daru Opublikowano 10 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2004 Witam Mam problem z obrazem wyświetlanym na TV. Karta R9550XT, stery Catalyst 4.10, wyjście s-video (na 7 pinów). TV 60 Hz + Eurozłącze. Kabel 3 mb, Eurozłącze - s-video (4 piny) + mini jack (do foni). Format sygnału Pal-B. Problem to czarno - biały obraz Wyczytałem gdzieś na forum żeby połączyć 3 i 4 pin złącza s-video i pomogło pojawiły się kolory. Jednak obraz ma bardzo małą jasność. Co ciekawe na tym samym kablu i GF 4 MX - stery Detonator 61.77 obraz był zdecydowanie lepszy oraz kolorowy bez modyfikacji kabla. Wystarczyło w ustawieniach wybrać rodzaj złącza (do wyboru s-video, composite i coś tam jeszcze). W Catalystach nie ma opcji samodzielnego wyboru rodzaju złącza :( . Podobno przy eurozłączu w TV sygnał video powinien wychodzić z karty dwoma pinami :? Czy ktoś może zapodać jak dokładnie zmodyfikować kabel, albo jeszcze lepiej połączyć dziurki w wyjściu TV na grafie. Instrukcja zaleca zkup odpowiedniej przejściówki, rzecz jasna nie do kupienia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orczyk5 Opublikowano 10 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2004 Na allegro można kupić taki konwerter z svideo na chinch lub odwrotnie jak kto komu pasuje. W tym czymś jest jakiś filtr który powoduje, że kolor jest. Cena 6,90 zł. A może powiesz jak skonfigurowałeś że karta wysyła Ci obraz na TV. U mnie za pana walca nic się nie daje zrobic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daru Opublikowano 10 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2004 Na allegro można kupić taki konwerter z svideo na chinch lub odwrotnie jak kto komu pasuje. W tym czymś jest jakiś filtr który powoduje, że kolor jest. Cena 6,90 zł no to jeszcze trzeba kupić eurozłącze z wejściem na chinch-e, ja mam eurozłącze - kabel - s-video tyle że bez wspomnianego przez ciebie filtra. A może powiesz jak skonfigurowałeś że karta wysyła Ci obraz na TV. U mnie za pana walca nic się nie daje zrobic Właściwości: Ekran - Ustawienia - Zaawansowane - zakładka Ekrany - ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: włancza</span>sz przycisk przy TV później Właściwości: Ekran - Ustawienia - Zaawansowane - zakładka Nakładka - przycisk Opcje Trybu Teatralnego - Tryb Wyświetlania Nakładki - np. Teatralny tj. na TV wyświetla film a na monitorze możesz robić cokolwiek pod Windows albo Właściwości Ekran:Ustawienia - Zaawansowane - klikasz ekran 2 - zaznaczasz powiększ polpit Windows do rozmiarów tego monitora - możesz przeciągać okna pomiędzy monitorem i TV, np. uruchamiasz program do odtwarzania filmów przeciągasz go na ekran TV i maksymalizujesz, film leci na TV a na monitorze możesz normalnie pracować z innymi aplikacjami Oczywiście musisz podłączyć kabelki, wszystkie zmiany zadziałają po kliknięciu zastosuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mEjdej Opublikowano 16 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2004 ...tez mam cz-b obraz :[ i zmiany formatow obrazu nic nie daja na PAL-D czy PAL-B...poza tym nie wiem czy to ma znaczenie, ale jak w ustawieniach karty daje "IDENTYFIKUJ", to zarowno na monitorze mam 1 i na TV mam 1, a powinno byc oczywiscie: monitor to 1, a TV to 2. i za cholere nie moge tego ustawic?! a poza tym sam WIN mi nie wykrywa podlaczonego do S-VIDEO telewizora, "widzi" go dopiero jak zaznacze opcje "WYMUSZAJ WYKRYWANIE TV" ale moze to nieistotne... ...z gory dzieki za sugestie! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...