Gość kamilwrc Opublikowano 11 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2004 http://www.digital-daily.com/motherboard/i...dup/index08.htm Czy ja dobrze rozumiem że poprzez wgranie biosu od P4P800 z mojego P4P8X bedę miał P800 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Sin Opublikowano 13 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2004 eeeee chyba tak :) mówię chyba ,bo nie wiem jak to zadziała Chciałem kupić właśnie taką płytę jaką masz czyli P4P8X ale nie mogłem jej nigdzie złapać za rozsądną cenę ,więc kupiłem inną. Ale wgranie biosu od P4P800 jest kuszące Jest taka funkcja ,że jak wgrasz spierdaczony bios i cos nie zadziała to przywraca poprzednie ustawienia - może to jest jakaś forma bezpieczeństwa:D Kto wie ... sam decydujesz Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 13 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2004 Jak wgrasz zwalony BIOS to plyta do regeneracji sie nadaje. Taka opcja jest w Gigabyte. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamilwrc Opublikowano 13 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2004 Jak wgrasz zwalony BIOS to plyta do regeneracji sie nadaje. Taka opcja jest w Gigabyte.No dobra cacy a w Asusie też jest ? :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 13 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2004 ke? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamilwrc Opublikowano 13 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2004 Tzn. Napisałeś że taka opcja jest w Gigabyte, a w Asusie też ? (chyba raczej napewno tak :P ) nieważne ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 14 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2004 Asus ma tylko 1 kostke BIOSu, jesli ja zle zaprogramujesz to jakim sposobem zrobisz buckup? Gigabyte ma dualBIOS... i wszystko jasne ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AK47 Opublikowano 15 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2004 F2jeżeli wgrasz zły bios to jest proste rozwiązanie problemu. Wkładacz do cdromu oryginalną CD od asusa i uruchamiasz kompa z wciśniętymi klawiszami ctrl+F2 lub alt+F2. Już nie pamiętam. Biosy asusa mają niezapisywalny obszar pamięci, z którego po wciśnięciu kombinacji klawiszy sczytywane są dane niezbędne do wgrania prawidłowej wersji oprogramowania Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Sin Opublikowano 15 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2004 Owszem Gigabyte ma 2 kości. Asus ma funkcję "Crash Free BIOS" co jest chyba jednoznaczne z tym ,ze ma podobną funkcję jak to na płycie Gigabyte. Tyle,że stary bios trzeba wrzucić z flopa albo CD. Nie sprawdzałem jak to działa ale na pewno jest na tej płytce. link do opisu tej funkcji (CrashFree BIOS) http://pl.asus.com/products/mb/crashfreebios2.htm na dole tej strony jest lista płyt ,które posiadają tą funkcję (min. P4P8X) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 15 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2004 Niektore BIOSy wymagaja zaktualizowania calej zawartosci EEPROM. Widac to mn. w tradycyjnych flasherach (w Asusowym nie ma od tego okienka) gdzie kwadraciki oznaczaja zapis w bootblocku. Jesli cos pujdzie nie tak to kupa. Ta cala technologia to pic na wode. Kazdy BIOS (przynajmniej Awarda) ma takie zabezpieczenie. Nawet ECS ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 15 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2004 w czasach gdy kosci biosu maja nawet po 4mb ,a bios najwiekszy jaki widzialem 512kb to mozna sie bawic w rozne zabezpieczenia praktycznie wszystko sie zmiesci i jeszcze sterki LAN jezeli plyta ma zintegrowana sieciowke Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...