Skocz do zawartości
rollo22

6800gt pomocy???????????

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

mam taki oto problem ,w benchmarkach i grach zwalnia mi okresowo grafika wsjo sie dlawi i po chwili wraca do normy,,podpiety ups piszczy w trakcie gdy sa uruchomione aplikacje 3d(benchmark ,gry)dajac znak ze wystepuje jakies przeciazenie systemu,gdy grafa zwalnia przestaje piszczec ,i tak w koleczko,mam firmowy zsilacz 400 w,po zmainie na inny zeby wykluczyc zasilke 450 wat ,objawy te same,podpiolem grafe u kumpla na pasciarskim 350 w chodzi wszystko bez zarzutu,,blagam pomozcie bo mnie szlag trafi ,gdzie tkwi problem??????????????????

p4 prescot 3.2 gh

6800gt Galaxy

1024 ram twin mos 400 dual

400 w Be quiet

gigabyte GA-8IPE 1000 Pro 2

:twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bez ups ,do samej listwy,bez listwy,taktowania gpu/mem zmniejszylem o 50%,,caly czas to samo,,u kumpla caly benchmark przelecial ze 40 razy wiec karta sie chyba nie przegrzewa pod maksymalnym obciazeniem 79 stopni na karcie temp

nie wiem co robic??????

moze to byc wina procka

???????????

chyba ze mi 12v nie wyrabia ,????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ta wylaczylem bez zmian,wyglada mi to na jakis problem hardwaru,no i ta zaleznosc jest dziwna ups piszczy gdy grafa dziala na pelnych obrotach,gdy zwalnia przestaje,,bylem przekonany ze to grafa ale jak u kumpla szla bez problemu,to juz nie wiem,,pozostaje procek i plyta,,ale wczesniej mialem epoxa i tez mi piszczalo ale chyba nie zwalnialo chociaz glowy nie dam bo nie mialem czasu sprawdzac

juz mnie to wkur... maxymalnie

zmienialem napiecia na procku na agp w roznych konfig. tez nie pomaga :roll:

sprzet dziala stabilnie nic sie nie dzieje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi