Skocz do zawartości
timmon24

Jaka płyta główna oraz pamięć podatna na wysokie OC ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam tak jak w temacie zdecydowałem że pozbede się moich elixirów 512mb 333mhz no i chyba płyty KT 6 delta SR . chce kupić płyte główna oraz porzadne pamięci z góry mówie ze zalezy mi na wysokim kręceniu .

1 mam na mysli ABIT NF 7 ? czy to jest słuszna myśl

2 Czy jest jakaś znacząca różnica w podkręcaniu ABITa nf7 a ABITA NF 7 S ?

3 co do pamięcdi myśle O HYNIXACH D 43 zamierzam kupić 1x512mb 400 mhz

Czy to jest dobry zakup co napisalem powyżej czy powinienem coś innego rozmysleć jestem otwarty na wasze sugestie i propozycje o ktore prosze :)

aha jeszcze ceny abit nf7 ---270zł / S ----380zł

pamięć HYNIXY -----360zł

czytałałem na forum podobne tematy o HYNIXACH jaki i tych płytach NF 7 i widze ze są popularne ale mimo to chciałem sie poradzić

jeszcze raz bardzo prosze oszybką pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Albo bierz te Hyny... albo poszukać winbondów BH5/6 nie ma lepszych ramów... :twisted:

Abit NF7 sprawuje się świetnie w oc jak i DFI... ja bym polecał Abita... jak nie potrzebujesz bajerów... to za 270zł masz płyte super_oc... :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bajerów nie potrzebuje więc nie musze mieć Sound storma .Pozatym mam już karte fire wire do zgrywania z kamerk ina kompa wiec abit nf7 s nie jest mi taki potrzebny

Dzięki za rade napewno wezme ABITA NF 7

A co do tych ramów pierwszy raz słysze taką nazwe ?

Zrobiłęm sobie tak wykaz ramów :

Kingston 400 mhz ----ok 350 zł

Hynix 400mhz ----- ok 360 zl

Geil 400mhz ----- ok 420 zł (czemu one sa takie drogie moze mają większy poteciał oc ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już mnie przekonaliście co do zakupu więc bedzie to ten Abit nf7 no i Winbond BH5/6 lub Hynixy

A teraz taki jeszcze jendo pytanko moze nie na temat ale tak przy okazji ile według was bym dostał obecnie za 1x512mb333mhz ELIXIR(1 roczna pamięc) i taką płyte KT6delta SR (również rok)-teraz kosztuje 250zł ok?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi