G_U_M_A Opublikowano 11 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2004 Ostatnio kupilem kosc Geil 512 400mhz wczesniej posiadalem SpecTek 256 333mhz I tu jest moje pytanie po zamontowaniu Geila wyswietla mi DUAL CHANEL - ENABLE Czy to oznacza ze pracuja naprawde w dualu czy nie, i jest to spowodowane tylko tym ze sa 2 kosci na plycie i w rzezywistosci nadal pracyja na 64bitach Nazwa modułu SpecTek Numer seryjny 0502378Ch Data produkcji Tydzień 5 / 2003 Nazwa modułu GeIL CL25-3-3DDR 400 Numer seryjny 20020725h Modele pamieci powyzej odczyty z pr. EVEREST Home Edition Moze mi to ktos wytlumaczyc Pozd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 11 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2004 Heh, jezeli płyta wyświetla ci dual channel enabled, to pamięci pracują w dualu. Zazwyczaj komunikat taki masz zaraz po włączeniu kompa w trakcie procedury post. BTW Szczerze mówiąc coś cieniutkie timingi masz jak na markowe pamiątki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bhaarth Opublikowano 11 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2004 Mozna jeszcze skorzystac z memtesta (tylko nie pamietam czy zwyklego czy "+"). Podaje on czy pamieci chodza w dualu czy nie - no i przy okazji mozemy sprawdzic na ile stabilnie;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tarpaN Opublikowano 11 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2004 CPU-Z zakladka memory Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 11 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2004 odpal program cpu-z Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G_U_M_A Opublikowano 11 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2004 Dzieki za odpowiedz swoja droga wydawalo mi sie ze DUAL dziala tylko z takimi samymi kosciami a tu zostalem milo zaskoczony:) Dzieki i pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 12 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2004 Dual działa w wielu zaskakujących kombinacjach :) i to nawet przy 3 lub w jednym wyjątku przy 4 modułach ( mobo GA ) Generalnie wszystko zależy od konkretnego przypadku :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomii Opublikowano 12 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2004 dual działa nawet gdy są różne pamięci ale w biosie ustawiasz wszystkie pamięci naraz a nie każdą z osobna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 12 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2004 ja rowniez dziekuje, bo sie przekonalem ze na 512+256 oprocz napisu przy poscie rowniez wydajnosc wzrosla. dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...