Skocz do zawartości
jaca2003

Stoję przed dużym dylematem,mam pytanko do fachowców.....

Rekomendowane odpowiedzi

Witam i mam pytanko,wiem że temat był już poruszany,ale trochę czasu temu,a w kwestji częsci do komputera ,zmienia się to z dnia na dzień.

Chodzi o to że w płycie głównej padł mi port RS,i płyta poszła do wymiany,lecz nie mają już tej samej.A była to---MSI K7N2 delta-ilsr MS-6570-030 nForce ultra 400,--i byłem z niej naprawde bardzo zadowolony.

Problem w tym że nie mają w magazynie takiej i mam sobie wybrać inna,i tu mam dylemat.

Chodzi mi o wydajność i stabilność,pod bartona 3000xp,cena nie gra roli,jak przewyższy koszt tamtej to poprostu dopłacę.

myślałem o -

Gigabyte GA-7NNXP nForce2

Microstar K7N2 Delta-2 Platinum (MS-6570E-010) nForce Ultra400

Epox 8RDA3+ (nVidia nForce Ultra 400)

Może wie ktoś czym się różnią te dwie płyty-Microstar K7N2 Delta-2 Platinum (MS-6570E-010) nForce Ultra400 i

MSI K7N2 delta-ilsr MS-6570-030 nForce ultra 400

A może jakaś inna???

Dzięki bardzo za odpowiedź.

POZDRAWIAM. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja od siebie polecałbym tą MSI K7N2 Delta2 Platinum. Sam mam i jestem bardzo zadowolony. Bardzo stabilna, żadnych zwisów na sprzęcie z opisu, bogate wyposażenie, ogólnie dobra płytka. Duże możliwości kręcenia.

Na ILSR miałeś 3 gniazda IDE, tak?

Tu są dwa ale są też dwa SATA. Ma lepszą sieciówke - gigabit 10/100/1000.

Ogólnie dobra wybajerzona płytka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi