Skocz do zawartości
danrod

JAK ZROBIC RADIATORY NA PAMIEC ?

Rekomendowane odpowiedzi

Tak się zastanawiam ponieważ podczas porządków znalażłem 2 radiatory z procesorami 486DX, myślę sobie tak po zmierzeniu wielkość ich wynosi 4,50 cm x4,50 cm wysokość 1,8 cm.

Ponieważ mam na karcie pamięci podł€żne wyliczyłem sobie że po przecięciu jednego radiatora na pół otrzymam dwie części które sobodnie pokryją mi 4 pamięci. Czy według was jest to dobry pomysł.

Radiatory są koloru żółtego tzn czyżby były miedziane podpowiedzcie,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Czy dać sobie spokój i zakupic jakies firmowe radiatorki ( myślałem o radiatorkach Cooler Mastera są to takie małe, czy były by lepsze od mojego pomysłu

Gdyby p[omyśl według was był dobry czym je przykleić tak aby w razie czego zdjąć bez problemu wiecie karta jest na gwarancji. i nie chciłbym jej stracić .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym całość nakleił na te 4 kości. Generalnie większa powierzchnia odprowadzająca ciepło z pamięci. Radiator jest zapewne aluminiowy. Kwestia tego czym będziesz mocował na pamiątki. Zaproponuję Ci taśmę samoprzylepną termoprzewodzącą 3M. Jest super i dostępna na Allegro. Możesz wyciąć większy kawałek i zalepić trochę więcej niż wierzch kości pamięci razem z nóżkami. Taśma prądu nie przewodzi i nic CI nie zewrze. Sprawdź jeszcze czy coś wyższego niż kości pamięci nie znajduje się pomiędzy nimi, aby Ci nie kolidowało z radiatorem i żebyś nic przypadkiem nie zwarł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Założyłem radiatorki cooler mastera na kości pamięci, stąd podciągnołem karte Gigabyte fx 5700 rdzen z 475 na 510 mhz a pamieci z 500 na 560 mhz , zastanawiam sie jeszcze bo na allegro są wiatraki mocowane w miejsce śledzia. Gdyby tak zamontować pod kartą graficzną to by wyciągal cieple powietrze spod karty, czy ktoś z was to stosował jak to się sprawuje cena 20 złociszy to chyba nie dużo?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...