beetle Opublikowano 10 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2004 Mam taka płytkę i procka Sempron 2200, chciałem zmienic mnoznik na wiecej niz 9 (taki jest difoltowy), ale nic z tego, w biosie ustawiam a po restarcie w poscie jest ciagle 9. Zostaje mi nakrecanie fsb ale tu mi siada przy 180 mhz , czyli oc na maxa, o jakies 120mhz...... Wie ktos jak odblokowac ten mnoznik ? Trzeba gdzies dlubac na procu (jakies zamalowanie czegos itp???) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j.h.hudy Opublikowano 10 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2004 sempron ma zablokowany mnożnik i to że masz cały czas 9 to normalne , narazie nie ma sosobu na jego zdięcie ale jak będzie to będe jednych z pierwszych którzy to zrobią ;D , więcej jak 180 fsb nie możesz dać , hmm , kombinuj z vcore i powiedz jakie masz ramy , umnie ten sempron teraz hula na 245 :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beetle Opublikowano 10 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2004 vcore dawalem do 1,8 i nie za bardzo szlo na 200mhz (restarty przy uruchamianiu windowsa). ramy - zadne kingstony ani hynixy, jakies noname (chyba elixir), ale w sumie stabilne, bo komp chodzi od lipca 24h/dobe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beetle Opublikowano 10 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2004 te ramy 400mhz oczywiscie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j.h.hudy Opublikowano 10 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2004 nie pisz postu pod podstem , używaj przycisku zmień , aha , zobacz czy te elicxirki nie chodzą przez przypadek na cl 2 albo 2.5 bo jeśli tak to daj 3 :) jaki masz zasilacz i jakie chłodzenie ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beetle Opublikowano 10 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2004 gdzie moge to sprawdzic ten cl dla ramu ? zasilacz 350w jakis standardowy, zadna firmowka, chlodzenie to duzy spire wolnoobrotowy, teraz po ustawieniu fsb na 190 mam temp 33'c na procu i na boardzie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j.h.hudy Opublikowano 10 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2004 w biosie w features czy jakoś tak :D ja podejrzewa, że to zasilacz , nawet napewno....... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beetle Opublikowano 10 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2004 no wiec tak, dalem cl na 3, i ustawilem dram timing nie na 400mhz tylko na BY SPD, wtedy fsb dalem na 200mhz i smiga, ale na 205 juz nie ma bata...restarty dzieki za pomoc ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j.h.hudy Opublikowano 10 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2004 kup nowy zasilacz :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...