Skocz do zawartości
Maniek89

Mam pytanko o plyte glowna asrock k7s8x i radka 9550!!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam pare pytanek.pierwsze to takie ze chce sobie kupic asrock-a k7s8x i radka 9550 gigabyta albo sapphira.Poza tym mam procka durnia :D 1800 i nie wiem czy na tej plycie sie bendzie krecil.Ostatnie pytanko to to ze mam zasilacz megabaita i nie wiem czy wytrzyma przy radku prosze pomuzcie :cry: duren 1800,512ram ddr,radek 9200se128mb,samsung20Gb neonki i takie tam:]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na tej płycie procka podkręcisz, ale wydajnośc po podkręceniu będzie dużo niższa niz na nf2 :) więc lepiej troche dołożyc :)

zasilacz przy podkręcaniu może nie wyrobic :idea:

Tak a drugie pytanko jaki jest lepszy radek 9550 a moze jakiejs innej firmy niz wymienilem ale mam budzet tylko do 300zl wiedz drozsze karty nie wchodzą w gre :roll:

duren 1800,512ram ddr,radek 9200se128mb,samsung20Gb neonki i takie tam:]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

radek sapphire lub gigabyte jeden ciul ze wskazaniem na sapphire bo ma wentyl a bedziesz go pewnie krecil .. co do plyty to nie wiem nie znam jej ale wiem ze za 250zł mozesz miec cos na kt600 a w okolicach 280 jest asus na tk880 no a najlepszym i tak by byl abin na nforsie ..zasilacz megabyte no ok ale ile W ja mam 350 i to co w podpisie ciagnie calkiem spoko

a i nie spodziewaj sie ze tego durona przekrecisz na duzo ponad 2 ghz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

albo jestem slepy albo nie widze gdzie jest napis edytuj

duren 1800,512ram ddr,radek 9200se128mb,samsung20Gb neonki i takie tam:]albo jestem slepy albo nie widze gdzie jest napis edytuj

duren 1800,512ram ddr,radek 9200se128mb,samsung20Gb neonki i takie tam:]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

radek sapphire lub gigabyte jeden ciul ze wskazaniem na sapphire bo ma wentyl a bedziesz go pewnie krecil .. co do plyty to nie wiem nie znam jej ale wiem ze za 250zł mozesz miec cos na kt600 a w okolicach 280 jest asus na tk880 no a najlepszym i tak by byl abin na nforsie ..zasilacz megabyte no ok ale ile W ja mam 350 i to co w podpisie ciagnie calkiem spoko

moj zasilacz ma 300w :? dobrze czy zle :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

temat juz raczej ok..

przeczytaj dokladnie regulamin:

http://forum.purepc.pl/profile.php?mode=regulamin

jak by co, to jest jeszcze forum testowe, na ktorym mozesz sie pobawic, aby zalapac o co w tym calym zamieszaniu biega.. po prostu zaloz sobie tam topic i zobacz, co z nim mozesz zrobic..

http://forum.purepc.pl/viewforum.php?f=4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

radek sapphire lub gigabyte jeden ciul ze wskazaniem na sapphire bo ma wentyl

a ja bym obstawial za gigabyte czemu:

lepsze timingi pamieci i marka kosci pamieci hynixy 4ns a przy sapphire mozesz trafic na 5ns :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok ja mam zasilacz 300w i jade na radku 9200se wiedz chyba 9550 wytrzyma :) :?: wiedz lepszy jest sapphire??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

widze ze ty masz radka sapphira powiedz mi jak ci chodza gierki takie jak doom3 lub far cry??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lepsze timingi pamieci i marka kosci pamieci hynixy 4ns a przy sapphire mozesz trafic na 5ns :roll:

etam timingi mozna zmienic a jak bedzie chcial krecic gigabyte bedzie musial zakladac wentyl bo na gigabyte nie ma,, a co do pamieci to ja mam 5ns ale to sa pomylone oznaczenia ;]

do maniek89

nie pisz kilka postow pod soba bo punkty karne dostaniesz to raz edytuj i dopisuja ... mi to nie przeszkadza ale tak ku przestrodze

a co do pytania to far cry gram w 1024@768 na full a doom3 w 800@600 na ful bez cieni i mam srednio okolo 40-60 fps oczywiscie po podkreceniu karty .. zasilacz powinien ci spokojnie wytrzymac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

etam timingi mozna zmienic a jak bedzie chcial krecic gigabyte bedzie musial zakladac wentyl bo na gigabyte nie ma,, a co do pamieci to ja mam 5ns ale to sa pomylone oznaczenia ;]

do maniek89

nie pisz kilka postow pod soba bo punkty karne dostaniesz to raz edytuj i dopisuja ... mi to nie przeszkadza ale tak ku przestrodze

ok ale pisalem ze jestem pierwszy raz na forum ktore sam zainiciowalem :? wiedz mozecie mi powiedzec jak sie edytuje itp :roll:

a co do pytania to far cry gram w 1024@768 na full a doom3 w 800@600 na ful bez cieni i mam srednio okolo 40-60 fps oczywiscie po podkreceniu karty .. zasilacz powinien ci spokojnie wytrzymac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a i jeszcze jedno jak moge sobie pod nazwa uzytkownika doc taki obrazek jak wy macje??

HEJ! JAK BYS ZROBIL TO, CO CI KAZALEM KILKA POSTOW TEMU, TO BYS NIE SYPAL GLUPIMI PYTANIAMI

POWTARZAM JESZCZE RAZ:

REGULAMIN

I RADZE CI PRZECZYTAC CALY ZANIM ZMUSI CIE DO TEGO MODERATOR DORZUCAJAC KILKA PUNKTOW...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

juz przeczytalem calutki regulamin :oops: sory ze tak sie wypytywalem,wracajac do tematu wiem ze jest duza roznica pomiedzy 4ns a 5ns ale sapphire ma wiatrczek a gigabyt nie ma wiedz bende musial go dokupic zanim bende chcial podkrecic ale zato gigabit lepiej sie kreci tak chociaz slyszalem a ja jestem maniakiem podkrecania :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi