Falcon_Lodz Opublikowano 10 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2004 Cześć wszystkim!! Jestem nowym urzytkownikiem forum i chciałbym uzyskać pomoc w następującej sprawie.mianowicie kupiłem Radeona 9550 firmy Gigabyte 128MB 128B pamięci są firmy Hynix z czasem dostępu 4n/s.Chodzi mi to czy mogę wgrać BIOS od Radeona 9600???słyszałem że te karty bazują na podobnym engine. Zgodnie z zaleceniami sprawdziłem maksymalne ustawienia na programie AtiTool przy taktowaniu i wyszło mi tak: MAX CPU---425.25 MAX MEM---303.75 powyżej tych wartości karta się zwiesza , ekran migocze lub wogóle zanika. Prosiłbym Was starzy:overclockerzy" o pomoc skąd mogę ściągnąć BIOS do mojej karty i wogóle co dalej. Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam serdecznie!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 11 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2004 co do max ustawień to te 303 mem to daje ci pomad 600 mhz ddr - wątpię czy bez v-mada ruszy tak ci tak jakaś gierka! musisz te ustawienia posprawdzać w 3d markach czy się nie zwiesi i w gierkach(moj his idzie max 420/265 ale mam słaby zasilacz). Co do zmiany biosu to wiele na ten temat już napisano na forum o 9550 musisz sobie tylko nieco poczytać ;-). Z tego co wiem to zmiana biosu w karcie gigabyte jest kłopotliwsza niż w hisie i saphire ale możliwa, na forum jest tego opis tylko nie podam ci na jakiej stronce, poszukaj sobie gdzies tak od stronki 80-tej w górę, są opisy i linki do biosów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fr3zer Opublikowano 11 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2004 Omega drivers. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz13max Opublikowano 11 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2004 Cze wszystkim. Jeżeli ktoś z Was ma Radka HiS Excalibur 9550 256Mb DDR i zgrany z niego bios, to prosze o odpowiedź. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...