Skocz do zawartości
Hora_Faza

GeForce4 Ti 4600 <<POMOCY>>

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich!

Tydzien temu kupilem GF4 Ti4600 :) Zainstalowalem karte a do niej stery 56 (pod system Xp) i po godzinie pracy zaczol sie piepszyc obraz (jakies paski roznego koloru, zmikajace ikonki itp.) postanowilem zainstalowac starsze stery 44 ale po ich zainstalowaniu wiekszosc rzeczy zaminiala kolor na czarny i system wolno chodzil na dzisn dzisiajszy uzywam nanowszych sterow 61 i najmniej obraz sie psuje (ale jeszcze gnie niegdzie widac te paski) Mam DirectX 9.0c mialem 9.0 ale Delta Force BHD nie chodzilo. Teraz z wiekszosci prob uruchomienia gry konczy sie to fiaskiem :( Nie wiem czy to jest uszkodzona karta czy stery. Przeinstalowalem system.

Pomożcie!!!!!!!!!!!!!!!!! bo nie wiem co sie dzieje.

GG 6252813 (zawsze jestem niewidoczny).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy karty nie wyprodukowal czasami Creative? Mialem podobny problem z tymi kartami (od Creative'a) zakupionymi na wyprzedazy jednej z firm (mialy byc ponoc dobre...). Przyslali mi druga na ktorej dzialo sie tak jak na pierwszej (chwila dobrej pracy, potem krzaki, wolne wchodzenie do windows'a...). Do firmy nie mam zastrzezen poniewaz oddali pieniadze + maly bonus :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

karta przegrzana lub po prostu radiator nie bardzo dociska do rdzenia karty

albo brakuje tam pasty miedzy rdzeniem a radiatorem, sprawdz najpierw ta rzecz, przesmaruj pasta, zaloz od nowa, jka jest to samo ciagle to idz do kumpla i zobacz co i jak, kaszani sie dalej to tylko wymiana

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co znaczy ten blad to ja nie wiem, ale glowne problemy z grafa to  

a - stery

b- zle chlodzenie

c - zasilka za slaba

co do pasty to taka jaka smarujesz procka nie weim  co tam masz za paste w domu, byle nie do zebow ( silikonowa, titan itd)

gdzieś kiedys czytałem ze grupka ludzi zrobiła sobie testy i pasta do zębów wypadła mniej więcej tak jak titan za 3zł :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stery mam 61 a wiem ze Ti4600 chodza na takich, zasilacz to 350 wat (kupowalem go 2 tygodnie temu za 75 zl) a chlodzenie to nie wiem. A sa takie objjwy gdy chlodzenie jest za slabe czy radiator niedokrecony??

Ze tez ludzie kupuja takie zasilacze ... przeciez to samobojstwo :roll: Sprobuj pozyczyc jeszcze od jakiegos kumpla solidny zasilacz i sprawdz jak karta chodzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi