Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Czy to prawda że moga byc problemy jeśli posiadam Pentium 4 1,8 i (jak na ten czas mam SDRAM)ale oczywiście chcę go wymienic na ddr i zastanawiam sie czy kupic 128 czy 256 czy 128 to za mało na tego procka i np: Win XP i czy jeśłi kupię 256 to, to wystarczy niestety płyta gł. jaką wybrałem nie ma slou Rimm (wiem że to najlepsze wyjscie) ale rimmy to chyba tylko przepłacanie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to zależy od systemu operacyjnego jakiego będziesz używał

jeżeli Win XP i NTFS to tochę mało

jeżeli Win 98 to bez problemu

ale jest jeszcze jeden problem, kupując teraz 1 kostkę 128MB, a później np.2 128MB kupisz różne pamiątki, co nie sprzyja overclockingowi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hej ... a ja mam takie pytanko, chcę się przesiąść na DDR i KT333 z mojego SDR i KT133A ale kasy mało, więc na początek pójdzie najtańsze 128 DDR... myślicie, że stracę na wydajności w porównaniu z KT133A i 256 MB SDR?

..stracisz. giery moga czasem troszke skakac ..ja poczekam az AMD zmieni podstawke wtedy pomysle czy jest sens dalej ich sponsorowac..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja zamierzam kupić 128 a potem sprzedać i kupic 256 i już na 333 MHz...  

Po prostu na starcie mam mało forsy. System to Win98SE, więc może tak źle nie będzie...

w/g mnie pomysł bardo dobry, ale DDRy znowu sztucznie idą w górę, a SDRAMy mają szokująco niską cenę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hej ... a ja mam takie pytanko, chcę się przesiąść na DDR i KT333 z mojego SDR i KT133A ale kasy mało, więc na początek pójdzie najtańsze 128 DDR... myślicie, że stracę na wydajności w porównaniu z KT133A i 256 MB SDR?

a po co Ci Makonar 333-lepiej kupic 266-są tańsze a różnice w wydajności pomiędzy 266 a 333 sięgają 1-3 %

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wtrące swoje 3 grosze moim zdaniem 256 dla xp to jednak troche mało

a co do pamięci to nie kupujcie Seitec

właśnie ; dokupiłem wczoraj 256 od Wilków

i te co miałem do tej pory (seitec) po włożeniu tamtych po chwili wysypały windę i poszły się je #%ać :evil: :evil:

W piątek będę miał nowe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

256 do XP jest wystarczające. Mi chodził nawet przy 192 i nie miałem problemów.

u mnie 256 i to troszke mało.na XP a nie mówiąc jak sie pouruchamia troche softu albo kazde w osobnym procesie to katastrofa . za tydzień kupuje nastepne 256mb :))))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...