Skocz do zawartości
Neo_x

I znow problem z Celkiem 633 mhz

Co moze byc przyczyna ze procka nie mozna podkrecic? :)  

1. 1. Co moze byc przyczyna ze procka nie mozna podkrecic? :)

• Plyta glowna
      0
    • Chlodzenie
      5
    • "partia" produkcyjna
      4

Rekomendowane odpowiedzi

Witam All... mianowicie..... mam taki problem... mam celeronka 633 mhz podkreconego do 800 mhz... ale tylko przez zmiane fsb na 83 mhz... :) a teraz dalej... zwiekszam napiecie... juz nawet do tych 2.00 vcore... ustawiam fsb na 100... komp sie uruchamia... bios pokazuje 950 mhz... wszystko ok... jestem happy :D ... kiedy zaczyna ladowac sie win 98 to juz wszystko siada... komp nie wstaje przez 15 minut... mam standardowe chlodzenie... i pytanie... dlaczego nie moge podkrecic tego procka :?: czego to moze byc wina? chlodzenie, rodzaj procesora, plyty glownej... prosze o pomoc.... i THX :)

Pozdro dla All :)

moja plyta glowna AOpen AX6BC, celek 633 mhz na slot1->fcpga socket 370, standard chlodzenie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dodaj jeszcze czwarta opcje. Mianowicie WSZYSTKO NARAZ :P

Powaznie, przyczyn moze byc znacznie wiecej niz wymieniles.

Ale podejrzewam, ze moze to byc chlodzenie. Po drugie celerony (o magistrali 66mhz) ciezko poscic na FSB 100.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze byc tez wina przejsciowki :)

A tak serio, to w tym wypadku jesli bios i tak dalej sie laduje a siada dopiero przy windozie, to bym stawial na coolera. Sproboj zainstalowac sobie czujnik temp do proca, to bedziesz wiedzial :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem dokładnie to samo.Chodzi o toże standartowe coolery idą na max fsb 83,czyli w wypadku tego proca na 792mhz,skąd ci sie wzięło 800mhz,no nie wiem. :P Kup Titan T5tb,tani a dobry.Jeżeli masz dobrą płytę pójdzie ponad 1giga,jeżeli nie to 950mhz_gwarantowane.Przyczyna jest jedna CHŁODZENIE,sam męczyłem się 2 miechy z tym <span style="color:red;">[ciach!]</span>em,ale teraz ok :D :D :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...