esh0 Opublikowano 11 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2004 Witam. Czy ma ktos z Was schemacik podlaczenia monitorka od Amigi do karty graf. w PC? Mialem takie cos w jakims C&A, ale gdzies mi sie zawieruszyl ten numer. Bardzo bym prosil o pomoc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbert Opublikowano 11 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2004 Jesli to monitor w standardzie VGA, to podlaczasz bez zadnego kombinowania, a jesli to monitor PAL to musisz wziac pod uwagę ze PAL ma 15kzh, a wyjscie z karty graficznej zaczyna sie od 30khz, no chyba ze chcesz podpiac przez wyjscie telewizyjne s-video. Czyli potrzebowalbys przejsciówki s-video->RGB lub svideo->compositevideo, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dayus Opublikowano 13 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2004 esh0'owi chyba chodzi o przejsciowke wtyczek. BO w monitorze od AMi jest troche inny uklad bolcow. W Ami jest szeroki cos w stylu drukarki PC, a w monitorze jest takie cos jak COM. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbert Opublikowano 13 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2004 Rozpiskę amigowego zlacza znajdzie TU, a wtyczek w monitorach amigowych TU i TU Teraz wystarczy polaczyc odpowiednie sygnaly z gniazda monitorowego karty graficznej i ma juz przejsciówke. Tylko esh0 pamietaj, ze to monitory PAL!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 13 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2004 dokładnie PAL ma za niskie częstotliwości.dudblePAL może osiągnie granice monita VGA ,Multisync nie jestem pewien.Albo Scandubler ;] made in ELBOX np ;] którym Amiga Magazynie było chyba schody do nieba taki miał tytuł artykuł...... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbert Opublikowano 13 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2004 Domik przeczytaj jeszcze raz pytanie esh0. Pytanie dotyczylo podlaczenie do peceta monitora amigowego, a nie odwrotnie, wiec twoja odpowiedz jest niewlasciwa i nawet niepelna, bo do Amigi mozna podpiąc dowolny monitor VGA, nawet 21calowy i uzywac rozdzialki 1600x1200. Oczywiscie jesli Amigę wyposazysz w kartę graficzną. czekamy teraz na odpowiedz ehs0. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 13 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2004 no tak całkowicie odwrotnie napisałem :).Wogule źle zrozumiałem.Mi chodziło o podłączenie agaty lub ecsa do monitora VGA.a co do monitora comodore 1483s bodaj (nie pamiętam dokładnie cyferek ale to chybe te).Jedynie przez tv-outa lub svideo.Jak napisał Norbert :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esh0 Opublikowano 13 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2004 Hehe, widze ze tu niezla dyskusja powstala :) Zastanawiam sie tylko skad wzieliscie (norbert) to monitory Commodora...ale w sumie moja wina moglem napisac ze to co posiadam to Amiga M1438S ;) W sumie poradzilem sobie juz samemu, zastosowalem poleczenia z tej strony: http://www.epanorama.net/documents/vga2rgb...vgamonitor.html i narazie wszystko dziala. Mimo wszystko dziekuje za rady :) btw. ja chyba w koncu odpale moja stara Amisie od nowa :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbert Opublikowano 13 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2004 Zastanawiam sie tylko skad wzieliscie (Norbert) to monitory Commodora...ale w sumie moja wina moglem napisac ze to co posiadam to Amiga M1438S ;)Jak to skąd. Wiekszosc amigowców miala takie monitory. Byly jeszcze Philipsa. W sumie poradzilem sobie juz samemu, zastosowalem poleczenia z tej strony: http://www.epanorama.net/documents/vga2rgb...vgamonitor.html i narazie wszystko dziala.Oczywiscie zastosowales polaczenie 1-1 (bez zadnego scalaka) btw. ja chyba w koncu odpale moja stara Amisie od nowa :DWypadałoby :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esh0 Opublikowano 14 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2004 Zastanawiam sie tylko skad wzieliscie (Norbert) to monitory Commodora...ale w sumie moja wina moglem napisac ze to co posiadam to Amiga M1438S ;)Jak to skąd. Wiekszosc amigowców miala takie monitory. Byly jeszcze Philipsa.Hm...wiekszosc to miala telewizory ;) btw. ja chyba w koncu odpale moja stara Amisie od nowa :D Wypadałoby :)W koncu sporo kasy na nia poszlo kiedys...Blizzard 1240/40, 32mb ram, seagate 850mb, cd mitsumi x4, monitor...ehh no lezka sie w oku kreci :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
air_ii Opublikowano 27 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2004 Bylo takie urzadzenie, ktore obnizalo czestotliwosc z 31 khz do 15 (nazywalo sie chyba buster), sam kiedys to mialem, choc jakosc na monitorze amigowym jest mizerna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$McFly$ Opublikowano 27 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2004 www.elektroda.pl jestem pewien ze albo znajdziesz tam schemacik albo ludzie ci pomoga pozdrofka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esh0 Opublikowano 27 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2004 air_ii, co masz na mysli przez kiepska jakosc na monitorach amigowych? $McFly$, przeciez sprawa juz zalatwiona :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...