sorex Opublikowano 10 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2004 Hejka ;] Zabieram sie do wymiany plyty glownej i mam pytanie : Czy warto kupic Abita? Posiadam Gefroca 2 Leadtek Titanium z AGP 4x. Mam zwiazku z tym pytanie czy bedzie chodzil bez problemu na : Abit NF7-S (v2.0), czy bede musial ewentualnie kupic slabszego brata Abit NF7-S2. Tak wogole co lepiej kupic ? : - Abit NF7-S (v2.0) 420 zl - Abit NF7-SL (v2.0) 400 zl - Abit NF7-S2 320 zl Czy moz Epox? Mam 8k7a+, i juz mi raz kondesatory poszly,.. taki lekki uraz mam do nich Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 10 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2004 Poczytaj forum to sie dowiesz co kupic :!: Na wstepie powiem odpusc sobie tego abita NF7-S2 bo to kastrat jakich malo :lol: Z tych trzech wez NF7-SL jest to to samo co S tylko bez konwentera ata na s-ata :wink: pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makaronek Opublikowano 10 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2004 jakos drogo masz ta nf-7 SL, ja kupilem od kolegi ze sklepu wiec jakiegos linka nie podam ale byl za 366pln. Moze warto troche poszukac i kupic gdzies za jakies 370 ? Bedziesz mial na radiatorki na mosfety za zaoszczedzona kase hehe ;) Nie powinno byc problemu z AGP x4, Abita NF7-S kup jesli chcesz podlaczyc dysk IDE do serial ATA bo tylko tym sie rozni od SL.... S2 z tego co tu wyczytalem to kiszka, poszukaj jeszcze tanszego NF-7 v2.0, jesli nie korzystasz z FW, sata i innych dupereli tymbardziej ;)) chyba, ze zalezy Ci na soundstorm (a ono powiadam calkiem zacne jest). pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yosultan Opublikowano 10 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2004 Moze pomylilem sie w liczeniu ale ten temat byl juz ze 1000 milionow razy !! 1. Grafa bedzie chodzila bez problemu 2. Nie bierz NF7-S2 - kiepski do krecenia 3. Dla mnie najlepszy byl czytsego NF7 bo nie potrzebuje ani SATA ani SoundStormu ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-mess- Opublikowano 10 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2004 przez dosc dlugi okres jechalem na NF7-SL, jak dla mnie plyta wypas. wiec tylko ta bym bral pod uwage... jak nie masz audigy/audigy2 to soundstorm jest swietny, dzwiek na poziomie + bardzo malo obciaza reszte kompa (o wiele mniej niz audigy czy inne karty dzwiekowe ponizej tego). oprocz tego mialem radka 9500@pro na agp4x i chodzil swietnie, wczesniej mialem tez 9600pro i tez bylo estra... wiec jak dla mnie tylko NF7-SL :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...