Aziss Opublikowano 11 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2004 Piszę z prośbą o diagnozę, może ktoś z Was miał podobne problemy. Posiadam od 2 lat Radeona 9700 PRO ... od jakichś 2 tygodni kiedy gram w bardziej wymagające gierki pojawia się dziwny problem. Nagle system się zawiesza, dźwięk dostaje czkawki, a kineskop się wyłącza z adnotacją "frequency out of range". Nie wiem za co się w tej kwestii zabrać i w jakim iść kierunku. Nic w systemie nie zmieniane. WXP Home, Abit KV7, 768 Mb, Athlon 2200. Działa w warunkach jak od dawna. Wcześniej nic się nie działo. Odprowadzanie ciepła z kompa w normie. (CPU 45C/ NB 51C). Może to sterowniki ?? Chodzę na Omegach 2.5.58. Jeśli tak, to jakie polecacie ?? Może chłodzenie na karcie siada i się grafika przegrzewa ?? Jeśli tak, to jak to sprawdzić ?? Chłodzenie jest czyste i jak na oko, to chodzi normalnie. Z góry dzięki za help. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 11 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2004 a zasiłka :>?? jaka ?? jakie napięcia :>?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aziss Opublikowano 11 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2004 No napięcia chyba normalnie. AGP 1,6 V DDR 2,7 V Zasilacz 350W, HUNTKEY ... Sugerujesz, że to zasilacz nie wyrabia ?? Po godzinie grania zaczyna nie wydalać z mocą ?? Mam 2 hdd, nagrywarkę, DVD ... może faktycznie ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 11 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2004 Chodzi o napięcia na zasilaczu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aziss Opublikowano 11 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2004 Znaczy jak rozumiem mam sobie zmierzyć miernikiem napięcia na zasilaczu ?? Z tym będzie problem, bo nie mam miernika. Zapytam krótko, jak będę odłączał dysk z szuflady na czas grania, to powinno być lepiej i mogę tak potestować ?? I diagnoza brzmi, że to zasilacz nie wyrabia jak rozumiem ?? I w tym kierunku mam iść ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 11 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2004 Odłącz napęd i jeszcze dysk, na którym nie masz systemu i zobacz, czy będzie poprawa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
y20 Opublikowano 24 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2004 Ta mysle ze pierwsze co sprawdzic powinienes to wlasnie zasilacz zasilacze z czasem powoli siadaja ja tak mialem na r9500pro po wymianie zasilacza na platin power 420W jak reka odjac :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...