Gość Lanselot Opublikowano 11 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2004 Przeprowadziłem instalację systemu z uprzednio spreparowanej (nLite) płyty. Wszystko działa generalnie bez zarzutu, problem jednak pojawia się przy próbie odtworzenia jakiegokolwiek filmu (chociażby avi, DVD). W programie (ZoomPlayer, WMP) pojawia się szare tło zamiast obrazu, przy czym dźwięk czy przewijanie klatek działa bez zarzutu (podobnie jak podgląd pierwszej klatki na pasku "popularnych zadań" - "common tasks"). Wykluczam również kodeki jako przyczynę - zainstalowane ffdshow 20041012, wszystko zrobione jak przy każdej innej instalacji systemu. Cóż, źrodła problemu upatruję natomiast w nLite i usuniętym podczas tworzenia ISO WMP i wszystkich jego komponentach. Sam program został zainstalowany (w wersji 9) dopiero po instalacji systemu i raczej w akcie desperacji - niestety, jak widać, nie wszystkie pliki zostały poprawnie zregenerowane. Jakieś pomysły na wyjście z systuacji bez formatu systemu tudzież znienawidzonego przeze mnie procesu reinstalacji? ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crosis Opublikowano 11 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2004 Cóż, źrodła problemu upatruję natomiast w nLite i usuniętym podczas tworzenia ISO WMP i wszystkich jego komponentach.Masz odpowiedź na swoje pytanie. Wszystkiemu winne jest odinstalowanie/usunięcie składników WMP. Niestety nLite nie działa jeszcze tak jak powinien. Na Twoim miejscu zainsalowałbym system od nowa, ale bez kasowania składników WMP. Powodzenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lanselot Opublikowano 13 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2004 Cóż, jak się okazało ZoomPlayer "gryzł" się z ffdshow. Bez niego wszystko działa poprawnie (ponowna instalacja kodeków i odtwarzanie przez WMP, po uruchomieniu ZP obraz psuje się we wszystkich programach). Jakieś propozycje dobrego odtwarzacza innego niż SubEdit (znudził mi się ;P)czy AllPlayer (interface zupełnie mi nie odpowiada)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crosis Opublikowano 13 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2004 Może Cinema Player? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...