coolbar Opublikowano 11 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2004 Jak w temacie. Moge kupic GF Ti4600 za 300zl jest on nieuzywany tylko nie wiem czy oplaca mi sie go kupic czy moze lepiej dolozyc 100zl i kupic GeCube Radeona 9550 XT? Karta ma byc glownie do gier ale zaznaczam ze NIE musze grac w wlaczonym AA i rozdzielczosc 1600x1200. Zgory dzieki za wszystkie odpowiedzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HQ12 Opublikowano 11 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2004 pewnie że się opłaca :!: pamięci 2.8ns samsun idą lajtowo na 730MHz gpu po szlifie może być całkiem mocne na stockowym chłodzeniu Ti4600 mam 16000ptk w 3DMarku2001 jeśli go nie kupisz to ja go kupie :!: daj mi tylko namiary........ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przeciwnik Opublikowano 11 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2004 opłąca się. bez żadnego kręcenia u mnie miałem 14000 tys w 3dmark 2001. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 11 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2004 ja bym jednak wziął tego radka- GF Ti4600 to naprawde była niezła karta, ale nie obsługuje dx9 i według mnie obecnie to już nie bardzo opłaca się ją kupować, chyba że ktoś chce mieć niedrogo dobrą grafę do starszych gierek. Poza tym na nową karte masz 2-3 lata gwarancji, jak ci padnie np. za mocno kręcona to ją oddasz, a z tego gf to sobie będziesz mógł ozdóbkę zrobić!. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2004 pewnie że sie opłaca. i nie myśl nawet o zadnym 9550 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev-o Opublikowano 11 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2004 ja bym kupil, zobaczylbym jak sie sprawuje, jak w miare to zostawilbym na pare dni, potem bym sprzedal za ~350 zl i nawet bym zarobil 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pc_max Opublikowano 11 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2004 Opłaca się choćby dlatego, że jeśli nie odpowiadała by Ci ta karta możesz ją spokojnie sprzedać z zyskiem minimum 50zł (allegro). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 11 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2004 pewnie że sie opłaca. i nie myśl nawet o zadnym 9550 8O ciekawe czemu 9550 się nie opłaca- czyzby zatwardziały obrońca gf ;-) 4600 to naprawde fajna karta ale nie obsługuje dx9 i tyle- jeszcze rok temu to nie był problem, ale teraz właściwie wszystkie gierki z niego korzystają, a gościu z tą grafą zostanie pewnie z rok czy nawet dłużej a wtedy brak dx9 to będzie już problem! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2004 pewnie że sie opłaca. i nie myśl nawet o zadnym 9550 8O ciekawe czemu 9550 się nie opłaca- czyzby zatwardziały obrońca gf ;-) 4600 to naprawde fajna karta ale nie obsługuje dx9 i tyle- jeszcze rok temu to nie był problem, ale teraz właściwie wszystkie gierki z niego korzystają, a gościu z tą grafą zostanie pewnie z rok czy nawet dłużej a wtedy brak dx9 to będzie już problem! powiedz mi w którym miejscu 9550 jest szybszy od 4600? orpócz 3dsmarków 2k3 i 2k5. bo ja nie wiem w czym :lol: UPDATE było szukaj :lol: http://www.ixbt.com/video2/over2k4-over.shtml Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev-o Opublikowano 11 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2004 w doomie 3? chyba ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeQuila SunRise Opublikowano 11 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2004 Leborg >> ahaha I like your style ! :) powiedz mi w którym miejscu 4600 jest szybszy od 9550? orpócz 3dsmarka 2k1. bo ja nie wiem w czym Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HQ12 Opublikowano 11 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2004 chcesz zrobić compare naszych kart ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOFEK Opublikowano 11 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2004 Mzoe jest i szybsza ale czy DX 9 nie jest bardziej kuszacym rozwiazaniem ?? Ja wzialbym radka i sprobowal podkrecic :) Bedziesz mial sprzetowo kompatybilna karte z dx 9 i chyba nieduzo wolniejszy po podkreceniu od 4600 :) Zreszta to twoj wybor :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złodziej Opublikowano 11 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2004 Jak w temacie. Moge kupic GF Ti4600 za 300zl jest on nieuzywany tylko nie wiem czy oplaca mi sie go kupic czy moze lepiej dolozyc 100zl i kupic GeCube Radeona 9550 XT? Karta ma byc glownie do gier ale zaznaczam ze NIE musze grac w wlaczonym AA i rozdzielczosc 1600x1200. Zgory dzieki za wszystkie odpowiedzi.Kup za 300, sprzedaj za 350 i będziesz musiał dołożyć tylko 50 :D Aha i o graniu z AA w 1600x1200 na obu tych kartach zapomnij. No chyba, że w Q3... Wydajniejszy będzie Geforce ale osobiście wolałbym obsługę shaderów 2.0 (DX9) niż np 32 klatki zamiast 29 :)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2004 Leborg >> ahaha I like your style ! :) powiedz mi w którym miejscu 4600 jest szybszy od 9550? orpócz 3dsmarka 2k1. bo ja nie wiem w czym farcry doom3 cs:s[czyli hl2 pewnie tez], call of duty, zresztą wyżej dałem linka i nawet 9600pro nie dorasta 4200, a więc co tu mówic o 4600 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeQuila SunRise Opublikowano 11 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2004 te wasze 16000 tysiecy na 3dm2k1 nie robi jakos na mnie wrazenia, prawda jest taka ze kazda karta oscylujaca ok 10000 pkt w 3dm2k1 zapewnia wydajnosc wystarczajaca do grania w gry na DX8 na high i z max plynnoscia czyli 35 klatek, bicie rekordow w stylu 50 klatek i wiecej niczemu nie sluzy bo oko ludzkie nie jest w stanie praktycznie wychwycic roznicy, a to czy mozesz w grach w DX9 wlaczyc shaderów 2.0 i inne duperele jednak jest roznica kolosalna do tego gwaranacja...ja mimo wszystko bralbym r9550 (zreszta tak zrobilem bedac w identycznej sytuacji i naprawde nei zaluje) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HQ12 Opublikowano 11 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2004 gdybym miał 35 fps to bym płakac chyba zaczoł, oko ludzie potrafi wyłapać tą rużnicę a tym bardziej monitor, każdy doświadczony gracz wie że pomiędzy 35 a 65 fps różnica jest kolosalna, a efekty generowane w grach przez obie karty są identyczne.... mimo obsługi ps w nowej wersji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HQ12 Opublikowano 11 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2004 gdybym miał 35 fps to bym płakac chyba zaczoł, oko ludzie potrafi wyłapać tą rużnicę a tym bardziej monitor, każdy doświadczony gracz wie że pomiędzy 35 a 65 fps różnica jest kolosalna, a efekty generowane w grach przez obie karty są identyczne.... mimo obsługi ps w nowej wersjigdybym miał 35 fps to bym płakac chyba zaczoł......... pocztyaj troche bo widze że jestś niedoinformowany nieco i puźniej pogadamy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spawacz Opublikowano 11 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2004 Oczywiście bierz tego geforce!!!! Nawet niemyśl o radku bo on lerzy przy tej karcie !!! Moim zdaniem seria 4ti to najbardziej udane karty jakie wyprodukowała nvidia. Ja bym skorzystał z tej okazji choćby dlatego że mój fx obsługuje dx9 ale i tak jest g**** przy 4ti 4600 A jak chcesz mieć porównywalną wydajność w radku to kup 9700, który jest leprzy bo ma te dx9, ale cena :/:/:/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 11 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2004 te wasze 16000 tysiecy na 3dm2k1 nie robi jakos na mnie wrazenia, prawda jest taka ze kazda karta oscylujaca ok 10000 pkt w 3dm2k1 zapewnia wydajnosc wystarczajaca do grania w gry na DX8 na high i z max plynnoscia czyli 35 klatek, bicie rekordow w stylu 50 klatek i wiecej niczemu nie sluzy bo oko ludzkie nie jest w stanie praktycznie wychwycic roznicy, a to czy mozesz w grach w DX9 wlaczyc shaderów 2.0 i inne duperele jednak jest roznica kolosalna do tego gwaranacja...ja mimo wszystko bralbym r9550 (zreszta tak zrobilem bedac w identycznej sytuacji i naprawde nei zaluje) Wiesz... jeśli nie widzisz różnicy pomiędzy 35 FPS a 50-60 FPS to ... cóż współczuję ci Ja miałem 4ti4200 (MSI) na hynixach 3,6 ns - wymienilem na 9550XT i nie dość że na Radeonie obraz jest gorszy, to (nawet po podkręceniu) w każdej grze w którą grałem wydajność jest gorsza od podkręconej 4ti. Cóż - zechciało mi się wymieniać kartę. :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamilwrc Opublikowano 11 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2004 Ti4600 Sorry bardzo ale Ti4600 ma większą wydajność w grach. Co z tego że 9550 ma dx9 jak ti4600 ma ogólnie większą moc :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wrześni@k Opublikowano 11 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2004 No ja bym brał choc okazja nie jest aż taka duża na eigłdach są nowe w Wawie po 320 zł bez większego problemu na allegro po 369 zł po dogadaniu sie za 340 byście kupili :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2004 wkurza mnie grupka ludzi piszacych w każdym mozliwym temacie jakie to 9550 nie sa super zajebiste i lepsze od wszystkiego. tylko ze po podkręceniu dostajemy lekko kręcone 9600[ już bo 9600 pro, ciekawy który z tych lolków ma zegary prawdziwego PRO], a o karcie radeon 9600 nie musze sie chyba wypowiadać.super gracie we wszystko na full , ale jak przychodzi do konkretów to żaden nie ma na to dowodów. pochwal sie jeden z drugim jak gracie chocby w fargraja albo dooma. bo na 4ti mozna w dooma grac lajtowo w 1024 i medium oczywiscie z cieniami[grac w dooma bez cieni to dewizja radkowiczow 9550, tylko co zostaje wtedy z klimatu tej gry] w fargraja 1024 i high +woda na maxa. co wam z obsługi dx9 skoro ta karta jest do doopy?? ja wole miec najmocniejsza z dx8 niz jakiegos sszrota z dx9. a ze miedzy dx8 a 9 nie ma prawie różnicy[chyba ze ktos lubi oglądac screeny] to juz zostawie bez komentarza[jedyna gra ktora naprawde wykorzystuje dx9 to nowy medal of niehonor, tylko ze tu wszyscy radkowicze siedzą cicho bo im zalosnie chodzi] sory ze nieskladnie napisane ale jestem po butelkach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojs Opublikowano 11 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2004 Cóż... Ja bym kupił tę kartę, gdybym nic teraz nie maił :) 4600 to był najmocniejszy zawodnik 2 lata temu :) :) :) Jednka tylko po to, by zobaczyć ile wycisnę w 3DMarku 2001 i gierkach na DX 8. Po jakims czasie bym ją sprzedał i kupił własnie 9600PRO za niewielką dopłatą (używane 9600PRO od 400PLN są)! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coolbar Opublikowano 11 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2004 Ok dzieki wszystkim za odpowiedzi i chyba wezme jednak tego Gf 4 Ti . Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ar2r Opublikowano 11 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2004 ...a efekty generowane w grach przez obie karty są identyczne.... mimo obsługi ps w nowej wersji.. nie rob popeliny na forum :!: :D :roll: Kompromitujesz sie 8O :? 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lead Opublikowano 11 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2004 Ja bym wybral ti4600 Roznica miedzy nie kreconym 9550 a 4600 jest duza... Do niedawna 4600 chodzily po 450-500zl na allegro :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 11 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2004 Leborg >> ahaha I like your style ! :) powiedz mi w którym miejscu 4600 jest szybszy od 9550? orpócz 3dsmarka 2k1. bo ja nie wiem w czym farcry doom3 cs:s[czyli hl2 pewnie tez], call of duty, zresztą wyżej dałem linka i nawet 9600pro nie dorasta 4200, a więc co tu mówic o 4600 no to sie zaczelo :D on napisal ze nie wiem czy brac tego gf czy radka 9550 tu uwaga XT a jak wtajemniczeni wiedza xt ma pamieci 2.5 ns i naprawde super osoagi po podkreceniu to juz naprawde ladne . co do tych gier co wymieniles spoko moze i jest szybsze to Titanium ale to sa wszystkie gry na dx9 oprucz chyba call ... i tam na Ti go nie zobaczysz a na radku tak i plynie wiec o czym mowa ? ze karta jest szybsza w grze w ktorej nie moze obslugiwac polowy efektow ? no jakas parodia do zalozyciela topicu .. Kupuj to 4600 jak najbardziej dawaj ja na allegro i masz jak juz ktos pisal minimum 50zł zysku i biez 9550 xt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2004 no to sie zaczelo :D on napisal ze nie wiem czy brac tego gf czy radka 9550 tu uwaga XT a jak wtajemniczeni wiedza xt ma pamieci 2.5 ns i naprawde super osoagi po podkreceniu to juz naprawde ladne . co do tych gier co wymieniles spoko moze i jest szybsze to Titanium ale to sa wszystkie gry na dx9 oprucz chyba call ... i tam na Ti go nie zobaczysz a na radku tak i plynie wiec o czym mowa ? ze karta jest szybsza w grze w ktorej nie moze obslugiwac polowy efektow ? no jakas parodia do zalozyciela topicu .. Kupuj to 4600 jak najbardziej dawaj ja na allegro i masz jak juz ktos pisal minimum 50zł zysku i biez 9550 xt i niby po co ma go sprzedawac? czemu w kazdym topiku wpierw jest wielki krzyk ze na dx9 wszystko wygląda lepiej , a jak przychodzi do porównania to widać leciutkie , błahe różnice. 4600 i tak jest lepsza od tego 9550xt ze karta jest szybsza w grze w ktorej nie moze obslugiwac polowy efektow ? no jakas parodia ciach!o , a nie połowa. powiedz tylko jakich efetków nie zobacze na dx8 a zobacze na 9 :lol: [ takie które są szeroko stosowane w grach] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamilwrc Opublikowano 11 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2004 Tutaj jest coś nie halo :| Gf4 ma parę efektów obciętych ale ma większą moc i jest szybszy od 9550 z którego w magiczny sposób zrobicie sobie 9800* :P Wogóle Coolbar pyta sie o Gf ale oczywiście zawsze Radosław sie wpier...dzieli bo to lepsze i wogóle święte. Pyta się czy opłaca się > tak oczywiście a czy sprzeda i kupi 9550 i zrobi "9600PRO" to jego sprawa :P *-9800 dla żartu napisane :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...