danrod Opublikowano 11 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2004 Tak się zastanawiam ponieważ podczas porządków znalażłem 2 radiatory z procesorami 486DX, myślę sobie tak po zmierzeniu wielkość ich wynosi 4,50 cm x4,50 cm wysokość 1,8 cm. Ponieważ mam na karcie pamięci podł€żne wyliczyłem sobie że po przecięciu jednego radiatora na pół otrzymam dwie części które sobodnie pokryją mi 4 pamięci. Czy według was jest to dobry pomysł. Radiatory są koloru żółtego tzn czyżby były miedziane podpowiedzcie,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, Czy dać sobie spokój i zakupic jakies firmowe radiatorki ( myślałem o radiatorkach Cooler Mastera są to takie małe, czy były by lepsze od mojego pomysłu Gdyby p[omyśl według was był dobry czym je przykleić tak aby w razie czego zdjąć bez problemu wiecie karta jest na gwarancji. i nie chciłbym jej stracić . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wrześni@k Opublikowano 11 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2004 to nie jest za dobry pomysł wytnij radiatory dokłądnie na pmeci jak radiator zetknie sie z czyms na karcie pojdzie ci spięcie i wtedy bedziesz miał :D nie zawracaj sobie głowy kup cos gotowe nie jest to duzy koszt Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojs Opublikowano 11 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2004 Polecam to, co ma w podpisie. BARDZO ŁADNE WYKONANIE :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cywa Opublikowano 11 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2004 Ja bym całość nakleił na te 4 kości. Generalnie większa powierzchnia odprowadzająca ciepło z pamięci. Radiator jest zapewne aluminiowy. Kwestia tego czym będziesz mocował na pamiątki. Zaproponuję Ci taśmę samoprzylepną termoprzewodzącą 3M. Jest super i dostępna na Allegro. Możesz wyciąć większy kawałek i zalepić trochę więcej niż wierzch kości pamięci razem z nóżkami. Taśma prądu nie przewodzi i nic CI nie zewrze. Sprawdź jeszcze czy coś wyższego niż kości pamięci nie znajduje się pomiędzy nimi, aby Ci nie kolidowało z radiatorem i żebyś nic przypadkiem nie zwarł. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trovao Opublikowano 11 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2004 a może coś w tym stylu :D :?: http://www.icpnet.pl/~niemiec/!FB/komp/zdjecia1.html to moja karta po lekkiej przerobce chłodzenia :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danrod Opublikowano 13 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2004 Założyłem radiatorki cooler mastera na kości pamięci, stąd podciągnołem karte Gigabyte fx 5700 rdzen z 475 na 510 mhz a pamieci z 500 na 560 mhz , zastanawiam sie jeszcze bo na allegro są wiatraki mocowane w miejsce śledzia. Gdyby tak zamontować pod kartą graficzną to by wyciągal cieple powietrze spod karty, czy ktoś z was to stosował jak to się sprawuje cena 20 złociszy to chyba nie dużo? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ram1rez Opublikowano 13 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2004 Stosowałem ten wentylator na śledziu za czasów GeForce 2MX200 miałem na nim sam radiator i efekt był takie że 10*C na karcie mniej :!: :!: :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OWIES Opublikowano 13 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2004 offtopic... @Wrześni@k bardzo 8O jędrny avatar :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...