Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

czy ktoś wie jak na tym chiolerstwie ustawić pamięci na 133 jeżeli copu jest na 100 ? kombinowałem ze zworkami żeby tylko w biosie ustwiać i nie mogę dojść. agp aparture size też macie tylko 64 mb (mam 512 ramu)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mozna zmieniac tylko jezeli dasz taktowania, ktore sa udostepnione przez plyte. Jak chcesz ustawic user defined to opcja taktowania pamieci jest "szara" i nieaktywana. Bardzo to dziwne i nie wiem czemu tak zrobili.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie, tu nie chodzi o zworki.

W biosie (soft menu III) masz dostepne taktowanie procka albo juz z gory ustalone przez plyte (np. 12x133) albo mozesz samemu to ustawic wybierajac user define (w tej samej zakladce) i wtedy zmieniasz FSB na 133. Jest tak, prawda ?

I jak przestawiasz recznie (uder define) to nie da sie przestawiac wtedy taktowania pamieci (jest nieaktywne - auto). Lecz gdy dasz z gory ustalone przez plyte (niekoniecznie standardowe) to mozesz zmieniac taktowanie pamieci (aktywan robi sie ta pozycja) pomiedzy 100, 133, auto.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Da sie asynchronicznie taktowac pamieci na i815 ale tylko w dół.czyli jak masz fsb 133 mozesz dac 100 mhz na pamiatki.

Co do uciazliwosci ustawien mnoznika to jest bajecznie proste.Nieweim jak mozna miec z tym problemy. tMQ jak chcesz miec 133 mhz na pamiatkach to polecam podkrecenie proca na magistrale 133.A co do VH6 to porownaj wyniki w w jakim kolwiek benchu pamiatek jak na vh6 ustawisz pamieci asynchronicznie na 133 i na st6 z ustawienymi na 100 mhz.Wedlug moich prob i815ep mial lepsze wyniki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1:3:4 ?

przeciez to jest technicznie niemozliwe

na Intelu815EP nie a przydałoby się bo przy takich dzielnikach proc byłby taktowany np. 100 a pamięć 4:3 x 100 = 133 o to mi chodziło dokładnie, może wyraziłem się trochę niejasno.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...