mefju Opublikowano 11 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2004 Mam podlaczone 2 dyski do komputera jeden pod ata1 drugi ata2 jak podacze pod jedna wstege jest to samo... a chodzi o to ze oba dyski sa wykrywane w biosie a w windowsie widzi tylko dysk ktory jest ustawiony na master :| jak podlacze ten drugi dysk oddzielnie to dziala. co to moze byc? juz drugi taki przypadek mam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yasiu_brzeg Opublikowano 20 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2004 sprawdź jak masz zworki ustawione. Możliewe że masz na cs i dla tego nie widzi często się tak zdarza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrewthx Opublikowano 20 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2004 nie nie nie! miałem to do czasu zaktualizowania biosu i instalacji sp. w innym przypadku 'trzeba' włączyć opcję cable select na 1 z dysków i działa :idea: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnyboy Opublikowano 23 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2004 jak dla mnie moga byc 4 powody 1)dysk masz w ntfs a jedziesz na win98 jest program win98ntfs czy jakos tak;) jak nie znajdziesz to pisz na priva a wysle(admini-szerełere;]) 2)masz nasrane w uslugach (nie wykrywa nowych dyskow) tez sie kiedys bawilem i spier**lilem potem musialem szukac ktora usluga 3)przy za wysokim pci/agp bywaja rozne hity z dyskami sam wiem co sie dzialo jak kazalem szajsungowi latac na ata133 przy fsb195 4)masz uszkodzony dysk jak dla mnie skoro wykrywa dyski w biosie dto zworki sa dobrze. UPDATE: nie doczytalem ze osobno chodza tasma albo kontroler na plycie? wez tak wpiete w tasme oba dyski i idz do kumpla Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...