Skocz do zawartości
sorex

Abit? Czy warto?

Rekomendowane odpowiedzi

Hejka ;]

Zabieram sie do wymiany plyty glownej i mam pytanie : Czy warto kupic Abita? Posiadam Gefroca 2 Leadtek Titanium z AGP 4x. Mam zwiazku z tym pytanie czy bedzie chodzil bez problemu na : Abit NF7-S (v2.0), czy bede musial ewentualnie kupic slabszego brata Abit NF7-S2.

Tak wogole co lepiej kupic ? :

- Abit NF7-S (v2.0) 420 zl

- Abit NF7-SL (v2.0) 400 zl

- Abit NF7-S2 320 zl

Czy moz Epox? Mam 8k7a+, i juz mi raz kondesatory poszly,.. taki lekki uraz mam do nich

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jakos drogo masz ta nf-7 SL, ja kupilem od kolegi ze sklepu wiec jakiegos linka nie podam ale byl za 366pln. Moze warto troche poszukac i kupic gdzies za jakies 370 ? Bedziesz mial na radiatorki na mosfety za zaoszczedzona kase hehe ;) Nie powinno byc problemu z AGP x4, Abita NF7-S kup jesli chcesz podlaczyc dysk IDE do serial ATA bo tylko tym sie rozni od SL.... S2 z tego co tu wyczytalem to kiszka, poszukaj jeszcze tanszego NF-7 v2.0, jesli nie korzystasz z FW, sata i innych dupereli tymbardziej ;)) chyba, ze zalezy Ci na soundstorm (a ono powiadam calkiem zacne jest). pozdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przez dosc dlugi okres jechalem na NF7-SL, jak dla mnie plyta wypas.

wiec tylko ta bym bral pod uwage... jak nie masz audigy/audigy2 to soundstorm jest swietny, dzwiek na poziomie + bardzo malo obciaza reszte kompa (o wiele mniej niz audigy czy inne karty dzwiekowe ponizej tego). oprocz tego mialem radka 9500@pro na agp4x i chodzil swietnie, wczesniej mialem tez 9600pro i tez bylo estra...

wiec jak dla mnie tylko NF7-SL :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi