Skocz do zawartości
Fach

pompka to WC wazne!

Rekomendowane odpowiedzi

Bede montowal kolesiowi WC wewnatrz kompa i potrzebuje jakas tania pompke zewnetrzna (niezanurzalną) tak zeby miala wydajnosc ok 600l/h lub cos w tym stylu im wiecej tym lepiej. Ja jak mialem WC to mialem Aquaszuta 600/h zanurzalnego i chodzil ladnie ale potrzebuje niezanurzalna zewnetrzna!.

z gory THX pozdro Tristan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zawsze można uszczelnić takiego aquashuta i będzie miał niezatapialną. Den podajże tak zrobił, możesz też do Julka napisac bo on uszczelniał Powerheada...

wlasnie nie chce zadnych przerobek 8O . Lepiej zeby byla ryginalnie zewnetrzna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wcale nie takie wazne.

Zapytaj MATE-go.

wazne bo potrzebuje szybko. Kaeres znow kcesz sie klucic :) Ps. fajna karta tylko szkoda ze NV i nie MSI :).

pozdro Tristan

NV a nie MSI ???

Z tym "wazne" to chodzi mi o to, ze kazdy zaczyna tego uzywac w tematach topica. No ale ok. Jezeli waznedla Ciebie to uznajemy za wazne :)

Skrobnij do MATE, on Ci pomoze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wcale nie takie wazne.

Zapytaj MATE-go.

wazne bo potrzebuje szybko. Kaeres znow kcesz sie klucic :) Ps. fajna karta tylko szkoda ze NV i nie MSI :).

pozdro Tristan

NV a nie MSI ???

Z tym "wazne" to chodzi mi o to, ze kazdy zaczyna tego uzywac w tematach topica. No ale ok. Jezeli waznedla Ciebie to uznajemy za wazne :)

Skrobnij do MATE, on Ci pomoze.

ja bym wolal MSI :) mialem kiedys GF2Mx msi i byla nawet ok ten 4ti4200 tez jest niezly a od Leadteka to mialem GF2TI i jakos obrazu byla lekko cienka :(. Ale slyszalem ze Winfasty sa tez niezle te NV25. PS ile za niego dales??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aha, chodzi Ci o winfasta (zmylim mnie ten skrot NV - nadal nie wiem co mial oznaczac - NVIDIA ???).

Zrobilem tak. Dalem mojemu znajomemu informatykowi, ktory zawsze mnie zaopatruje w sprzet, drukarke MINOLTA page pro 8L (laserowa czarno biala, nowa warta - juz nie produkuja - okolo 1100 pln). Na allegro nie moglem sprzedac za 800 pln - 2 letnia ale malo uzywana.

On mi za to dal tego winfasta i drukarke HP 845 C - wszystko nowe.

Jedyny szkopul to to, ze ten gf jest OEM i nie ma radiatorow na pamieciach. Kreci sie jednak jak w podpisie a z artefaktami na troche wiecej bez zwisow. Bede mial za niedlugo BOX.

Jakosc jest taka sama jak byly gf2mx, jak voodoo3, jak matrox 400.

Nie zauwazylem roznicy. Obraz TV jest tak wypasiony, ze jestem b. milo zaskoczony - filmy ladniej wygladaja niz na monitorze i to nie tylko przez wielkosc - 29 cali - ale jest o wiele ostrzejszy obraz - oczywiscie z odleglosci z jakiej sie oglada TV.

Uff, to chyba tyle.

Wynik w 3dmark tez niezly. Choc moglby byc lepszy. Musze w koncu poscic celine na 133FSB.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aha, chodzi Ci o winfasta (zmylim mnie ten skrot NV - nadal nie wiem co mial oznaczac - NVIDIA ???).

Zrobilem tak. Dalem mojemu znajomemu informatykowi, ktory zawsze mnie zaopatruje w sprzet, drukarke MINOLTA page pro 8L (laserowa czarno biala, nowa warta - juz nie produkuja - okolo 1100 pln). Na allegro nie moglem sprzedac za 800 pln - 2 letnia ale malo uzywana. 

Jedyny szkopul to to, ze ten gf jest OEM i nie ma radiatorow na pamieciach. Kreci sie jednak jak w podpisie a z artefaktami na troche wiecej bez zwisow. Bede mial za niedlugo BOX.

Nie zauwazylem roznicy. Obraz TV jest tak wypasiony, ze jestem b. milo zaskoczony - filmy ladniej wygladaja niz na monitorze i to nie tylko przez wielkosc - 29 cali - ale jest o wiele ostrzejszy obraz - oczywiscie z odleglosci z jakiej sie oglada TV.

Uff, to chyba tyle.

Wynik w 3dmark tez niezly. Choc moglby byc lepszy. Musze w koncu poscic celine na 133FSB.

no to nie powiem dobry interes. szkoda rzeczywiscie ze nie BOX a jakie ma pamieci??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tristan czy to tobie sie kiedys rozpierdzielilo WC i zalalo podloge?

bo jesli tak to bym na Twoim miejscu nie bral sie za robienie WC kolesiowi. Do tego trzeba miec doswiadczenie. Mi sie nigdy nic nie rozwalilo, ale bal bym sie komus cos takiego montowac, zwlaszcza z jakichs badziewnych elementow(tania pompka).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uff, to chyba tyle.

no to nie powiem dobry interes. szkoda rzeczywiscie ze nie BOX a jakie ma pamieci??

No szkoda, ze nie BOX ale bede mial i jak bedzie gorzej chodzil, krecil sie, czy co tam jeszcze innego, to zostaje przy OEM bo pamieci standardowe ma 513 !!! i kreci sie z paluchem na 600 i nawet nie sa cieple.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tristan czy to tobie sie kiedys rozpierdzielilo WC i zalalo podloge?

bo jesli tak to bym na Twoim miejscu nie bral sie za robienie WC kolesiowi. Do tego trzeba miec doswiadczenie. Mi sie nigdy nic nie rozwalilo, ale bal bym sie komus cos takiego montowac, zwlaszcza z jakichs badziewnych elementow(tania pompka).

1. nie rozjebalo sie tylko ja je rozjebalem :) zachaczylem za rurke ktora do pojemnika woda wlewala i wyleciala i zalala dywan przy okazji pojemnik tez sie <span style="color:red;">[ciach!]</span>l :). Aha doswiadczenie z Wc mam moje ostanie chodzilo 3tyg ok 20h na dobe!! przy podkreconym CPU i zadnego przeceku nie stiwrdzono!!. Ps. Uklad zamkniety jest mniej poddatny na zalanie!. A kolesiowi to dopieszcze na maxa!. Ps sobie tez chyba zrobie!. Tylko ze musze dorwac jakas nagrzenicha coby mi do Midi Towera wlazla (caly przod bedzie pusty! tam umieszcze nagrzenice + pompkea . CDRW jest na samej gorze a dysk pojdzie pod niego tez na sama gore wiec miejsc jest teraz tylko elementy dobrac trza.

pozdro Tristan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bede montowal kolesiowi WC wewnatrz kompa i potrzebuje jakas tania pompke zewnetrzna (niezanurzalną) tak zeby miala wydajnosc ok 600l/h lub cos w tym stylu im wiecej tym lepiej. Ja jak mialem WC to mialem Aquaszuta 600/h zanurzalnego i chodzil ladnie ale potrzebuje niezanurzalna zewnetrzna!.

z gory THX pozdro Tristan

Polecam pompke Aquarium System MJ 750

Zasilanie 220V

Wydajność 670l/h

Moc 7,5W

Maksymalna wysokość podnoszenia słupa wody 1,65m

Rurka dopływowa 16,5mm

Rurka odpływowa 12,6mm

Długość 79mm

Szerokość 50mm

Wysokość 75 mm

Może pracować jako zatapialna lub niezatapialna

Cena brutto: 74 zł

Dołączona grafika

Nie trzeba nic przerabiac, tylko podlaczyc weze (na wlot redukcje trzeba)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kaerers, ty masz 12" monitor ze nie widzisz roznicy miedzy matroxem g400 a gf2mx?  8O  8O  8O hercules'a jakiegos ?? bursztynowego?

Wiem co mowie :evil:

nic nie mowie o tym gf'ie 4, ale jak dla ciebie matrox g400 ma taka sama jakosc obrazu jak gf2mx to ty na serio, albo masz jakas wade w widzeniu albo wlasnie monit 12" co przy 640x480 ma przeplot :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kaerers, ty masz 12" monitor ze nie widzisz roznicy miedzy matroxem g400 a gf2mx?  8O  8O  8O hercules'a jakiegos ?? bursztynowego?

Wiem co mowie :evil:

nic nie mowie o tym gf'ie 4, ale jak dla ciebie matrox g400 ma taka sama jakosc obrazu jak gf2mx to ty na serio, albo masz jakas wade w widzeniu albo wlasnie monit 12" co przy 640x480 ma przeplot :/

Nie o tym jest topic i nie zamierzam dalej ciagnac problemu. Powtarzam tylko, ze wiem co mowie i pisze w temacie jakosci obrazu na tychze kartach.

Zaloz nowy watek to pogadamy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...