Skocz do zawartości
przemo77

GF6800, odblokowane potoki i artefakty

Rekomendowane odpowiedzi

Problem jest nastepujacy:

Mam konfig jak w podpisie, czyli m.in. Leadtek WinFast TDH-A400 GeForce 6800. Wedlug instrukcji http://www.in4.pl/recenzje.htm?rec_id=226&...ctr_str_numer=1 odblokowalem 4 potoki i mam teraz te karte z wszystkimi 16 potokami. Riva faktycznie to pokazuje, niby wszystko cacy, ale....no wlasnie - wlaczam obojetnie jaka gre (testowalem na Doom III i Xpand rally) i sypią sie takie artefakty ze nie da sie grac - prawie nic nie widac - polowa obrazu w grze sklada sie z kolorowcy trojkątów. Chcac nie chcac wrocilem z powrotem do ustawien domyslnych karty, ale az zal tyłek ściska zeby nie wykorzystac tych 16 potokow skoro jest taka mozliwosc, a i karta ma takie chlodzenie ze na pewno wytrzyma.

Tu nastepuje glowny problem tego posta: co zrobic aby nie bylo artefaktow, aby wszystko idealnie wygladalo.

Co moge dodac : stery 63.31 (te z plyty co dostalem z karta). Probowalem tez sterow 61,77 i 66.81, ale wrocilem do tych z plyty, bo zawsze bylo cos nie tak, tzn; w co niektorych grach artefakty. Dopiero na tych 63.31 jest idealnie i nie mam zadnych zastrzezen.

Spotkal sie juz ktos z tym problemem - ma ktos pomysl co zrobic aby po odblokowaniu 4 dodatkowych potokow wszystko bylo idealnie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi