemu wszystko działa. ps. a co do wyniku gigabyta to ma on ustawione lepsze parametry pamięci w biosie i dlatego ma lepsze wyniki- jak w moim hisie zmieniłem je atitrayem to tez mi wzrosły wyniki w testach(ok 200pkt w 3dmarku2003, na lepszych kompach nawert o 350pkt) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
T4URENIK Opublikowano 11 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2004 @GRZESIU-ja na swojej płycie mam max AGPx4 i na tym jade @99TOMCAT-mam najnowsze omegi 2.5.90beta i jak pytał o fast write to na BANK zaznaczyłem OFF :), a co do wyniku w 3dMarku to niedokladnie napisalem-ustawilismy nawet podkrecenia kart na takie same parametry :P obydwie karty sprawdzalismy na 375/250 :) wiec jednek Gigabyte lepiej wypadł on Szafirka 8) (chociaz ma piękną niebieska diode :wink: ) :arrow: mam dx 9.0b :idea: dzieki za wypowiedzi... moze jeszcze jakies sugestie :?: mi dokładnie o to chodzi ze on sie wiesza nie gdy go podkrece tylko nawet na niepodkreconych, defaultowych ustawieniach 250/200... :evil: i to wszedzie-nie ma zasady-w grach , w widzie,podczas wchodzenia do windy-WSZEDZIE :!: :!: :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 11 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2004 zainstaluj Omegi 4.7 w opcjach zrób na AGP off... jak ja tak zrobiłem wszystkie moje(podobne!!!) problemy znikły!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 11 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2004 1.a robiłeś formacik przed zmianą karty? podobno przy zmianie z fg na radzia bez reinstalki są problemy(chociaż u mnie wszystko gra) 2. moze zasiłka nie wyrabia? u mnie jak zmieniłem gf2mx i athlona 900 na gf4mx + a1700+ to po miesiącu mi codegen padł ;-) chociaż mam teraz feel i chodzi 3. możliwe że płyta coś się jednak gryzie- może nowy bios coś da? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 11 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2004 wejdź jeszcze na forum o radkach 9550 może tam ci pomożemy! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
T4URENIK Opublikowano 11 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2004 zmienilem Radka9550 na FX5200 koozyna...zobaczymy jak poojdzie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 11 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2004 wsp,ółczuje- ale kuzyn to pewnie sie ucieszył-jak se pogra na tym radku to pewnie opchnie tego 5200 i też takiego radosława weźmie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
T4URENIK Opublikowano 12 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2004 hehe...na tym FX5200 jest TEN SAM PROBLEM... :((((((( ja juz nie wiem :) no to trza sie z kuzynkiem odmienic zeby nie mal za dobrze i proobowac dalej :P czekam na propozycje (hehe)... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 12 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2004 sprawdz jeszcze z wyłączonym agp czy na 1 razy czy jakoś tak... były osoby którym to pomogło, ale wydajmość wtedy cięka- wtedyy wiadomo,że płyta nie chce współpracować. Zmień biosik płyty na jakiś nowy-może pomoże Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qhash Opublikowano 2 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2004 Heh, nie wiem ja przerzuciłem sięa ATi 9700 na nVidie Gf2 i teraz na R9550 bez reinstalki i wszystko mi smiga tylko omegi 2.5.58 psuly strasznie - system dostawal slow-down;wo , WMP zglaszal brak zasobow a wogole toczasem nie mialem polowy plikow , dziwnie "znikaly". Wogole ich nie podejrzewalem , dopiero jak wrzucilem nowe omegi to wszystko nagle sie skonczylo i dalej smiga. Problem mam tylko taki , ze przy tym co mam napisane w podpisie mam tylko 11678 w 3DMarku2001. Dzisiaj jak dociagne 2003 to sprawdze jeszcze i to , ale jest to conajmniej dziwne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolos Opublikowano 2 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2004 Mam Radeona 9550 i mi sie wiesza w grach...To jest bez sensu---odpala mi sie 3dMark2003 i przeleca wszystkie testy chociaz zaroowno procek i pamieci mam gorace (375/250),a stara gra jak np.Quake3 nie chce mi nawet menu pokazac chociaz karta jest zimna...JAK TO MOZLIWE ???przeciez to nie wina zasilacza skoro w 3dMarku dziala??? wiec czego??? sterownikoow???Witam, Ja mam dokładnie taki sam problem, 3dmarki przechodzi bez problemu czy podkręcona jest czy nie. Ale jak np: włącze NFS:U2 to po 5min. wyjscie do windy, lub jak włącze Half Life 2 to po 5min. obraz znika jakies pasy czerwone o szerokości 1mm i naprzemian z czarnymi i powrót do gry lub winda :evil:. Miałem już stery omega 2.5.90 a teraz mam catalyst 4.11 i takie same problemy. Oczywiście wszystko oczyszczone z rejestru po omegach ani śladu i instalacja Catalyst 4.11 pzdr, ROB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora001 Opublikowano 3 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2004 zasilka nie wyrabia. mozliwe juz stale uszkodzenie karty. W ten sposob spalilem 2 swoje GF 4 Ti na megabajcie 230W (pisalo 300 :P ) ... mialem napiecie 3.20V na lini 3.3 V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolos Opublikowano 3 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2004 Witam, Karta padła wczoraj w nocy, po ponownej chęci uruchomienia komputera nawet dioda sie nie zapaliła na obudowie. Te problemy w grach były spowodowane felernym egzemplarzem GB 9550. Już wczoraj coś sie z nią działo niedobrego bo nawet przy reinstalacji systemu ekran gasł na 5s. był czarny a potem znowu zaskakiwał 8O. pzdr, ROB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...