goldenSo Opublikowano 12 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2004 Ostatnio zaobserwowałem wkurzającą mnie rzecz. Podczas grania po pewnym czasie łapie niebieski ekran i reset . Konfig jak w podpisie , WinXP , najnowsze Omegi na pokładzie ( na catalystach nfsu aa nieobsługuje) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ElSpiryto Opublikowano 12 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2004 loo stary :D Tez to mialęm :) Mianowicie do przeinstalowania Winda a jak to nic nie da to znaczy ze sprzęt niewspułgra u mnie na przykład trza było zamienić na płycie miejscami Tuner TV i Sieciówke :) A innym razem u brata wymienić kontroler SCSI :) Najlepiej to pokolei dokładać części i na czym sie wykrzaczy to znaczy że to ejst do kitu (oczywiście po reinstalu bez kart rozszerzeń w kompie) :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goldenSo Opublikowano 12 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2004 A robiłeś formata czy tylko reinstal , bo nieprzeżyje kolejnego (4 czy 6) formatu od sierpnia [edit] jeżeli to coś zmienia to pamięci na karcie są cholernie gorące :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 12 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2004 Cytat eżeli to coś zmienia to pamięci na karcie są cholernie gorące jesli masz w obrazie jakies krzaki - zmienione kolorki i inne artefakty, to zmienia i to duzo - grafka sie smazy - krecona? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goldenSo Opublikowano 12 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2004 @ULLiSSES niekręcona bo poco? starcza mi z tym co oferuje . Krzaków niema , jajek niepróbowałem smażyć. Radiator i pamięci są gorące , ale nie natyle aby się poparzyć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 12 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2004 moze pamieci, sciagnij i zapusc memtesta albo goldmemory Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ElSpiryto Opublikowano 12 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2004 Oczywiscie format i install :P ale co do pamięci...to masz no-name czy jakieś firmowe..??? A jeżeli sie grzeją to moze FSB sie kręciło ? :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goldenSo Opublikowano 12 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2004 no niewiem , ale hynixy chyba fsb 200 przeboleją :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ElSpiryto Opublikowano 12 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2004 chyba że są jakieś nei tego :> albo coś z nimi jest nei tego skoro sie tak grzeją :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goldenSo Opublikowano 12 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2004 w standardzie mają zapuszczoną wysoką częstotliwość jak na radeona 9800 przystało , zastanawiam się nad jakimiś radiatorkami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ElSpiryto Opublikowano 12 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2004 moze dodatkowy wentylator w obudowie ? :> jeszcze by sie przydał ? :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goldenSo Opublikowano 13 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2004 siedzą dwa , wiecej niewejdzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harryt Opublikowano 15 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2004 Mam ten sam problem (blue screen i reset) ale przy zmianie prędkości RAM z 266 na 333. Pamięci są 400. Płyta obsługuje 333. Jaka tego przyczyna ? Procesor Celeron 2,6 , Radeon 9550. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 15 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2004 Moze za niskie timingi - na 266 dzialaja, ale dla 333 juz sa zbyt niskie.. Ustaw czestotliwosc na 333 a do reszty uzyj domyslnych ustawien (opcja: By SPD) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harryt Opublikowano 16 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2004 Tak uczyniłem 166 i SPD w biosie ale dalej tak samo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 20 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2004 Odczytaj numer kodowy pamieci i sprawdz na stronie producenta, czy rzeczywiscie to 400 - ja przez 2 lata mialem pamiatki i dopiero niedawno sie zorientowalem, iz to nie sa 333 (jak glosi naklejka), ale 266.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harryt Opublikowano 21 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2004 Mają taki kod GD400D64L3 (cokolwiek to znaczy) ale muszą być 400-setki bo komputer przy ustawieniu SPD taktowania sam wykrywa 166. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 21 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2004 Cytat Mają taki kod GD400D64L3 (cokolwiek to znaczy) wejdz na strone producenta i znajdz dokumentacje - wpisz ten numer w wyszukiwarce. Cytat ale muszą być 400-setki bo komputer przy ustawieniu SPD taktowania sam wykrywa 166 CO?? A nie przypadkiem 200? Jesli wykrywa 166 przy SPD to IMO sa to 333. Ja mam na naklejce 333, ale SPD wywalalo mi ciagle 133 i myslalem ze moj bios cos zmysla, wszedlem wiec na strone producenta i okazalo sie ze sa to 266 - a ze kupowalem 2 lata temu, to o zwrocie nie ma mowy. Co wiecej, przy cenach z tamtych czasow, to tak z 50PLN jestem w plecy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harryt Opublikowano 21 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2004 Dobrze wykrywa 166, bo moja płyta max obsługuje 333. Na stronie producenta byłem ale tam jest zero informacji tylko jacy są świetni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 22 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2004 A moze odczytaj dokladnie, co pisze na tym blue screenie - tam powinna byc nazwa pliku, nazwa bledu lub przynajmniej jego numer... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harryt Opublikowano 22 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2004 Blue Screen to pojawił sie raz i nie raczył nic napisać, teraz to albo sie zawiesza albo reset. Ale mam pewną teorie nie wiem czy dobrą, dzieje sie to tylko przy grach jak karta przestawia sie w wyższe zegar 325/500 Radeon 9550 i podejrzewam że to wina zasilacza. Jutro to sprawdze mają mi dostarczyć 450W, obecnie 300. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 22 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2004 No, jest to bardzo prawdopodobne.. Jak by co, to jeszcze sa raporty: Panel sterowania-> Narzedzia administracyjne-> Zarzadzanie komputerem i tam na drzewku na samej gorze powinno byc 'Przeglad zdarzen' czy cos takiego (u mnie jest Event Viewer) Poczytaj, czy nie ma tam czego ciekawego.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harryt Opublikowano 23 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2004 500W założone i też sie już zdarzył reset. Pokombinuje jeszcze przy innych grach i poczytam ten temat co podałeś., a jak to nie pomoże to będzie tak musiało zostać do wymiany procesora lub procesora i płyty. Dzieki za pomoc Acha jeszcze jedno raporty nic nie podają (tajemniczy komp). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...