Skocz do zawartości
r2_d2

Moj pierwszy modzik oraz wc [foty]

Rekomendowane odpowiedzi

Pod nóż (dokładnie dremelopodobne :)) poszła buda mecury promo czy jak jej tam i wyglądała tak:

Dołączona grafika

Plan moda był taki:

Dołączona grafika

Jakich zmain dokonałem:

-przemalowanie budy na czrny mat

-przerobienie okna, które w serii pokazuje "piękne" koszyki a nie mobo, dlatego wyciąłem wszystkie

prowadnice i przymocowałem je odwrotnie (poxipol rulez ;))

-całkowicie nowy front z podświetlonym kontrolerem wentyli

-porządek w kablach - co się dało wrzuciłem za mobo

-chłodzenie wodne - jako, że środki miałem ograniczone bloczek tylko na CPU(gratis od kumpla :D )

-docelowo jeszcze NB i GPU. Reszta, to hydor l20 i rekord slim ze shroudem i dwoma cristalami

A tak, to mi wyszło (sorry za niską jakość zdjęć, ale mam tylko kamerkę internetową):

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

I jeszcze widok na bebechy:

Dołączona grafika

Dołączona grafika

To zdecydowanie nie jest jeszcze koniec. Najbliżesze plany (po przypływie gotoofki:P):

-rozbudowa wc bloki xpower+NB+GPU (jeszcze nie wiem jakie)

-oradiatorowanie mobo

-podświetlenie wnętrza i shrouda na niebiesko

-zielony uv do wc

-wyświetlacz alfanumeryczny z allegro (tylko ten się zmieści nad fdd), niestety obawiam się czy dam radę go zmontować :(

-zasilacz neotec 4202

I na koniec muszę się jeszcze sprostować niezgodność zdjęć z opisem-

jadę teraz na mocarnym GF2MX, bo mój radek od ponad trzech tygodni zalega w komputroniku :evil:

I to by było na tyle

Proszę o opinie bardziej doświadczonych kolegów :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak wykonales front? wC nice, jakie masz wentyle? Co do Radka - ja na swojego 9700 pro od FIC czekalem ponad 2 miechy i w koncu dostalem to co w podpisie (za doplata of course). Nie sadze by u Ciebie bylo szybciej, karty nie sa juz produkowane i zapewne sklep wykorzysta caly regulaminowy czas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Front jest z pleksy, na którą nałożyłem grubą okleinę imitującą (z dobrym skutkiem) blachę ryflowaną.

Co do boku, to nie wiem co w nim dziwnie wygląda, ale jestem pewien, że lepiej niż w serii

Tutaj jak wygląda moja przeróbka prowadnic

www.smrw.lodz.pl/~r2_d2/image0001.jpg

www.smrw.lodz.pl/~r2_d2/image0002.jpg

Gałeczki pewnie by i ładniej wyglądały wpuszczone, ale diody podświetlające przeszkadzały

Wentyle w budzie, to arctic led, a nawiew na rekorda, to 2x120mm cristal czy jakoś tak(25zl szt)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ladnie i elegancko z wierzchu .. w srodku jeszcze bym troche popracowal nad wygladem i zrobilbym cos w rodzaju jakiejs maskownicy na przod tego shrouda zeby nie bylofidac tych wezy tak po prostu wchodzacych na nagrzewnice. bo tak te cybanty z takim czysto samochodowym wygladem nagrzewnicy psuja efekt (co nie zmienia faktu ze cybanty jak najbardziej popieram ;] )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chaos Te cybanty jak i węże, to zamierzony efekt (bez cybantów nie ma wycieków) - będzie ładniej, gdy dojdzie uv. Co do środka, to zrobi się ładniej jak zmienie zasilacz (już chyba na dniach) i wrzucę kabelki w oplotki.

Tu moje pytanie gdzie mogę takowe dostać.

Proszę jeszcze o radę co do nowego GPU, bo dziś się dowiedziałem, że mogą mi zwrócić kaskę za uwalonego radka 9700 i myślałem nad 9800se@pro z pcserwis i różnica w cenie do modzika :P

LPC USB wymierzyłem i odległośći są równe, ale optycznie rzeczywiście trochę odjeżdża od pionu :lol:

Dzięki za uwagi i słowa uznania

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeszcze nie dostałem, ale serwisant jako jedną z opcji zaproponował mi zwrot gotówki, więc chyba całą kwotę (907zl).

Co do czegoś nowszego, to nie wiem czy będzie mnie stać, bo raczej niewiele więcej byłbym skłonny dać za nową no i nie gram za dużo, więc chyba też, to powinienem wziąć pod uwagę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Modzik spoko ;) fajnie wyszło i nie domyśliłbym się że to folia :D

Aprops grafy- poczekaj do końca miecha na 6600GT na AGP.

A V9999GT ma 16 potoków a taktowania jak zwykły 6800 (i pamięci zwykłe ddr)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi