Skocz do zawartości
Omatko

Sound Storm + Logitech X530 problem z polaczeniem

Rekomendowane odpowiedzi

Witam dzis odebralem swierzutki zestaw glosnikow 5.1 Logitech X530. Mam wielki problem z polaczeniem zestawu z karta muzyki na plycie glownej. Najpierw powtykalem wszyskie koncowki wg kolorow i okazalo sie ze tylne glosniki nie graja. Nastepnie zaczalem sprawdzac wejscia na zasadzie prob i bledow, za kazdym razem sprawdzajac czy ton testowy z zasobnika nForce idzie z dobrego glosnika okazalo sie ze ustawienie:

wtyczka pomaranczowa -> wejscie czarne

wtyczka czarna -> wejscie pomaranczowe

wtyczka zielona -> wejscie zielone

jest prawidlowe - przynajmniej dla testu z softu do Sound Storma. W rzeczywistosci graja mi tylko przednie glosniki i tylnie a SUB i Centralny pozostaja gluche.. co robic?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak to?? W teście grają wszystkie czy nie? Jeśli w teście grają wszystkie to gdzie nie gra SUB i centralny? Zakładam że w opcjasz Sound Storma już ustawiłeś wyjście 5.1. Jeśli masz na myśli Winampa i tam jest problem to musisz w jego ustawieniach w zakładce Output ustawić dla Direct Sound output żeby kożystał z dzwięku Nvidia (klikasz ten direct sound i dajesz configure i tam wybierasz z listy Nvidia Nforce audio).

Mam nadzieje że pomoże:)

A co do kolorów, miałem Audigy i głośniki Creative i połączenie kolorami zamieniało przód i tył:) Także sam widzisz, że nawet jedna firma nie potrafi być konsekwentna:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Slaven najpierw podlacz wsztko tak jak masz w instrukcji do glosnikow a pozniej jesli cos bedzie nie tak to kombinuj na zasadzie prob i bledow tak jak ja. Poprostu wpinaj pokolei wtyczki i sprawdzaj czy w tonie testowym gra prawidlowy glosnik...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi