Skocz do zawartości
Andrz3j

Co o tym sądzicie?? ostanie dni dysku??

Rekomendowane odpowiedzi

Zawolalmnie znajomy ze mu komp się zresetowal i właczyl się scandisk i zatrzymal się na 30 % i qpa dalej nie chce..a po restarcie nic sie nie uruchamia.. Zaczalem się bawić i:

1.scandisk się wiesza na 30% , resetuje wiec kompa

2. on wowczas nie znajduje go w bioise, dopiero po wyłaczeniu kompa z sieci i właczeniu ponownie..

drugie zdarzebie z tym kompem..

1. siedze pije kwaci, nic nawet ni otwieram a tu nagle "zgrzyt jakby głwica ostro parkował w hdd potem od razu "Blue scree i napis sytem nie moze zapisac danych na dysku C: (czy jakos tak..)

2. instaluje NU właczam defragementatora , potem disk doctora i szukam bęłdufff i sie okazuje że "niestety" zero badów, błedów i cały przeszedł...

Co to jest; elektronika dysku nawala, "mechanika głowicy", czy co innego?

antywira zapuszcałem i nic..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zapuść mu format w DOSie, to się dowiesz czy nie próbuje alokować jakiś walniętych jednostek

No wlasnie z formatem jest problem bo to dysk w pracy z waznymi danymi i zabardzo nie moge zabrac gosciowi kompa na dzien na instalacje i sprawdzenie.. :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale jeżeli tam są ważne dane, to mając podejrzenie uszkodzenia HDD, musisz tak czy siak zrobić backup

albo Ghostem przenieść na inny HDD

dane dziasj skopiowałe i przeniosłem siecia i jest juz wypalan na cdika . Ale niestety nie mogę pozbawic goscia formatujac mu hdd. Ten gość musi miec kompa do pracy, anie ma inego zeby dac mu w zatępstiwe.. :|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...