Skocz do zawartości
jamesdonliky

Jak monża przejrzeć pliki administratora???

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pewien problem pewnego dnia włączam komputer a tam nic. Nie chce mnie wpuścić do systemu pisze że jakiś tam plik nie istnieje i proponuje abym to naprawił wciskając r ( z płytą instalacyjną w środku). No ale jakoś nie byłem zdolny aby naprawić ten problem więc postanowiłem na nowo zainstalować windows (bez formatowania). Wchodzę na ten nowo zainstalowany windows i chciałem moje dokumenty przekopiować żeby ze spokojem sformatować partycję z tym starym windowsem. No więc w folderze doccument and settings wchodzę na moje konto a tam napis "odmowa dostępu". Czy istnieje jakaś możliwość aby dostać sie do tego konta

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dokladnie to nie pamietam i nie mam teraz partycji na NTFS, aby sprawdzic, ale..

dajesz wlasciwosci katalogu, zakladka Zabezpieczenia (chyba) i tam jest taki spis uzytkownikow, ktorzy maja dostep:

- jesli jestes na liscie, to kliknij na siebie i nadaj sobie 'pelen kontrola' (chyba jest to ponizej)

- jesli nie ma cie na liscie, to najpierw dodaj sie do listy - powinien byc tam przycisk dodaj.. lub prawy przycisk nad lista i tam jest..

mozliwe, ze cos pomieszale, ale ogolnie mniej wiecej tak to wyglada..

jesli masz Windows po polsku, to nie powinno byc problemow..

z reszta od czego jest pomoc - wlacz pomoc i wpisz:

katalog uprawnienia
jak nie znajdzie, to moze folder..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi