strusix Opublikowano 11 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2004 witam od dłuższego czasu zastanawiam sie czy kupić ta karte: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=34779856 aktualnie posiadam: GeForce 4 MX 420 AMD Athlon XP 1700+ 256 mb ram chciałem jakąś karte która nie jest zbyt droga, działały by te nowsze gry (może nie na najwyższych parametrach, ale co tam :P ) a wystarczyła by mi na chociaż jakieś 2 lata :twisted: zamierzam spróbować (jak bym ją kupił) podkręcić do 8 potoków (uda mi sie to na orginalnym chłodzeniu :?: ) Pomożecie? :wink: Z góry dzięki wszystkim który napisza coś pomocnego :) [/url] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wrześni@k Opublikowano 11 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2004 Nawet sie nie waż tego kupowac to 128 bit chłam jakich mało, tylko to http://allegro.pl/show_item.php?item=34513447 256 bit pamięc i gwaracja odblokowania i masz bardzo szybką kartę z gwarancja na soft mod gdy cos nie działa wymieniaja ci na nowa żebyś mogl odblokować :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
strusix Opublikowano 11 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2004 no byłem na tej aukcji... karta ta którą podałeś różni się tym, że ma: 1. 256 bit 2. 2,8 ns 3. taktowanie pamięci 600Mhz tyle że ta karta jest troche droga a przecież ja mam teraz 64 bit to zmiana na 128 mi nie wystarczy :?: :( nie jestem raczej jakimś tam ekstremalnym graczem i najwyższe rozdzielczości nie muszą być :-) no nie wiem zastanowie sie... :? :( ma ktoś jeszcze jakieś pomysły :?: (pytania czy uda mi sie podkręcić na orginalnym chłodzeniu i czy karta pasuje do 1700+ są aktualne) z góry dzięki za odp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wrześni@k Opublikowano 11 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2004 tak jest droższa ale zroujm że karta 128 bit jest strasznie ***** i nie warta tej ceny za tą cene co ci podałęm po odlbokowaniu potkow masz karte na rok minium !!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Torwald Opublikowano 11 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2004 tak jest droższa ale zroujm że karta 128 bit jest strasznie ***** i nie warta tej ceny za tą cene co ci podałęm po odlbokowaniu potkow masz karte na rok minium !!!!!! Dokladnie, z tym ze 128bit wcale nie jest do du*y, to poprostu karta jak kazda inna. A ze ma gorsza wydajnosc od 256bit to juz inna bajka ;] Kupuj ta 256 i tyle. Po modze faktycznie masz karte na conajmniej rok, moze 2, jak nie jestes "ekstremalnym graczem" ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
strusix Opublikowano 11 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2004 _____________EDIT_________________ a no i chyba jeszcze nie zauważyłeś że ta 128 bit też ma gwarancje odblokowania :) (pytania czy uda mi sie podkręcić na orginalnym chłodzeniu i czy karta pasuje do 1700+ są aktualne) z góry dzięki za odp. :?: :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 11 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2004 jak ci nie zależy na super wydajności w grach to weź radka 9550 za 300zl czy nawet mniej a 128 bit 9800 po prostu się nie opłaca brać za te pieniądze- w konfrontacji cena/ wydajność to porażka. Poza tym w twoim konfigu to ten radek 9550 spokojnie ci wystarczy, a za reszte kasy to sobie dokup pamięci do 512 mb. Sam tak zrobiłem -256mb+gf440mx==> 512+ his radeon 9550@420/530 i jest nieźle ;-) . Za rok jak ci przestanie wystarczać to ją opchniesz, dołożysz 100-200zl na coś lepszego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 11 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2004 acha do 9800se to musisz mieć jakiś porządny zasilacz za 150-200 zyla co najmniej. Jakiś codegen,megabyte itp. nie uciągnie(może mieć nawet napisane i 450W- one nawet 300W nie podają!). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Torwald Opublikowano 11 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2004 Podaje 300W tyle ze chwilowo ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiBeR Opublikowano 11 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2004 Poprawcie mnie jesli sie myle, ale zawsze mi sie wydawalo ze dodatkowe potoki mozna oblokowac tylko w wersji 256bit :oops: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Torwald Opublikowano 11 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2004 Poprawie cie: mozna odblokowac tez w wersji 128bit ;] Przynajmniej tak slyszalem/czytalem, bo fizycznie tego sprawdzic nir mam jak ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...