Skocz do zawartości
pbuda

Mocowanie bloku na nbt bez otworow

Rekomendowane odpowiedzi

No wlasnie... Beda szczesliwym posiadaczem plyty z radiatorem przyklejonym do nb zastanawiam sie jak moznaby bylo przyczepic miedziany blok do chipsetu. Nie bedzie on duzy, jednak wydaje mi sie ze i tak bedzie na tyle ciezki ze klej moze nie wystarczyc. Sa jakies inne metody mocowanie bez dziur? Bo jak nie, to po zalozeniu bloku na procka zostanie mi tylko wmontowac jakis 12cm wentyl dmuchajacy do obudowy bezposrednio na radiator na nb. Dzieki za wszelkie wskazowki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napisz do Panow z Bloki.pl

Ja zamowilem tam sobie blok na NB (Smart za 65zl) i do tego zapinka pod plyte nie posiadajaca otworow wokol tego mostka gratis!

Jest tez mozliwosc wykonania u nich prawie kazdej zapinki wiec mozesz zapodac im wymiary i Ci cos wykombinuja ;)

Mysle, ze jutro dojdzie do mnie przesylka lub w poniedzialek. Gdy bede mial moge wrzucic jakies foty.

Pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wrzucam obiecane fotki zapinki (z firmy Bloki.pl) pod plyte nie posiadajaca otworow wokol NB:

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Nie ukrywam, ze spodziewalem sie czegos, delikatnie mowiac, lepszego. Jednak ta zapinka tez bardzo dobrze trzyma blok na mostku, zaplacilem tylko za blok, ktory tam kupowalem. Aha! trzeba samemu wykombinowac sobie sposob przypinania do tych haczykow, chodzi mi o to, ze dostalem tylko ten kawalek pleksy z blokiem i nic wiecej. Jednak nie jest to problem.

Moge wlasciwie napisac, ze jestem zadowolony :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi