losiak Opublikowano 25 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2002 Mialem problem z raidem i dyskami seagate na Asusie a7k333ruf jest tam raid firmy promise wiem juz ze baracudy z nim newspupracuja dobrze trybie 0 (striping) alee zastanawiam sie jak jest np z raidem na abicie jest tam HighPoint HPT372 bedzie tosamo czy bedzie smigac ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrian Opublikowano 25 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2002 Ja mam u siebie ten kontroler (tez na plycie Abita) i mialem 2 BIV spiete w RAID0. Korzystalem z W2k. Wyniki sprawdzane HDTachem byly porownywalne do wynikow uzyskiwanych na pojedynczym dysku. Pare % w gore albo w dol :!: . Konkluzja: gdybym widzial to wczesniej to kupilbym 80GB zamiast 2*40GB. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bolko Opublikowano 25 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2002 Seagete zle wspolpracuje z wszystkimi kontrolerami RAID niestety. A pare procent to granica błedu. Za to moje połączone Maxtorki super sie czują w trybie RAID z 46MB na pojedynczym maksymalny niebuforowany odczyt wzrosł do 89MB a średni mam 51MB/s minimum 38MB/s. Polecam te dyski do konfiguracji RAID. Ale chcialbym uslyszec opinie osob majacych IBM i WD na raid jak im to działa ???? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRECIO Opublikowano 25 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2002 seagate to smieciuchy do raidu!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boss Opublikowano 25 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2002 czy ktos odpalil WD 80 JB na Raidzie? Bo chcialem sie dowiedziec, jakby to biegalo, moze dokupilbym drugi dyski (bylby full wypas :D:D:D ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
losiak Opublikowano 25 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2002 ...Ale chcialbym uslyszec opinie osob majacych IBM i WD na raid jak im to działa ???? ja wlasnie z seagate przezucilem na IBM 7200 2*40 sredni transfer ok 60mb/s wydaje mi sie ze to wmiare niezly wynik. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jotmar Opublikowano 25 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2002 konkretne wyniki Barracudy w macierzy możecie sprawdzić TUTAJ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...