hotkey Opublikowano 29 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2002 Mam pewien dość dziwny problem. Mianowicie mogę zainstalować sobie jeden z dwóch systemów: Win98 i WinXP . Niestety w każdym z nich mam kilka problemów: 1) Win98 - nie wiem czemu, ale może dziwnie to zabrzmi, ale ten system pyka mi podczas przegrywania plików z jednej partycji na drugą. W czasie korzystania z CDRW dzieje się to samo. Ach i jeszcze jedno. CDRW TEAC 24 nagrywa płytę 19 minut(mimo, że prędkość ustawiona jest na full, czyli 24x). Co najlepsze do niedawna wszystko było OK, a teraz nie pomaga nawet ponowna instalka(próbowałem chyba z 5 różnych Win98). 2) WinXP - bardzo fajny system, ale gierki działają mi wolniej aniżeli na 98. Zrozumiałbym 5fps, ale to są różnice rzędu 25-30fps przy ustawieniach fastest. Konfiguracja mego kompa: Duron 800Mhz, 256 Ram 133Mhz, IBM 30GB 7200obr/min., TEAC 24/10/40, ABIT KT7A-Raid , GeForce 2 MX 200 32 RAM, SoundBlaster 1024, Pentagram Diablo wew. 1) Win98 + Detonatory 27,7 2) WinXP + Detonatory 28,9 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clooney Opublikowano 29 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2002 system pyka mico to znaczy :?: :?: :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 29 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2002 Zobacz czy masz wlaczony DMA ..... tez mialem ten problem kiedys......... wlaczylem DMa i no problem....... plytka w 4 min gotowa :) Pozdrowienia :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 29 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2002 Więc robisz tak. Najpierw robisz 2 lub więcej partycje. Na D instalujesz WIN98 bądź ME. Instalujesz stery, progsy gry itd. które będziesz używał pod WIN98 (ME). Potem instalujesz na C WIN XP. Dorzucasz stery i cały syff. Jak pewnie zauwarzyłeś XP storzył menu uruchamiające się podczas ładowania systemu :-) Masz wybór co uruchamiasz podczas startu kompa. Jedno mnie zastanawia. Jak bawiłem się WIN XP to gry albo nie działały, albo działały dobrze. Potestuj sterowniki, albo poszukaj w necie bo były gdzieś testy detków pod XP. Pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michu Opublikowano 30 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2002 kup se intela :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hotkey Opublikowano 30 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2002 Rafał tak mam. Thx za podpowiedzi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hotkey Opublikowano 30 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2002 jak wróce ze szkoły to sprawdze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hotkey Opublikowano 30 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2002 W końcu dorwałem się do komap, a więc jedziemy: 1)to Rafał [CR]Gr00bY Mazur: Teraz mam taki układ, ale nie jest to ani zbytnio wygodne, ani ekonomiczne 2)to michu: Nie kupię Intela, chociażby dla tego, że to nie jest wina Procka 3)to Neo_x: Jak to się sprawdza(czyjest włączone DMA) w Xp, a jak w 98?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NiCCo Opublikowano 1 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2002 Jesli chodzi o uklad to faktycznie jest nieco uciazliwy z racji instalacji jakby podwojnie oprogramowania. Ja uzywalam dluzszy czas WinXP i pomimo silnej konfiguracji ladowal sie z jakies 5min (o zgrozo :) ) potem pracowal stabilnie i nie narzekalem, wyniki w gierkach duuuuzo lepsze niz w me cz 98 (kwestia dobrania dentek, servis packow do mobo) - uwazam ze powinienes potestowac wlasnie ze sterami w XP aby zapewnic poprawne dzialanie gier - ogolnie rzecz biorac na 10 os - 7 zaobserwowalo przyrost wydajnosci w aplikacjach wykorzytsujacych directx :) pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 2 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2002 Mam pewien dość dziwny problem. Mianowicie mogę zainstalować sobie jeden z dwóch systemów: Win98 i WinXP . Niestety w każdym z nich mam kilka problemów: 1) Win98 - nie wiem czemu, ale może dziwnie to zabrzmi, ale ten system pyka mi podczas przegrywania plików z jednej partycji na drugą. W czasie korzystania z CDRW dzieje się to samo. Ach i jeszcze jedno. CDRW TEAC 24 nagrywa płytę 19 minut(mimo, że prędkość ustawiona jest na full, czyli 24x). Co najlepsze do niedawna wszystko było OK, a teraz nie pomaga nawet ponowna instalka(próbowałem chyba z 5 różnych Win98). 2) WinXP - bardzo fajny system, ale gierki działają mi wolniej aniżeli na 98. Zrozumiałbym 5fps, ale to są różnice rzędu 25-30fps przy ustawieniach fastest. Konfiguracja mego kompa: Duron 800Mhz, 256 Ram 133Mhz, IBM 30GB 7200obr/min., TEAC 24/10/40, ABIT KT7A-Raid , GeForce 2 MX 200 32 RAM, SoundBlaster 1024, Pentagram Diablo wew. 1) Win98 + Detonatory 27,7 2) WinXP + Detonatory 28,9 Co do XP i wolniejszych gierek to albo jest to wina sterownikow karty graficznej (poprobuj wszystkie serie) albo (i tu mowie calkiem powaznie i bez zaczepki) wina procka. Poprostu dzialanie windowsa XP duzo zalezy od procesora. Nie wiem czemu tak sie dzieje ale jest o tym mowa juz wiele razy i w gazetach i w necie. Acha, moze byc jeszcze jedno wyjscie. Zainstaluj sobie nvrefreshfix i poustawiaj odswierzanie w nim. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Opublikowano 4 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2002 Co do ustawiania odswiezania w XP to zdecydowanie poleca RefreshLock dziala nie zalezenie od wersji sterow!i nie ma znim problemow, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...