Skocz do zawartości
Falcon_Lodz

Radeon 9550 na Radeon 9600

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć wszystkim!!

Jestem nowym urzytkownikiem forum i chciałbym uzyskać pomoc w następującej sprawie.mianowicie kupiłem Radeona 9550 firmy Gigabyte 128MB 128B pamięci są firmy Hynix z czasem dostępu 4n/s.Chodzi mi to czy mogę wgrać BIOS od Radeona 9600???słyszałem że te karty bazują na podobnym engine.

Zgodnie z zaleceniami sprawdziłem maksymalne ustawienia na programie AtiTool przy taktowaniu i wyszło mi tak:

MAX CPU---425.25

MAX MEM---303.75

powyżej tych wartości karta się zwiesza , ekran migocze lub wogóle zanika.

Prosiłbym Was starzy:overclockerzy" o pomoc skąd mogę ściągnąć BIOS do mojej karty i wogóle co dalej.

Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam serdecznie!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co do max ustawień to te 303 mem to daje ci pomad 600 mhz ddr - wątpię czy bez v-mada ruszy tak ci tak jakaś gierka! musisz te ustawienia posprawdzać w 3d markach czy się nie zwiesi i w gierkach(moj his idzie max 420/265 ale mam słaby zasilacz). Co do zmiany biosu to wiele na ten temat już napisano na forum o 9550 musisz sobie tylko nieco poczytać ;-). Z tego co wiem to zmiana biosu w karcie gigabyte jest kłopotliwsza niż w hisie i saphire ale możliwa, na forum jest tego opis tylko nie podam ci na jakiej stronce, poszukaj sobie gdzies tak od stronki 80-tej w górę, są opisy i linki do biosów

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi