Skocz do zawartości
goldenSo

Blue Screeny

Rekomendowane odpowiedzi

loo stary :D Tez to mialęm :) Mianowicie do przeinstalowania Winda a jak to nic nie da to znaczy ze sprzęt niewspułgra u mnie na przykład trza było zamienić na płycie miejscami Tuner TV i Sieciówke :) A innym razem u brata wymienić kontroler SCSI :) Najlepiej to pokolei dokładać części i na czym sie wykrzaczy to znaczy że to ejst do kitu (oczywiście po reinstalu bez kart rozszerzeń w kompie) :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mają taki kod GD400D64L3 (cokolwiek to znaczy)

wejdz na strone producenta i znajdz dokumentacje - wpisz ten numer w wyszukiwarce.

ale muszą być 400-setki bo komputer przy ustawieniu SPD taktowania sam wykrywa 166

CO?? A nie przypadkiem 200? Jesli wykrywa 166 przy SPD to IMO sa to 333.

Ja mam na naklejce 333, ale SPD wywalalo mi ciagle 133 i myslalem ze moj bios cos zmysla, wszedlem wiec na strone producenta i okazalo sie ze sa to 266 - a ze kupowalem 2 lata temu, to o zwrocie nie ma mowy. Co wiecej, przy cenach z tamtych czasow, to tak z 50PLN jestem w plecy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Blue Screen to pojawił sie raz i nie raczył nic napisać, teraz to albo sie zawiesza albo reset. Ale mam pewną teorie nie wiem czy dobrą, dzieje sie to tylko przy grach jak karta przestawia sie w wyższe zegar 325/500 Radeon 9550 i podejrzewam że to wina zasilacza. Jutro to sprawdze mają mi dostarczyć 450W, obecnie 300.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No, jest to bardzo prawdopodobne..

Jak by co, to jeszcze sa raporty:

Panel sterowania-> Narzedzia administracyjne-> Zarzadzanie komputerem

i tam na drzewku na samej gorze powinno byc 'Przeglad zdarzen' czy cos takiego (u mnie jest Event Viewer)

Poczytaj, czy nie ma tam czego ciekawego..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

500W założone i też sie już zdarzył reset. Pokombinuje jeszcze przy innych grach i poczytam ten temat co podałeś., a jak to nie pomoże to będzie tak musiało zostać do wymiany procesora lub procesora i płyty. Dzieki za pomoc Acha jeszcze jedno raporty nic nie podają (tajemniczy komp).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi