Skocz do zawartości
Tomek.L

(My VIVO )-Pomóżcie!!!!!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Mam karte graficzna WinFast A250 LE My Vivo .Chciałbym zgrać sobie z magnetowidu filmy .Nie wiem czy jest to możliwe bo próbowałem i nic mi nie wyszło.Proszę o rade czy jest to możliwe,i jak to zrobić.

Z góry Dziękuje !!!!!!!!!!!![/b]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

napisz coś więcej !!

jakiego programu używałeś do zgrywania ??

czy zainstalowałeś sterownik przechwytywania(najnowszy to chyba WDM 1.19) ?

jak podłączyłeś wideo tzn. przez jakie łącza ?

może wsadziłeś kabel z wideo do wyjścia z karty VGA ?? :lol:

więcej informacji !!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podłączyłem do karty orgilalnymi kablami tzn.Do karty S-Video a do magnetowidu AV cabel. Zainstalowaną aplikacje My Vivo.Mam też program VideoWave który dają do karty.Tak szczeże to nie wiem od czego zacząć.Jeśli możesz to napisz po kolei co mam zrobić.Może by tak na GG.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po pierwsze nie znam tych programów, nie wiem co potrafią

zaciągnij jeden z najlepszych programów do zabawy z filmam, a mianowicie VirtualDub (aplikacja darmowa), ciąnij z TEGO

zainstaluj NVIDIA WDM 1.19 Driver zaciągnij to Z TEGO MIEJSCA

następnie połącz kartę graficzną z wideo : karta grafiki VIDEO-IN :arrow: magnetowid VIDEO-OUT(albo Euro, ale uwazaj są 3 standardy Euro, więc możesz się nadziać)

czy poza Euro Twoje wideo ma inne wyjścia ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

qrde ta Twoja karta to chyba Radeon, tak ??

jeżeli tak, to zaraz poszukam do niej sterownik przechwytywania

aha, jeszcze jedno co rozumiesz pod pojęciem AV-Cabel ?

opisz "plastycznie" wyjścia z magnetowidu

soft do Radeon jest TUTAJ

hmmmmmm, a prwdę mówiąc z Radeonem w wersji ViVo nie miałem do czynienia, ale filozofia jest ta sama co przy Nvidii

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rzeczywiście to jest GeForce Ti 4200 jak słusznie zauważył Gordon_ 23. A więc tak, chodziło mi o CINCHE takie jak do wież stereo.takie właśnie mam i tylko takie .Bo to stare wideo .Sciągne sobie ten program i czekam na dalsze instrukcje.Acha a co z dzwiękiem bo kabelki orginalne mają tylko po jednym CINCH wej/wyj.( mają S-Video i właśnie CINCHE) jak nie kojażysz to można zobaczyć na www.Leadtek.com.tw

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jotmar mam wielką prośbę :!: :!: :!: Napisz mi od samego początku co mam robić (jak małemu dziecku bo przyznać się trzeba, że z tej dziedziny jestem kiepściutki :cry:)Mam już te sterowniki i program który mi poleciłeś.Czekam na dawsze instrukcje.Aha, a gdzie sprawdze że sygnał z wideo dochodzi do karty graficznej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam karte graficzna WinFast A250 LE My Vivo .Chciałbym zgrać sobie z magnetowidu filmy .Nie wiem czy jest to możliwe bo próbowałem i nic mi nie wyszło.Proszę o rade czy jest to możliwe,i jak to zrobić.

Podłączyłem do karty orgilalnymi kablami tzn.Do karty S-Video a do magnetowidu Cinch cabel. Zainstalowaną aplikacje My Vivo.Mam też program VideoWave który dają do karty.Tak szczeże to nie wiem od czego zacząć.Proszę o POMOC :!: :!: :!: :!: :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...