Juziu Opublikowano 12 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2004 Czesć, poradzcie mi coś w sprawie kupna drukarki. Głownie będe drukował text więc zależy mi na tym, żeby wyróżniała się małym zużyciem tuszu, żeby go jak najżadziej kupować (to najistotniejsze dla mnie kryterium), zeby dało się napełniać kadridże napełniakami kupionymi np. na giełdzie. Oczywiście w miarę tania, nie będe drukował często jakiś fotorealistycznych obrazów(ale raz za czasmoge coś druknąć :) ), więc nie kierujcie się przede wszystkim jakością wydruku. Inne parametry niech będą opytmalne. Maxymalnie moge wydać 250 zł myślałem nad Canonem Ip 1000, ale może jest coś tańszego, nie wiem jak tam z tym tuszem w Cannonach, czy trzeba często uzupełniał, a i jescze jedno możliwe będą przerwy w drukowaniu nawet do 2 miesięcy, więc żeby tusz mi nie zasechł, to też ważne ;) prosze o pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 12 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2004 skoro będziesz miał przerwy w drukowaniu to odpuść sobie canony i epsony bo mają niewymienną głowice drukującą ... zaschnie i doopa. łykaj jakiegoś HP do podanej ceny ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EsiuWWW Opublikowano 12 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2004 A może jakiś używany laserek z allegro ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 12 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2004 zależy mi na tym, żeby wyróżniała się małym zużyciem tuszu, żeby go jak najżadziej kupować (to najistotniejsze dla mnie kryterium)Tania drukarka = niestety wysokie koszty eksploatacji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tulip Opublikowano 13 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2004 Ja ze swej strony polecam Lexmarka. Sam mam Z705 i spełnia wszystkie kryteria. Drukuje szybciutko, dobrej jakości, a napełnienie czarnego kartridża to koszt ok 30 pln (może być jeszcze taniej). Jedyny minus to to, że domyślnie drukuje w optymalnej jakości, a ze względów oszczędnościowych należy wybrać tryb "szybki wydruk" ale to tylko 1 kliknięcie więcej. Te 2 miesięczne przestoje to dla mnie wielka niewiadoma bo nigdy tyle nie miałem. W razie lekkiego przyschnięcia zawsze można postawić na 10 minut na wilgotny ręcznik papierowy i powinno pomóc ale musisz pamiętać, że żadna drukarka nie jest do tego przystosowana i raz się uda a raz może nie. Najlepiej jakbyś wydrukował coś od czasu do czasu żeby wprawić mechanizm w ruch i nie robił tych przestojów :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek P Opublikowano 18 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2004 Polecam HP. Model HP 3650 jest bardzo fajny i poręczny. Można schować do środka podajnik na papier, co jest bardzo wygodne. Drukuje bardzo fajnie, nawet zdjęcia. Kardridże do HP łatwo można napełniać za pomocą zwykłej strzykawki z igłą. Wadą może tu być mała pojemność kartridży; czarny ma 10ml, co odpowiada około 250 stronom wydruku w trybie normalnym, z 5% pokryciem. Ale takie kartdridże można kilkakrotnie napełniać, a cena takiego napełnienia może być niższa niż 10zł. Cena tej drukarki na allegro to 259zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...