Skocz do zawartości
Mckolt

Radeon 9800spalony???? naprawa?????

Rekomendowane odpowiedzi

Mam wielki problem. Kupiłem niedawno (1,5 miecha temu) szafirka 9800pro wgralem jej bios od xt. Wszystko super przez te 1,5 miesiąca chodziło. Dzisiaj włączyłem kompa zaladowalo shita, wszystko super, poszedlem na jakies 20 min przychodze a monitor miga. Okazało się ze to grafa siadła a nie mam jej na gwarancji więc mam problem. Grafa podejrzewam ze się nie przegrzała ponieważ nie miala na czym a i była dobrze chlodzona ( radiatorki revolteca + VGA silencer rev 3). I tu mam do was ogromną prośbę - Wiecie może kto mógłby sprawdzić mi czy siadł jakiś układ, czy da się naprawić...????? (nie widać śladów przegrzania)odpalilem z PCI próbowalem zmienic biosa na oryginal ale nie widzi jej. Z góry dzięki

Pozdro

Mckolt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm mnie sie juz zjaraly 2 :( czekam wlasnie na ponowna wymiane, pierwszy to bylo wlasnie pcb od XT + silencer 3, teraz mysle nad podpilowaniem silencera zby nie opieral sie na CSie, bo mamprzeczucie ze to przez to, nie wiem jak mocno bym nie dokrecil to i tak nie przylegal idealnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Słuchajcie mam poważny problem. Dzisiaj znowu mi się to satło na ge force 4 mx. Tym razem widziałem jak to się dzieje. Robiłem coś na necie i negle na 2 s zgasł mi monitor i sie włączył, no to zignorowałem to i robie dalej. Po chwili znowu czarno lecz ponownie się włączył. Za trzecim razem zgasł na dobre (przy gaśnięciu wychodziły dziwne dzwięki z mojej płyty tj. się resetuje np.), i monitor tylko migał. Włączałem kompa i nic poczekałem 2 min zresetowałem bios i karta wstała!!!, (Radek nie miał takiego szczęścia) jak narazie chodzi. Boję się podkręcac w biosie bo znowu mi cos nawali. Nie mam pojęcia co to może być liczę na waszą pomoc w ustaleniu przyczyny !!!???

Z góry dzieki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi