adnet Opublikowano 25 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2002 Wczoraj wieczorkiem wkurzony nieco na poziom trudności w SoF II postanowiłem się pobawić z moim Antkiem :twisted: Proc juz biega na fbs=145 bez zmiany vcore. Zapodałem fbs=150 i mam XP 1900+ ale system niestabilny w windozie. Idę dalej i od razu zapodaje fbs=160mhz!!! Komp wstaje, pojawia sie POST i widzę XP 2000+ (choć według Epoxa moja rewizja MOBO widzi tylko antki do 1900+) winda sie wgrywa i qpa... Coś wywala że windows ma jakiś krytyczny błąd i nie może załadować jakiś plików. Podejżewam, że to kwestja PCI na jakiej biega moja Barraka (fbs=160 ->PCI=40, bo dzielnik na moim MOBO to chyba max 1/4, jak ktoś wie jaki to niech da znać). Próbowałem dać fbs=150 (XP 1900+) ale nawet z vcore na 1.87v nie było stabilności, być może ram nie wyrabia na ustawieniach FAST (Nanya pc2100), albo proc jednak nie jest very owercloking friendly. Co o tym myślicie? Jak ktoś wie jaki dzielnik ma Epok 8K7A+ to niech skrobnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 25 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2002 Wczoraj wieczorkiem wkurzony nieco na poziom trudności w SoF II postanowiłem się pobawić z moim Antkiem :twisted: Proc juz biega na fbs=145 bez zmiany vcore. Zapodałem fbs=150 i mam XP 1900+ ale system niestabilny w windozie. Idę dalej i od razu zapodaje fbs=160mhz!!! Komp wstaje, pojawia sie POST i widzę XP 2000+ (choć według Epoxa moja rewizja MOBO widzi tylko antki do 1900+) winda sie wgrywa i qpa... Coś wywala że windows ma jakiś krytyczny błąd i nie może załadować jakiś plików. Podejżewam, że to kwestja PCI na jakiej biega moja Barraka (fbs=160 ->PCI=40, bo dzielnik na moim MOBO to chyba max 1/4, jak ktoś wie jaki to niech da znać). Próbowałem dać fbs=150 (XP 1900+) ale nawet z vcore na 1.87v nie było stabilności, być może ram nie wyrabia na ustawieniach FAST (Nanya pc2100), albo proc jednak nie jest very owercloking friendly. Co o tym myślicie? Jak ktoś wie jaki dzielnik ma Epok 8K7A+ to niech skrobnie. spróbuj zmiejszyc timingi ramu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NUKE Opublikowano 25 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2002 Mam epoxa 8k7a+ i ma ona max dzielnik 1/4. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Plantator Opublikowano 25 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2002 A jaki dzielnik ma EPOX 8KHA+ ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 25 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2002 A jaki dzielnik ma EPOX 8KHA+ ?? 1/4 :? :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 25 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2002 ad 1. na 1/4 nic nie zrobisz :/ gdybyś miał 1/5 to mógłbyś dać fsb 166 i byś miał pci 33 mhz. jeszcze jak bys odblokował procka to... (sam dokończ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fach Opublikowano 25 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2002 Wczoraj wieczorkiem wkurzony nieco na poziom trudności w SoF II postanowiłem się pobawić z moim Antkiem :twisted: Proc juz biega na fbs=145 bez zmiany vcore. Zapodałem fbs=150 i mam XP 1900+ ale system niestabilny w windozie. Idę dalej i od razu zapodaje fbs=160mhz!!! Komp wstaje, pojawia sie POST i widzę XP 2000+ (choć według Epoxa moja rewizja MOBO widzi tylko antki do 1900+) winda sie wgrywa i qpa... Coś wywala że windows ma jakiś krytyczny błąd i nie może załadować jakiś plików. Podejżewam, że to kwestja PCI na jakiej biega moja Barraka (fbs=160 ->PCI=40, bo dzielnik na moim MOBO to chyba max 1/4, jak ktoś wie jaki to niech da znać). Próbowałem dać fbs=150 (XP 1900+) ale nawet z vcore na 1.87v nie było stabilności, być może ram nie wyrabia na ustawieniach FAST (Nanya pc2100), albo proc jednak nie jest very owercloking friendly. Co o tym myślicie? Jak ktoś wie jaki dzielnik ma Epok 8K7A+ to niech skrobnie. LOL wina procka! o Epoxie 8K7A+ tez sie mowilo ze ma niestandartowy dzielnik 1/5 PCI bo osiagal wyokie FSB bez problemu!. Plyta nie posiada dzielnika PCI 1/5 ale za to osiaga wysokie FSB w granicach 200mhz bez zadnego problemu! (Epoxy juz tak maja :) ). Ja bym proponowal dac jak najlagodniejsze timmingi na pamieci i probowac wyzej. Kwestia tego ze plytka nie wytrzymuje na 100% odpada ,wgraj nowy bios :) moze pomoze. Albo sprobuj dac prockowi 2.0V (na chiwle nic mu sie nie stanie). Molziwe pamieci lub procek. pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adnet Opublikowano 25 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2002 Timingi pamięci to jedno, ale PCI 40mhz to morderstwo dla mojej Barracudy 60GB :evil: Pomysle nad stabilnym XP 1900+ to nie najgorszy (jeszcze) wynik. Pozdro. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 26 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2002 Timingi pamięci to jedno, ale PCI 40mhz to morderstwo dla mojej Barracudy 60GB :evil: Pomysle nad stabilnym XP 1900+ to nie najgorszy (jeszcze) wynik. Pozdro. Masz Antka 1600 kreconego na 1800 ??? 8O Moze mi sie wydaje, ale chyba w sig-u brakuje ci + przy zegarach proca :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2002 w eopxie pewnie dzielnik magistral uruchamia się samoczynnie, mój IBM chodzi stabilnie na FSB=188 Zwiększ napięcie na pamięciach - może pomoże ale nie zawsze - niktóre pamięci wolą mniejsze - mój corsair chce do 1,8V !!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2002 może napięcie procka - jeśli już nie możesz, sprawdź z mnożnikiem mniejszym o 0,5 czy problem występuje - jęsli tak to procek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomcyk Opublikowano 26 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2002 Ja swojego Antkamaxymalnie wczoraj podkrecilem na 2100+(nie wime jaka to predkosc juz) ale po reeboocie system sie nie podnioosl i zobaczylem poozniej zresetowanego biosa......Szczerze to nie wiem czemu moze zwiekszys napiecie na ramie albo cos.....-Jakby ktos cos wiedzial:)(Fsb bylo bodajrze 160) i nie wiem kiedy wlacza sie tem cholerny dzielnik 1/5 chcialem to wczoraj przetestowac ale juz nie wszedl mi do windy... Jakby ktos mial jakies sugestie????Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adnet Opublikowano 26 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2002 Masz Antka 1600 kreconego na 1800 ??? Moze mi sie wydaje, ale chyba w sig-u brakuje ci + przy zegarach proca Małe przeoczenie :lol: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NUKE Opublikowano 26 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2002 LOL wina procka! o Epoxie 8K7A+ tez sie mowilo ze ma niestandartowy dzielnik 1/5 PCI bo osiagal wyokie FSB bez problemu!. Plyta nie posiada dzielnika PCI 1/5 ale za to osiaga wysokie FSB w granicach 200mhz bez zadnego problemu! (Epoxy juz tak maja :) ). co z tego ze plyta osiaga jak reszta sprzetu nie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fach Opublikowano 26 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2002 LOL wina procka! o Epoxie 8K7A+ tez sie mowilo ze ma niestandartowy dzielnik 1/5 PCI bo osiagal wyokie FSB bez problemu!. Plyta nie posiada dzielnika PCI 1/5 ale za to osiaga wysokie FSB w granicach 200mhz bez zadnego problemu! (Epoxy juz tak maja :) ). co z tego ze plyta osiaga jak reszta sprzetu nie? to z tego ze wcale nie chodzi o support u mnie na Epox 8KHA+ (bez 1/5) osiagalem 183mhz (wiecej pamiec nie idzie) a na Shuttle AK31.2 max co wyciaglem NA TYCH SAMYCH KOMPOTENTACH TO 154mhz!. Tak wiec Epox ma to do siebie ze wlasnie jest tak robiony ze wytrzymuje wyskie FSB i imho to winda procka lub pamieci. PS. Wiem co mowie z pltami glownymi to duze kontakty mam i wiem mniej wiecej co i jak :). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bolko Opublikowano 26 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2002 w eopxie pewnie dzielnik magistral uruchamia się samoczynnie, mój IBM chodzi stabilnie na FSB=188 Zwiększ napięcie na pamięciach - może pomoże ale nie zawsze - niktóre pamięci wolą mniejsze - mój corsair chce do 1,8V !!!! Ja tez chce takie Corsairy :D moje zeby zmusic do pracy powyzej 430Mhz to musze traktowac az 2,9V(nie mam 2,8V). Ciekawy tez jestem jakim sposobem na swoim MOBO takie napiecie wyciagnales ??? :lol: Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adnet Opublikowano 26 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2002 Posta mam na fbs=165mhz (XP 2100+) ale potem następuje restart:( Jakbym miał MOBO z dzielnikiem 1/5 to można by zwiększyć nieco Vcore i sprawdzić co z tego wynika. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2002 odblokuj dziada Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-Nat- Opublikowano 26 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2002 (...) PS. Wiem co mowie z pltami glownymi to duze kontakty mam i wiem mniej wiecej co i jak :). O jak fajnie :) Miales moze stycznosc z Shuttle AK35GT2 (KT333) ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 26 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2002 mam nadzieje ze moj x pujdzie na te 2ghz :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...