Skocz do zawartości
Aziss

R9700PRO i zwiechy ...

Rekomendowane odpowiedzi

Piszę z prośbą o diagnozę, może ktoś z Was miał podobne problemy.

Posiadam od 2 lat Radeona 9700 PRO ... od jakichś 2 tygodni kiedy gram w bardziej wymagające gierki pojawia się dziwny problem. Nagle system się zawiesza, dźwięk dostaje czkawki, a kineskop się wyłącza z adnotacją "frequency out of range". Nie wiem za co się w tej kwestii zabrać i w jakim iść kierunku. Nic w systemie nie zmieniane. WXP Home, Abit KV7, 768 Mb, Athlon 2200. Działa w warunkach jak od dawna. Wcześniej nic się nie działo. Odprowadzanie ciepła z kompa w normie. (CPU 45C/ NB 51C).

Może to sterowniki ?? Chodzę na Omegach 2.5.58. Jeśli tak, to jakie polecacie ??

Może chłodzenie na karcie siada i się grafika przegrzewa ?? Jeśli tak, to jak to sprawdzić ?? Chłodzenie jest czyste i jak na oko, to chodzi normalnie.

Z góry dzięki za help.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znaczy jak rozumiem mam sobie zmierzyć miernikiem napięcia na zasilaczu ??

Z tym będzie problem, bo nie mam miernika.

Zapytam krótko, jak będę odłączał dysk z szuflady na czas grania, to powinno być lepiej i mogę tak potestować ??

I diagnoza brzmi, że to zasilacz nie wyrabia jak rozumiem ?? I w tym kierunku mam iść ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi