przemo77 Opublikowano 10 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2004 Problem jest nastepujacy: Mam konfig jak w podpisie, czyli m.in. Leadtek WinFast TDH-A400 GeForce 6800. Wedlug instrukcji http://www.in4.pl/recenzje.htm?rec_id=226&...ctr_str_numer=1 odblokowalem 4 potoki i mam teraz te karte z wszystkimi 16 potokami. Riva faktycznie to pokazuje, niby wszystko cacy, ale....no wlasnie - wlaczam obojetnie jaka gre (testowalem na Doom III i Xpand rally) i sypią sie takie artefakty ze nie da sie grac - prawie nic nie widac - polowa obrazu w grze sklada sie z kolorowcy trojkątów. Chcac nie chcac wrocilem z powrotem do ustawien domyslnych karty, ale az zal tyłek ściska zeby nie wykorzystac tych 16 potokow skoro jest taka mozliwosc, a i karta ma takie chlodzenie ze na pewno wytrzyma. Tu nastepuje glowny problem tego posta: co zrobic aby nie bylo artefaktow, aby wszystko idealnie wygladalo. Co moge dodac : stery 63.31 (te z plyty co dostalem z karta). Probowalem tez sterow 61,77 i 66.81, ale wrocilem do tych z plyty, bo zawsze bylo cos nie tak, tzn; w co niektorych grach artefakty. Dopiero na tych 63.31 jest idealnie i nie mam zadnych zastrzezen. Spotkal sie juz ktos z tym problemem - ma ktos pomysl co zrobic aby po odblokowaniu 4 dodatkowych potokow wszystko bylo idealnie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szklak Opublikowano 10 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2004 Poprostu potoki są niesprawne. Raczej nic na to nie poradzisz. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yog-Sothoth Opublikowano 10 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2004 Ewentualnie przelutowac dobre potoki z innej karty ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo77 Opublikowano 10 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2004 no to mnie zmartwiliscie - troszeczke. Ale w sumie kupowalem GF6800, a nie GF6800GT, wiec nic nie stracilem a i zly nie mam prawa byc. Ale szkoda i tak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...